Nasveti in napotki ter povpraševanja...

peters
Stalni uporabnik

Kraj: PTUJ

Loputa za zrak 2.0 tdi

Napisal/-a peters Po jun 25, 2012 4:36 pm

Ker se je naša Altea 2.0 TDI rada zelo stresla pri vžigu in ugašanju, smo vzeli dol loputo za zrak.
Ko smo jo vzeli tudi narazen, smo ugotovili, da je crknil motorček, pa še zobnik nima dveh zobov, zato iščem drugo, rabljeno. Če bi kdo vedel za kakšno, se priporočam, lahko tudi na ZS.
Sicer je koda lopute 038128063G.

Lep pozdrav!

Slika lopute:
Loputa.jpg

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Re: Loputa za zrak 2.0 tdi

Napisal/-a RedBaron Po jun 25, 2012 6:58 pm

Prejšnji teden sem zamenjal to loputo na passatu 2.0 TDI. Meni je utripala špirala med vožnjo, pa eno varovalko je neslo, tako da klima ni delala. Potem so mi na servisu menjali varovalko in odklopili konektor z lopute, tako da sem se lahko vozil z klimo. Gorela pa je lučka za motor.

Rabljeno lahko dobiš pri Feštajnu (Izlake), cena je 80€. Original (za passata) pride 320€, Jaz sem jo dobil za 205€, v Herkulesu, novo Pierburg.

Uporabniški avatar
madmax89
Novinec

Napisal/-a madmax89 To jun 26, 2012 10:26 am

Ko smo že pr loputah... a je kdo k te lopute obnavlja?

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To jun 26, 2012 1:16 pm

problem je ta da so uni zobcki notr plastični in zarad vročine pa vsega drugega popokajo.in ko se odlomi eden lopua se vedno dela,ko se pa se en pa ze vec ne more zagrabit da bi jo zapru.tko da dvomim da bi to kdo obnavljal....ker ni napaka na elektroniki..
Ni vse res kar napišem

peters
Stalni uporabnik

Napisal/-a peters Po jul 02, 2012 8:18 pm

Evo, nabavil drugo (rabljeno) loputo in ne dela. Finta je zdaj v tem, da ne vem ali ne dela loputa ali je pa z elektriko, ki pride na loputo, kaj narobe. Zanimivo je to, da je takoj lučka za motor ugasnila.
Malo sem gledal, kakšne pogoje dobi po teh kablih: štirje so, en je stalna masa, en je stalni tok (ob kontaktu in ko laufa), druga dva sta mrtva. Kolikor jaz zastopim zadevo, bi vsaj en od preostalih dveh ob izklopu moral dobiti pogoj (tok), da bi loputo zaprl. Razmišljam prav? In če je slučajno kaj narobe z elektriko - kam hudiča naj pol gledam... Do Vag-coma zdaj nimam dostopa, zato ne vem, kaj kaže zdaj. Je pa na staro loputo javljal napako.

Sicer sem jo hotel na 2.0 tdi passata priklopit (BMP motor), pa je konektor drug oz. ima tam pet kablov... Jutri grem na lov za kakšnim avtom, ki ima isto loputo, da najprej ugotovim, če je vsaj loputa ok. Aja, Altea ima BKD motor.

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Po jul 02, 2012 8:58 pm

Hmm, možno da je tudi s to loputo kaj narobe.

Ko sem jaz zamenjal (kupil sem novo, ampak neoriginal) mi je lučka za motor še kar gorela, ampak je po nekaj km vožnje sama ugasnila.

Motor je pa BKP, pa mislim da so 4 kontaki, pa EGR je tud el. ni nobene vakuum cevke gor.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Po jul 02, 2012 9:32 pm

Pozdravljeni

Pred vgradnjo preverite ali je dušilna loputa čista...............vgradite jo, vozilo priklopite na tester in preverite ali se jo da nastaviti. In ja, na dveh pinih ne morete zmeriti elektrike. V koliko je premaknjena loputa na osi................jo bo potrebno nastaviti pred vgradnjo. Brez testerja pa nastopijo težave.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Po jul 02, 2012 9:33 pm

če maš dostop do avtodate lahko preveriš kako se jo pomeri.
drugače pa eno diagnostično orodje pa pod aktivecije probat če se bo zaprla odprla...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe To jul 03, 2012 10:24 pm

a si ze resu zadevo?
je to edina napak ali se kaksno napako zabelezi tester.
sem imel danes isti problem.so dal na uradnem servisu diagnozo da je loputa zanic..
pripelje stranka avto pa novo loputu.loputa ne dela.pogledam pa nima napajanja.istočasno mu tudi klima ni delala ker ni bilo prve brzine ventilatorja.pa sm mal pogledal po shemi in sm ugotovu da je ena varovalka zanic bla..
zj ma pa drugo napako nezadosten pretok preko egr ventila...neki bo ze :lol:
Ni vse res kar napišem

peters
Stalni uporabnik

Napisal/-a peters Sr jul 04, 2012 8:06 am

Ne, napake nisem rešil, ker je na uradnem servisu drugo loputo označil kot nedelujočo. Tako mu je namreč pokazal tester. Jaz ga seveda ne morem prepričevati v nasprotno, saj nimam kontraargumentov, čeprav še vedno mislim, da loputa dela, samo da je jaz ne morem, na servisu pa je noče/ne zna spraviti v pogon. Zdaj grem še do enega serviserja (nepooblaščen), da vidim, če ima kako drugo idejo...
Klima pri meni normalno deluje, priznam pa, da varovalk nisem gledal, saj ne verjamem, da bi bila kakšna posebej samo za to loputo...

peters
Stalni uporabnik

Napisal/-a peters Sr jul 04, 2012 7:39 pm

Mnja, dejansko je zanič tudi druga loputa. Sem preizkusil na drugem avtu in se ne odziva in nato na mojem preizkusil novo in je normalno delala. Te ni bilo potrebno nič preko testerja nastavljat.
Zdaj moram samo najti še tretjo oz. v najslabšem primeru novo.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 10 gostov