Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
2kwik4ya
Novinec

Kraj: Zasavje

Alfa Romeo 147 "rikverc" luc

Napisal/-a 2kwik4ya To jul 03, 2012 8:18 pm

Pozdravljeni.

Opazil sem, da mi ne dela bela luc, ko grem vzvratno. Malce sem pobrskal po knjigi z navodili in po drugih forumih, kaj bi lahko bil vzrok temu. Najprej sem pogledal varovalko, ki pa je bila cela. Potem sem pogledal žarnico. Žarnica izgleda vredu. Žarilna nitka je cela, vendar sem opazil, da se je malce stopila tista plastika, v katero se vstavi žarnico (žarnice sploh nisem mogel ven dobit).
Na drugih forumih sem prebral, da je možno, da se je odklopil/crknil stikalo na menjalniku. Tega žal ne znam sam pogledat, zato me zanima, kolikšna je verjetnost, da je to narobe ter koliko stane tako stikalo, da me na servisu ne bodo "obrali" po nepotrebnem.

LP

EDIT: Ali je to tapravo stikalo?
http://www.avtodeli.com/index.aspx?source=katalog&kategorija=370&nadgrupa=185&grupa=129&id=541409

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Alfa Romeo 147 "rikverc" luc

Napisal/-a Fan To jul 03, 2012 8:59 pm

Pozdravljeni

Preverite ali do žarnice pride tok. Pred menjavo na servisu preverite koliko je pri njih stikalo, ni rečeno da ga nabavljajo v BMCju in posledično je lahko druga cena.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

zzitop
Uporabnik

Napisal/-a zzitop To jul 03, 2012 10:35 pm

Tudi jaz mislim, da je najbolje, če sam urediš tak enostaven problem. Predno te res zaradi banalnosti ne oberejo.

Za začetek vseeno probaj z rezervno žarnico.

Nato z nekim voltmetrom ali indikatorjem poglej, če na kontakte žarnice pride napetost, kadar imaš kontakt in vzvratno prestavo. Če ni napetosti, potem pa greš po vrsti naprej. Če je še kak kontakt, pogledaš tam, sicer pa res pogledaš, če je stikalo.

Ker pa praviš, da je bila plastika stopljena, možno da je potrebno tam iskati problem. Če je ožgana odznotraj, je po pravilu problem z zarostanim kontakton do žarnice, posledično se tam iskri, od tu pa stopljena plastika. V tem primeru je treba očistiti kontakte rje in ostale umazanije.

LP

Uporabniški avatar
2kwik4ya
Novinec

Kraj: Zasavje

Napisal/-a 2kwik4ya To jul 03, 2012 11:28 pm

Sem že odpravil napako. Ni bilo kontakta med žarnico in tistim priključkom ( oksidiralo je + stopljena plastika). Nekako smo spravili staro žarnico ven, očistili kontakte, malo zacinili in stvar sedaj dela.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 9 gostov