Nasveti in napotki ter povpraševanja...

sipr
Nov uporabnik

Škoda Felicia- cukanje v klancu

Napisal/-a sipr Pe jul 13, 2012 8:25 am

Pozdravljeni!

Kljub temu, da bomo avto skoraj zagotovo menjali postavljam vprašanje-(želel bi se iz tega še kaj naučiti):
Imamo Škodo Felicio, 1.3, letnik 1997, prevoženih 257.000 km. Avto smo kupili novega in je redno servisiran.

Med vožnjo po ravnini je vse skoraj v redu. Težave nastanejo predvsem pri vožnji v klanec. Preprosto povedano: avto cuka oziroma pocukuje; se skoraj ustavi, pa spet potegne, ponovno se ustavlja, pa spet potegne...

Pred kakim mesecem so se začele težave: avto ni hotel vžgati. Mehanik je ugotovil, da gorivo ne pride do motorja. Pri motorju je snel dol cev od goriva, jaz sem dal kontakt, bencina ni bilo skozi cev...Potem ko sem verglal nekaj časa, pa je gorivo do motorja le prišlo...Črpalko za gorivo je snel dol, jo izprobal, delala je...Avto je delal normalno. V redu je bilo nekaj dni...Potem je avto izgubil vsako moč...Komaj je peljal po ravnini. ..Na servisu so ga dali na tester, rekli so da je vse v redu...Menjali so le svečke...Spet je avto delal nekaj dni... En drug mehanik se je odločil za menjavo črpalke za gorivo...Potem je avto delal 14 dni...Sedaj pa cuka...

Meni se zdi da bi lahko za cukanje bila dva vzroka:
-nekje v cev za dovod goriva v motor prihaja zrak
-ali je nekaj narobe z električnim napajanjem črpalke..

Ne vem ali bi cukanje bilo lahko povezano tudi s sklopko? Cuka tudi v 2. in 3. prestavi

Prosim še za vaša mnenja. Kljub temu, da bomo avto menjali, bi se iz tega rad še kaj naučil...

Hvala in lep pozdrav!

trasher
Nov uporabnik

Re: Škoda Felicia- cukanje v klancu

Napisal/-a trasher Pe jul 13, 2012 9:16 am

Jaz bi po mojih izkušnjah rekel da je za cukanje možen krivec vžigalna tuljava oz.kabli ki so povezani z njo.

Glede na starost avta in problemom z vžiganjem je možno tudi, da je akumulator fuč, kar je lahko vzrok vsem tvojim težavam.
Preveri stanje akumulatorja

buhti
Stalni uporabnik

Napisal/-a buhti Pe jul 13, 2012 9:30 am

trasher je napisal/-a:Jaz bi po mojih izkušnjah rekel da je za cukanje možen krivec vžigalna tuljava oz.kabli ki so povezani z njo.

Glede na starost avta in problemom z vžiganjem je možno tudi, da je akumulator fuč, kar je lahko vzrok vsem tvojim težavam.
Preveri stanje akumulatorja

akumulator med vožnjo nima čisto nobene veze! ;)
Slika

damjan kunc
Nov uporabnik

Napisal/-a damjan kunc Pe jul 13, 2012 10:43 am

Jaz sem imel podoben primer na drugem avtu.............zamenjal sem bencinsko črpalko in problema ni več. Stara je še vedno delala, ampak ni dala več dovolj pritiska.
DAMJAN

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Pe jul 13, 2012 10:53 am

Mogoč na klancu ne dobi dovolj bencina?
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

sipr
Nov uporabnik

Napisal/-a sipr Pe jul 13, 2012 4:01 pm

Danes sem imel namen avto peljati k mehaniku, ker je zelo cukal. Pa sem ga prej natankal in presenečen ugotovil, da ne cuka več. Torej je cukanje odvisno od količine goriva v rezervoarju. Pa vseeno ne bi smel cukati, tudi če je goriva v tanku malo. Vedno je dobro delal tudi še ko se je prižgala lučka...Mehanik mi je rekel naj ga pripeljem, ko bo tank bolj prazen, ker bo takrat zagotovo cukal...Cukati je začel pri 1/2 tanka, bolj ko je bil tank prazen, bolj je cukal...Verjetno bi bilo dobro očistiti rezervoar...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 9 gostov