Nasveti in napotki ter povpraševanja...

xabre
Nov uporabnik

corsa c, čuden zvok iz menjalnika pri zaviranju z motorjem

Napisal/-a xabre Pe jul 13, 2012 12:22 pm

torej imam corso c gsi, letnik 2005, motor 1.8 16, menjalnik mislim da f17.

no avto je že malo zmahan od moje težke noge, to priznam :-P

Najnovejši in najbolj resen problem je, da se mi pri zaviranju z motorjem pojavi tah hreščeč zvok, začne tulit nekje iz menjalnika, motorja, diferenciala? najbolj očitno pri višjih prestavah, potem pa čedalje manj, v 1. ali 2. se skor ne sliši, v 5. pa najbolj. Pri konstantni vožnji, pospeševanju ali če vržem v ler takoj zgine zvok in vse lepo teče.

kaj bi bil lahko vzrok, kak ležaj, zobniki pa to? Sam računam da bi blo treba kar cel menjalnik zamenjat.

Pa avgusta grem na morje za 2 tedna, pa nebi rad da mi nekje vmes vse raznese :)

Tnx

xabre
Nov uporabnik

Re: corsa c, čuden zvok iz menjalnika pri zaviranju z motorj

Napisal/-a xabre Pe jul 13, 2012 6:12 pm

Sem bil pri mehaniku, namesto olja je not siva brozga z opilki :D

Zgleda so šli ležaji diferenciala, baje kar pogosto, mi ga je že nekaj časa vleklo levo ali desno pri pospeševanju, pa tudi zvok je tak kot pri zanič ležajih. Tako da se bo zamenjal cel menjalnik.

Koliko so pa kaj cene, računam 150 za menjalnik.

Pa a je dejansko dost razlike med cr in wr, (close ratio ali wide ratio menjalnik) ker zdej imam kar dolge prestave, 2. gre 105, 3. 150 , 4. pa skor 200kmh po števcu, 5. je pa za kruzat :D

xabre
Nov uporabnik

Re: corsa c, čuden zvok iz menjalnika pri zaviranju z motorj

Napisal/-a xabre So jul 14, 2012 1:15 pm

Im kdo kak menjalnik naprodaj, tip F17, hidravlična sklopka, veliko oplov ima istega.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov