Nasveti in napotki ter povpraševanja...

spioman
Nov uporabnik

Klima Laguna1 faza2

Napisal/-a spioman So jul 14, 2012 2:41 pm

Vprašanje za vse lastnike Lagun 1 faza 2 1.8 16V z ročno klimatsko napravo.
Ali je normalno, da se kompresor ves čas (tudi ko avto stoji) izklaplja in priklaplja in to na cca. 30s ?
Plin je na novo napolnjen.
Najbolj moteče je to med vožnjo, saj se ves čas občuti ta ruk med preklapljanjem.

bizgec
Novinec

Re: Klima Laguna1 faza2

Napisal/-a bizgec Ne jul 15, 2012 2:12 pm

Normalen pojav-to sem ti opdisal na Renault forumu.

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus To jul 17, 2012 11:20 am

Če ti slabše hladi in res veliko izklaplja, poglej če ni evaporator umazan.
Meni je odklapljal in slabše hladil (pa je bilo plina in vsega dovolj, serviserji so se čohali po glavi), potem sem pa odprl pri pečki v kabini in me je skoraj kap, ker je bila 90% zamašena z umazanijo, da sploh ni prepuščala (14 let naredi svoje....).
Sem ščistil, sestavil in se čudil- klima spet zebe kot je treba, kompresorja pa ne odklaplja tako pogosto. Logično, evaporator zdaj "odvede mraz" v kabino namesto nazaj v kompresor :-)

Če pa OK hladi, pa najboljše da pustiš vse pri miru...

bizgec
Novinec

Napisal/-a bizgec To jul 17, 2012 3:57 pm

phoebus je napisal/-a:Če ti slabše hladi in res veliko izklaplja, poglej če ni evaporator umazan.
Meni je odklapljal in slabše hladil (pa je bilo plina in vsega dovolj, serviserji so se čohali po glavi), potem sem pa odprl pri pečki v kabini in me je skoraj kap, ker je bila 90% zamašena z umazanijo, da sploh ni prepuščala (14 let naredi svoje....).
Sem ščistil, sestavil in se čudil- klima spet zebe kot je treba, kompresorja pa ne odklaplja tako pogosto. Logično, evaporator zdaj "odvede mraz" v kabino namesto nazaj v kompresor :-)

Če pa OK hladi, pa najboljše da pustiš vse pri miru...

Kje točno je evaporator-ali je dosti za podirat da prideš zraven? Meni sicer hladi dobro, a bi vseeno pogledal v kakšnem stanju je.

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB To jul 17, 2012 4:46 pm

Moje mnenje je, da je majster prepolnil kompresor!...zato pa meče ven....
FOLCIKA - SCIROCCO

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus To jul 17, 2012 5:31 pm

bizgec je napisal/-a:Kje točno je evaporator-ali je dosti za podirat da prideš zraven? Meni sicer hladi dobro, a bi vseeno pogledal v kakšnem stanju je.

V safranu (najbrž ima laguna zelo podobno) takoj za ventilatorjem, da se ga spucat če samo snameš vent in pogledaš skozi njegovo luknjo, tako da ni treba nič podirati (rabiš edino ginekološki pristop k čiščenju :lol: , ampak luknja je itak cca 10cm v premeru tako da se da).
Ventilator je pod predalom od sovoznika (pod "tapisonom"), vleče od zgoraj in poriva v levo v evaporator. Priporočam ročno svetilko da si ogledaš stanje, moj je bil TOTALNO zabit...

Slika B, A je brez klime.
Priponke
nod3.jpeg

bizgec
Novinec

Napisal/-a bizgec To jul 17, 2012 6:34 pm

Ok bom pogledal kako je pri meni-hvala za pojasnilo
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 11 gostov