Nasveti in napotki ter povpraševanja...

omanck
Nov uporabnik

Napaka na kazalcu za gorivo

Napisal/-a omanck Če jul 26, 2012 11:06 pm

Danes se mi je po šihtu pojavil problem na kazalcu za gorivo. Ko sem se peljal v službo sem imel nekaj več kot polovico tanka polnega, kar je tudi normalno tako kot sem od avta navajen. Po službi, pa sem med vožnjo domov ponovno pogledal na kazalec, in je kazalo le nekaj več kot eno četrtino polnega tanka. Prva misel je bila da so mi iz tanka črpali gorivo, samo to bi bla že malo ironija da ti to naredijo na bencinski pumpi :D

Zato sem zapeljal dol s ceste, ugasnil avto in dal kontakt. Normalno je kazalo nekaj več kot pol tanka, ko pa sem zopet užgal avto, pa se je kazalec spet ustavil nekaj nad 1/4 tanka.

Mogoče kdo ve kaj bi lahko bil problem???

Sicer pa se gre za avto Citroen Xsara plaisir 1.6, 2000 letnik, prevoženih 120.000

No, vsakršna pomoč bi bila dobrodošla!

Klamzi
Novinec

Re: Napaka na kazalcu za gorivo

Napisal/-a Klamzi Pe jul 27, 2012 6:54 am

Pri moji xsari je tako že od novega. Doma (na ravnini) mi kaže polovico tanka oz. neko realno stanje, na manjšem klancu pa že gori rezerva :lol:

Uporabniški avatar
renegejd
Nov uporabnik

Kraj: Krsko

Napisal/-a renegejd Pe jul 27, 2012 2:33 pm

Ponavadi kazalec najbolj niha na kakšni vijugasti cesti :)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe jul 27, 2012 5:03 pm

Vzrok bo v samem števcu....ali kaki slabi masi. Ko avto zalaufa nekje pade napetost.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov