Lep pozdrav za vse ki se na to spoznate imam eno vprašnje imam audija a6 1.9 tdi karavana 2000l zanima me če slučajno veste kje se nahaja senzor za temperaturo ki jo izpiše na displeju koliko stane?
Senzor je na ohišju, kjer je priklopljena zgornja cev od hladilnika na motorno glavo, pred menjavo je pametno preveriti s testerjem ali je senzor zanič ali kaj drugega. Cena je okoli 30 evrov, točen podatek pa se dobi na pooblaščencu. Obstaja tudi ponaredek, je pol cenejši in ni garancije da bo pravilno deloval.
Zgleda je crknil senzor za zunanjo temperaturo, tako kot sem napisal, kajti na displeju mi ob bilo katerem vremenu izpiše -49 stopinj pa tja do - 20 stopinj poskakuje temperatura. Zdaj nevem če polnost klime vpliva kaj na to, to dvomim tako da po moje je narobe kaj z senzorjem. In potem logično če kaže da je -40 stopinj recimo klima tudi če je na minimum piha topel zrak, vsaj po moji logiki. Je senzor možno kupiti v kateri trgovini z avto deli in ga v lastni režiji zamenjati (nekdo ki se na to koliko toliko spozna) ne ravno da peljem avto k pooblaščencu ki me bo itak oskubil ?