Sem pred dilemo in sicer, rad bi izobljšal zaščito proti koroziji vendar se ne znam odločiti katere izdelke naj uporabim.Prosim za nasvete!

čare je napisal/-a:Če je korozija že prisotna ti ne nuca nič več
yashica je napisal/-a:čare je napisal/-a:Če je korozija že prisotna ti ne nuca nič več
Ne bo povsem držalo. Dobi se (ne pri nas) posebna smola, ki rjo blokira. Pred nanosom je potrebno smolo segreti na 120°C. Zadeva je bila razvita v prvi vrsti za starodobnike.
Se pa strinjam, da vozila iz koncerna PSA nimajo težav z rjavenjem. Karoserija je cinkana in že v osnovi dobro zaščitena. Morebiti bi posvetil pozornost le dnu oziroma predelom dna na katerem ni nanešena gumi zaščita proti udarcem kamenja. Na tem delu je predvsem v zimskem času nevarnost poškodbe zaradi letečega kamenja, ki leti izpod sprednjih koles. V ta namen bi uporabil Dinitrol CAR (4941) trdi vosek, ki ne poka in ne UBS. Za morebitno dodatno zaščito votlih delov, če se zanjo odločiš priporočam Dinitrol ML (zelo redek, zleze v vse špranje, ne maši drenažnih kanalov). Uvoznik za Dinitrol je Fematrade d.o.o..
Preden bi se lotil zaščite votlih delov bi z endoskopom preveril kako so zaščiteni tovarniško. Če je zaščita nanešena enakomerno po vsem votlem delu bi pustil pri miru. V nasprotne primeru sledi dodatna zaščita po možnosti s pištolo in ne z voskom v spreju.
Sam sem pred nekaj leti kupil tlačno pištolo za votle in odprte dele. Cevi za votle dele so dolge 1,5m tako, da prideš povsod zraven. Cena okrog 200€.
Manfred je napisal/-a:Pozdrav !
Če se odločiš za zaščito ti priporočam zaščito s Krown oljem Sam menim, da je zelo dobra zaščita !
LP
hladni* je napisal/-a:ne vidim razloga, zakaj nebi vse kovinske dele podvozja pošprejal z krown oljem. Pri pragih pa naneseš prozoren vosek od dinitrola. Temni je sicer bolj obstojen in ima debelejšo plast, ampak sčasoma se začne luščit. Poleg tega rje ne vidiš če slučajno do nje pride. Sam imam tako narjeno in rje na podvozju ni kaj dosti oz le tam, kjer sem slabo pošprejal. Še boljši vosek od dinitrola pa je od terosana-multiwax, ne vem pa kje se ga v Slo dobi.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov