Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Seat Leon vztrajnik in vroc vzig

Napisal/-a Kael To avg 07, 2012 9:18 pm

Dan!

Imam seat leona letnik 2007 in ze nekaj casa opazam da vroc tezko vziga. Pred tremi leti pri okoli 50.000 so na uradnem servisu zaradi tega menjali dvomasovni vztrajnik. Takrat je bila napaka odravljena za kakih 14 dni po pa spet isto - ko je avto enkrat dobro ogret, npr prevozim vsaj 40 km zelo tezko pol v motorju grdo poci - kot ce bi vzgal s kladivom po plehu al pa podobno kot ce prestavis pa na turbo sklopko spustis. Ce je avto manj km vozen, recimo da pride voda ravno do 90, vzge teze, vendar lepse kot ce je km vec. Mrzel vzge ko nov. Motor je 1.9 TDI s 105 km, letnik 2007, sedaj pa jih ma 122.000.

Sedaj pa sem iz firbca poslal vprasanje na rsr koliko bi prisel cip in navedel opis. Teta, ki mi je prijazno odpisala, je omenila, da je kovinski zvok posledica zracnosti dvomasovnega vztrajnika in da cipanje ter reprogramiranje racunalnika lahko umili tezavo, odpravi pa je ne. A mi zna kdo pojasnit, kaj je to zracnost vztrajnika in ali ima to sploh smisel, glede na opisane simptome po menjavi. Ce ma kdo idejo, kaj bi bilo z avtom bom vesel odgovora. Hvala

čare
Mojster foruma

Re: Seat Leon vztrajnik in vroc vzig

Napisal/-a čare To avg 07, 2012 9:21 pm

Zaradi težjega vžiga so menjali vztrajnik??Se mi zi da so te samo dobro nategnili.RSR težave z težjim vžigom odpravlja kaj pa je tisti kovinski zvok pa ne morem vedt.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To avg 07, 2012 9:49 pm

Probaj malo pregledat zaganjač....oziroma odmontraj ga, razkoplji, spucaj, rahlo namaži in sestavi nazaj. Take finte ima tudi ford in nemalokrat se je zgodilo, da se je folk pustu nategnt in so menjali vztrajnike in sklopke, 14 dni je bil mir, potem pa isti šmorn.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Napisal/-a Kael To avg 07, 2012 10:05 pm

Vztrajnik je bil menjan v sklopu garancije, itak da nebi placu tok za vztrajnik - raj avto prodam. Glede zvoka pa bom probal posnet, za zaganjac bomo pa preverili.
Sploh pa mi je blo cudno, ko so pri slabe dve lete starem avtu menjal vztrajnik, ko je ta bil v tistem casu 95% casa na AC pri 110 na uro ter vozen po pravilih za dizle, a ne v prenizkih obratih. Ce ma kdo se kako idejo na dan z besedo.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan To avg 07, 2012 10:52 pm

Pozdravljeni

Kot je bilo že svetovano, se preveri pravilno delovanje zagaganjača. V koliko pa imate možnost priklopa na tester .................. preverite kako deluje senzor temperature motorja in s kakšnimi obrati štarta motor - po potrebi senzor menjajte in preprogramirajte motorno elektroniko

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To avg 07, 2012 10:54 pm

Topel vžig je pogost problem pri teh motorjih, nastavit ga pa zna vsak sposoben "chip tuner". Jaz bi začel pri tem, ker dvomim, da je kakšna povezava s tistim zvokom.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Napisal/-a Kael Sr avg 08, 2012 10:41 am

Živjo!

Sem posnel ta slavni BUM ob zagonu: posnetek sicer s telefonom ni idealen, vendar za predstavo bo. Če komu pove kaj več: http://www.youtube.com/watch?v=EDk4Ao3wD4s&feature=plcp

Hvala sicer vsem.

Kael

hladni*
Nov uporabnik

Napisal/-a hladni* Sr avg 08, 2012 5:21 pm

Kael sam imam enak problem. Hodim ravno tako k Drevu in dejansko res ne vejo v čem je problem. Odpravi pa Kocbek pri Drevu ( :roll: ) tudi to, okoli 120 eur hoče. Če pa odpravi napako 100% pa ne vem. Moj vztrajnik je ok (vsaj tako pravijo), imam pa 64000. Težava se je začela pri 60000.
Zanimivo je, da na enak problem opozarjajo tudi na tujih forumih pri ostalih Vagih, pa se tovarna ne zgane. Skratka obup.
Da o tem, da mi je nerodno ker 5 let star avto slabše vžiga od vsake 25 let stare kante, niti ne govorim.

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Napisal/-a Kael Sr avg 08, 2012 9:32 pm

@hladni: no me veseli, da ma se kdo enako tezavo (pa ne da napako privoscim). Ocitno bi potem cipanje in hkrati odrava te napake pri rsr znala pomagat. Bom pa prilozil se posnetek kako vseka, ko bom avto ornk ogrel. Drugac pa ma mati enak motor v Touranu s 6 prestavam ter 135.000 prevozenih, enak letnik, pa vziga k nov.

P.S: razmisljas o kakem cipu oz. odpravi te napake?

hladni*
Nov uporabnik

Napisal/-a hladni* So avg 11, 2012 7:33 am

ja sem razmišljal, ampak enostavno mi je odprava te napake rahlo draga. Poleg tega ne vem, ali jo 100% odpravi. Zaenkrat bo tako ostalo. :evil:

Tomi1983
Nov uporabnik

Napisal/-a Tomi1983 To avg 28, 2012 7:22 am

Pozdravljeni! Tudi sam imam isto težavo z Seat Leonom 1.9 TDI 2007. Težave z vžigom so se začele pri 153000km in seveda pri vročem motorju! Na servisu so mi sporočili, da bi bilo dobro nastavitev elektronike, vendar imam čipan avto in ne pomaga! Sedaj pa sem malo primerjal bencin in sem ugotovil, da je razlika pri vžigu!

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP To avg 28, 2012 9:09 am

Fantje software pr raznih tunerjih nebo rešil tega problema z vročim vžiganjem. Sicer nevem zakaj so avtorju teme menjal vztrajnik zarad vžiga to mi nekak negre skupi :? Najprej avto na tester pa use dobr pregledat (sploh šobe) in pa kokr so rekl tut zaganjač loh probleme dela če je že izrabljen. Sm meu isto take probleme na 2.0 TDI in po menjavi šobe je avto vžigu k nov ;)

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Napisal/-a Kael To avg 28, 2012 2:38 pm

Tudi sam ne vem, zakaj so menjal vztrajnik zaradi vžiga... Tako da, če kdo to težavo odpravi naj sporoči. Avto je na vsakem servisu na testerju in ne pokaže nobene napake.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To avg 28, 2012 2:50 pm

SašoP je napisal/-a:Fantje software pr raznih tunerjih nebo rešil tega problema z vročim vžiganjem. Sicer nevem zakaj so avtorju teme menjal vztrajnik zarad vžiga to mi nekak negre skupi :? Najprej avto na tester pa use dobr pregledat (sploh šobe) in pa kokr so rekl tut zaganjač loh probleme dela če je že izrabljen. Sm meu isto take probleme na 2.0 TDI in po menjavi šobe je avto vžigu k nov ;)

zakaj naj preprogramiranje nebi resilo problema z vrocim vzigom?
jaz mislim da je to edina prava dolgorocna resitev ,ali pa nov starter kar bo resilo probleme za priblizno 2 leti.
kar jaz vem je problem vročega vžiga ravno v štarterju ker je švoh in ne uspe doseči željenih obratou (ki jih zahteva ecu,da bi začel odpirati šobe)
in tuner ti ta pogoj obratov sputi malo nižje,da šobe začne odpirati pri nižjih obratih in posledično avto vžge.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Napisal/-a SašoP To avg 28, 2012 5:24 pm

Ja sej vem kaj oni nardijo ampak fora je u tem da ne poznam nobenga k bi mu to pomagal pr 2.0 TDI. Je pa res da za 1.9 k so mel tut take težave z vžiganjem je pa pomagal pa tut ne usem. Mislm da bi mogu avto pelat h enmu k res tester obvlada da use stestira pa pregleda pa bi pol šele naprej isku kaj je res vzrok tega.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr avg 29, 2012 7:18 am

gor pise da ma 1.9 tdi motor,al pa sm jst kj spregledal...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Napisal/-a SašoP Sr avg 29, 2012 9:21 am

Ja po sm pa js tole mau spregledu nevem zakaj sm mislu da gre za 2.0 :roll: Uglavnem po pa res najprej do RSR, oz. če si iz Ljubljane poznam tega k zdj te ''male stvari'' rihta namest RSR dol na brnčičevi ;)

metk
Nov uporabnik

Napisal/-a metk Ne jan 26, 2014 4:47 pm

pozdravljeni, tudi jaz sem mel podobne težave z vžiganjem toplega motorja, rešil sem ga zaenkrat z novim akumulatorjem, sedaj vžiga kot norc vroč ali pa mrzel

nakamura
Nov uporabnik

Napisal/-a nakamura Po jan 27, 2014 8:27 am

Mel isto težavo pri 2.0 tdi. Na servisu priklopili na tester, pokazal napako na senzorju odmične gredi. Od zamenjave naprej nobenih problemov več z vročim vžigom.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 9 gostov