Napisal/-a Kael To avg 07, 2012 9:18 pm
Dan!
Imam seat leona letnik 2007 in ze nekaj casa opazam da vroc tezko vziga. Pred tremi leti pri okoli 50.000 so na uradnem servisu zaradi tega menjali dvomasovni vztrajnik. Takrat je bila napaka odravljena za kakih 14 dni po pa spet isto - ko je avto enkrat dobro ogret, npr prevozim vsaj 40 km zelo tezko pol v motorju grdo poci - kot ce bi vzgal s kladivom po plehu al pa podobno kot ce prestavis pa na turbo sklopko spustis. Ce je avto manj km vozen, recimo da pride voda ravno do 90, vzge teze, vendar lepse kot ce je km vec. Mrzel vzge ko nov. Motor je 1.9 TDI s 105 km, letnik 2007, sedaj pa jih ma 122.000.
Sedaj pa sem iz firbca poslal vprasanje na rsr koliko bi prisel cip in navedel opis. Teta, ki mi je prijazno odpisala, je omenila, da je kovinski zvok posledica zracnosti dvomasovnega vztrajnika in da cipanje ter reprogramiranje racunalnika lahko umili tezavo, odpravi pa je ne. A mi zna kdo pojasnit, kaj je to zracnost vztrajnika in ali ima to sploh smisel, glede na opisane simptome po menjavi. Ce ma kdo idejo, kaj bi bilo z avtom bom vesel odgovora. Hvala