abbe je napisal/-a:osovina je zaribana ker si imel opilke v olju,druge možnosti ni.
zakaj je vetrnica poškodovana je teško reči.kje je vijak od vetrnice?
a je ohišje poškodovano tam kjer je vertnica poškodovana?
po vsej verjetnosti je neki tujek prišel noter in polomil lopatice?poglej če je ohišje LMM-j kaj poškodovano.
tudi kapljia olja(iz odduška) lahko naredi tako škodo
abbe je napisal/-a:kaplica olja pride iz oljnega odduska iz porova ventilov.
sam ker si ti tko skrivnosten in nam ne daš vedet za katero vozilo se gre se pač ne da povedat ali to velja tudi za tvoje vozilo ali ne.
nevem zakaj bi matica od vetrnice bila na drugi turbini,kako pa se je poj balansiral turbino z staro matico?kdo je sploh mehanik ki je to montiral in kdo je tisti ,ki je turbno obnavljal..?
velik premal informacij podajaš da bi se dal kar kol povedat.
lahko pa z zagotovostjo trdim da si za zaribano osovino kriv sam.kar se pa tiče vetrnice je pa še za ugotovit...drgač pa kapljica olja ratrga vetrnico od turbine,sj veš da se turbina vrti tudi z 150.000+ obrati...?
Avto je moj Scenic 1.9 dCi F9QK7, turbino sem kupil obnovljeno v slo, menjal jo je izkušen mehanik, ki pravi, da je motor ob menjavi turbine ustrezno očistil. Za poškodbe osovine se strinja, da je razlog nekje v obrabi motorja in opiljkih v olju. Za vetrnico pravi, da tudi ne razume kako do tega pride.
f.taunus je napisal/-a:Avto je moj Scenic 1.9 dCi F9QK7, turbino sem kupil obnovljeno v slo, menjal jo je izkušen mehanik, ki pravi, da je motor ob menjavi turbine ustrezno očistil. Za poškodbe osovine se strinja, da je razlog nekje v obrabi motorja in opiljkih v olju. Za vetrnico pravi, da tudi ne razume kako do tega pride.
Toliko o izkušenem mehaniku.Lahko bi ti povedal par vzrokov, zakaj je to naredilo z vetrnico, ampak očitno rajši malo manj pove, da ne bi kdo podvomil v strokovnost opravljenega dela ... in potem verjetno naklada, da se kaj takega še nikol ni zgodilo in iščimo sedaj napako na materialu.
abbe je napisal/-a:glede na to da ste čistili cevi pri menjavi turbine predvidevam da je prejsnjo " razneslo" al kakor koli uničilo.
je snel dol karter in ga očistil,ter očistil sito oljne pumpe? zelo dvomim!!
kar se vetrnice tiče je možno tudi da je šlo za napako na metrjalu (mislism da je to možnost na katero ti "napeljuješ) in da se je ena lopatica odlomila in pri tem poškodovala ostale,vendar je to zelo malo verjetno.moje mnenje je da mehanik ni dobro očistil sistema in je to poškodba mogoče še iz ostankou prejšnje turbine kar se tie osi.kar se pa tie vetrnice je pa 99% prišel notr tujek pa jo uničil
glede na to da ne veš ke je vijak in da tudi mehanik verjetno ne ve,se pripravi da boš hmalu spet nekaj menjal na vozilu
povejte svoje mnenje zakaj je šla moja turbina?
Scenic 1.9 dCi F9QK7
black je napisal/-a::bow edina tehtna utemeljitev. In ljudje bodo še naprej kupovali renoje
black je napisal/-a::bow edina tehtna utemeljitev. In ljudje bodo še naprej kupovali renoje
Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov