R19-racing je napisal/-a:js sem imel problem na "kalimerotu" peglica,in sicer ko smo avto kupili je avto normalno uzgal drzal minimum ko pa si ga malo nabijal na obrate ni drzal vec in je crknil...Problem je bil v plovcku od karburatorja in sicer je mel eno majhno luknjo in se je plovec napolnil in ni vec zapiral pretoka bencina na minimumin posledicno ga je zalilo in je ugasnil...
peters je napisal/-a:Na našem obnovljenem ljubljenčku Fiču 750 vse dokaj dobro deluje, le s štandgasom imamo nonstop probleme. Konstantno se zamašuje štandgas diza in valjda pol pri vsaki počasni menjavi brzine ali v križišču crkne. Dizo samo ven vzamem, z usti spiham (dejansko ne najdem not ničesar), dam nazaj not in dela včasih 20 km, včasih pa 1 km (še najraje). Smeti v gorivu so izključene, ker v dizi nič ne najdem in ker je pred fergazerjem filter goriva.
Pred dobrimi 18 leti, ko sem vozil golfa I, sem imel isti problem, ki se mi je vlekel tako dolgo, dokler avta nisem prodal. Problema nikoli nisem razrešil. Tako takrat pred leti in zdaj je fergazer bil kompletno očiščen.
Tisti, ki se še spomnite starih dobrih fergazerašev, ste imeli podobne, dolgo trajajoče probleme in kako ste jih rešili?
Lep pozdrav,
peters je napisal/-a:@sašo5:
kot sem napisal, takšen filter za gorivo imam montiran
@pero:
fergazer, vžig... vse je Ok nastavljeno, ker motor normalno laufa, dokler se ne "zadela" štandgas diza.
Ko to vzamem ven in spiham ter dam nazaj not, spet normalno dela.
Moje konkretno vprašanje je, zakaj se konstantno maši ta diza oz. deluje kakor da bi se zamašila, saj v njej nikoli ničesar ne najdem. Dovolj je le, da jo spiham in vtaknem nazaj, pol pa je spet vse ok.
Fan je napisal/-a:Pozdravljeni
Vplinjač demontirajte, vse se rastavi in ohišje prekuha v vodi - v vodo se doda jušna žlica praška za pralni stroj
Pri sestavljanju, bodite pozorni da so odstranjeni vsi oksidi iz aluminija, dobro spihajte z zrakom in sestavite nazaj.
Ta vplinjač ni nič posebnega in v koliko je v notranjosti čist ...................... deluje brezhibno brez vzdrževanja.
Lep pozdrav
TrijoAdijo je napisal/-a:huh...očitno sem se zmotu, ko sem postavu vprašanje v tej temi, na tem forumu. Nekako sem živel v zmoti, da je to avtomobilistični forum, na katerem se bo našel nekdo, ki bi znal odgovoriti na moje vprašanje. Očitno sem vprašanje postavil na enem od babjih forumov...
Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov