Nasveti in napotki ter povpraševanja...

a393
Nov uporabnik

Lučke na armaturki

Napisal/-a a393 Po avg 13, 2012 6:44 pm

Pozdravljeni.

Na avtu (Hyundai Accent letnik 2000), sta mi pred parimi dnevi na armaturni plošči začeli svetiti dve lučki tista od akumulatorja in tista od ročne zavore. Lučki sicer svetita zelo blago komaj opazno, ko pa zategnem ročno ta lučka polno zasveti. Ker je gorela tudi lučka za akumulator in je avto ostal na cesti brez elektrike sem sumil alternator. Ko sm izmeru napetost ugotovim, da je alternator dejansko šel.
Peljal sem k električarju, da mi pogleda in je reku, da so diode prebile in da jih je zamenjal in da je zdaj uredu.
Sedaj, če zmerim napetost vidim da alternator normalno polni, ampak uni dve lučki še vedno blago svetita (tako kot prej), oziroma med vožnjo rahlo utripata. Zdi se mi da hitreje kot vozim hitreje utripata.
A kdo ve kaj bi to blo? A je to samo kak slab kontakt na teh lučkah na armaturki al je kaj bolj resnega?

Hvala

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Re: Lučke na armaturki

Napisal/-a zlica22 Po avg 13, 2012 8:23 pm

Če brli lučka za akumulator-alternator je najbrž okvara na drsnih obročih, ali pa je nekje slaba masa.
Lučka za zavore... V primeru slabe mase ipd. je lahko to vzrok, sicer pa poglej nivo zavorne tekočine in zavore...

a393
Nov uporabnik

Re: Lučke na armaturki

Napisal/-a a393 To avg 14, 2012 8:16 am

Hvala.
Ka pa to pomeni, da je slaba masa?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov