Nasveti in napotki ter povpraševanja...

dejansubaru
Nov uporabnik

Pravilen izbor zobatega jermena za Lagono 2

Napisal/-a dejansubaru Ne sep 02, 2012 2:59 pm

Pozdravljeni,

Sem lastnik Lagune Expression 1,6 , 16V letnik 2002, bencin. Ker je preteklo že pet let od prejšnje menjave sem se odločil za menjavo zobatega jermena. Po uvodnih raziskaval sem ugotovil, da je cena kita zobatega jermena na orginalnem servisu cca 150 evrov, v trgovini z rezervnimi deli cca 137 evrov, pri avtomehaniku pa stane kit zobatega jermena + vodna črpalka cca 200 evrov. V nadaljevanje sem pa sem na spletni strani našel kit zobatega jermena, ki je bil precej cenejši cca 115 evrov. Ker je bila prisotna tudi slika sem le to primerjal z računalniškim programom, ki vsebuje informacije o avtomobilih. Sedaj pa me zanima, zakaj je takšna razlika v cenah. Zanima me tudi točen opis jermena (št. zobov, širina). Tip vozila je BG0A05, tip motorja pa je K4MD7. Zanima me ali je črpalka s spleta ustrezna (po sliki sodeč namreč je), zanima pa me še ali je potrebno ob menjavi zobatega jermena menjati tudi vodno črpalko.

Hvala

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Re: Pravilen izbor zobatega jermena za Lagono 2

Napisal/-a Nejko87 Ne sep 02, 2012 4:13 pm

Menja se vse kar se vrti z zobatim jermenom.

S tem da vam je mehanik verjetno povedal kompletno ceno
-zobati
-rolca
-natezalec
-vodna
-mikro
-natezalec mikro j...

potem pa še antifriz in potrošni material.

Predno začnete pisariti se točno pozanimajte kaj, kdo, za koliko...

Jezi me zato ker če že hočete prinesti material, prinesite vsaj kompletnega in pa pravega...
PS: uprašaj mehanika koliko bo dražje delo, če prineseš material s sabo ;)
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

hippo
Poznavalec foruma

Re: Pravilen izbor zobatega jermena za Lagono 2

Napisal/-a hippo Po sep 03, 2012 12:49 pm

Ma nejko prav.
Kit zob. jermena pride 110-115 eur, vodna pumpa pa 34 eur.
Poleg tega je treba manjat še vse okoli mikro jermena.
Glede razlike v cenah je pa tako: nekoliko so različne zaradi proizvajalca, predvsem pa zaradi ponudnika.
Predvsem pa moraš biti ziher, kaj kupuješ, ker te noben ne bo lepo gledal, če mu prineseš napačno robo.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 13 gostov