Nasveti in napotki ter povpraševanja...

antena
Nov uporabnik

Žarnice v armaturah

Napisal/-a antena Ne sep 02, 2012 4:59 pm

Zanima me kje se da dobit poceni žarnice za hyudani accent 2001 in sicet
tiste male ki se nahajajo v armaturi pod slikcami,signalizacijo,števu...itd...Zanima me tudi njihov naziv....

Ima kdo izkušnje z led žarnicami?....te navadne rade pregorevajosmiley

hvala za info

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Re: Žarnice v armaturah

Napisal/-a sebaveh Ne sep 02, 2012 6:42 pm

Dobiš v trgovinah z elektronskim materialom: HTE, Nanoelektronika... So pač majhne žarnice 12 V in 40 mA, ali 60 mA... Pridejo pa z 10 cm kabelčki, tako da se boš moral malo znajti pri menjavi.

Pa dobro bi bilo če še v svoji drugi temi napišeš kaj je bilo s tisto meglenko.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

antena
Nov uporabnik

Napisal/-a antena Ne sep 02, 2012 8:25 pm

sebaveh je napisal/-a:Dobiš v trgovinah z elektronskim materialom: HTE, Nanoelektronika... So pač majhne žarnice 12 V in 40 mA, ali 60 mA... Pridejo pa z 10 cm kabelčki, tako da se boš moral malo znajti pri menjavi.

Pa dobro bi bilo če še v svoji drugi temi napišeš kaj je bilo s tisto meglenko.
----------Sem dodal

Aja maš prov....Te so čist male....am ja našel sem neki ponudnikov,tud med temi k si jih sam navedu...Drugače pa me neki zanima ....res da so več al man 12V pa me zanima če katero moč naj vzamem : 0.3W,0.4W,0.5W,0.6W,0.8W,1.2W itd.. Rad bi dal eno tako da nebo preveč ali pa premalo iztopa svetilnost žarnice

a kdo ve koliko so orginal močne(watne) v hyduani-u?

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Ne sep 02, 2012 9:19 pm

Moč naj bo nekako odvisna od površine, ki jo mora osvetljevati. Zdaj če je samo tisti en simbolek na stikalu, bo že 0,3 W dovolj. Upoštevati je treba tudi, da so zaprte v precej majhnem prostoru in močnejša kot je, bolj se greje. To pa potem škoduje vsemu - ohišju, simbolu, masti na mehanizmu...
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

antena
Nov uporabnik

Napisal/-a antena Ne sep 02, 2012 9:30 pm

sebaveh je napisal/-a:Moč naj bo nekako odvisna od površine, ki jo mora osvetljevati. Zdaj če je samo tisti en simbolek na stikalu, bo že 0,3 W dovolj. Upoštevati je treba tudi, da so zaprte v precej majhnem prostoru in močnejša kot je, bolj se greje. To pa potem škoduje vsemu - ohišju, simbolu, masti na mehanizmu...

si sam že kaj eksperiminteral iz tem žarnicam?....ja se strinajm stabo...Sej žarnica je velika cc. 10mm,debela pa 3-5mm.Sej to pomojem nima veze?No jaz sem pa zdajle orginal žarnico ki je na plastičnem podnožju in jo še imam v rezervi,priklopil na 12v adapter in izmeril tok...ki pa je bil 47mA.....nisi dost falil to...se pravi da če vzemme 30mA al pa 40 mA bo kr ured žarnca ,ane?...sm pa tud vidu da jo ima conrad ....
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 14 gostov