Mehanik je snel dol napenjalec in jermen in je probal - jermenica je ob vrtenju plesala sem in tja...Tako da je gotovo problem v ležaju. Pa še to: ob vklopu klime se motor ne obremeni preveč(vsaj slišati ni tega). Se pa je slišal ležaj (podoben zvok kot da bi veriga podrsavala ob neko kovino). Sedaj jermena od kompresorja klime ni gor in avto lepo dela-brez čudnih zvokov...W3s7_S1D3 je napisal/-a:pa si siguren, da je ležaj? Da ni slučajno problem v lamelah v notranjosti kompresorja? Vsaj tak problem sem imel jaz. Avto je ob vklopu klime občutno obremenilo, pred menjavo pa se je začel pojavljati še nadležen hrup ob določenih vrtljajih. Ko smo kompresor klime podrli smo ugotovili, da je lamele v notranjosti kompresorja dobesedno zmlelo v prah.
jl je napisal/-a:Da ne odpiram nove teme...ob vklopu klime se sliši glasno ropotanje, verjetno gre za notranji ležaj kompresorja klime. Zanima me, kolikšen je strošek popravila in kdo v okolici LJ to ugodno naredi. Se morda bolj splača kupiti rabljen komresor za cca 80eur in ga zamenjati?
Hvala in lp
zlica22 je napisal/-a:Lahko se zamenja samo ležaj... In ja, kompresor se ponavadi pred popravilom odstrani.
jl je napisal/-a:Pardon, pozabil napisat..Renault Megane II, 1.6 16V.
Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 2 gostov