Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Dj Big
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Polje

Audi A3 spuščanje olja

Napisal/-a Dj Big Sr sep 12, 2012 12:06 am

Pozdravljeni imam problem.. Ko sem hotel zašraufati plastično zaščito motorja pod avtom ki je popustila in začela viseti... sem opazil da je okoli desnega koloteka mastno... odšraufal sem kolotek in tam je ena cev čisto mastna... nevem od kod je olje... stvar sem poslikal in bi lepo prosil za pomoč... Avto je Audi a3 letnik 2004 motor je 1.9 TDI 105 KM.. in še slike da bo lažje razumljivo in da se vidi dejansko stanje...
Priponke
1.JPG
2.JPG
3.JPG

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Re: Audi A3 spuščanje olja

Napisal/-a RedBull™ Sr sep 12, 2012 6:07 am

Preglej, če je cev cela (verjetno je, drugače avto tudi nebi šel tako kot mora). Verjetno ti pa spušča na priključku, kjer je cev nataknjena v IC. Potrebno bo zamenjati oring ki je na cevi, ne znam pa ti povedati, ali se dobi posamezno ali ne.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr sep 12, 2012 7:19 am

o ring se dobi posebej na servisu.
to da je tko mastno okliki je "normalno" oz. se pojavlja skoraj pri vseh vag vozilih.vzrok je olnji oddusek ki je speljan nazaj v sesalno vejo in poc pridejo oljni hlapi do ic-ja kjer se ohladijo in se iz pare speremenijo v olje in potem mas tm spodaj olje,ker je najnizja tocka v sistemu..
Ni vse res kar napišem

Dj Big
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Polje

Napisal/-a Dj Big Sr sep 12, 2012 9:32 am

Odlično, najlepša hvala obema in zelo sta mi pomagala :D... Pred kratkim sem menjal sklopko... in je mehanik rekel da je moral zašraufati zavorne cevi ker so popustile in je začelo olje puščati.... motor je sam po sebi zelo suh niker ni bilo olja... In ko sem to vide sem se ustrašil da je spet kaj narobe...
Še enkrat se vama zahvaljujem za pomoč in upam da bo še komu prav prišla vajina razlaga...

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr sep 12, 2012 1:55 pm

abbe je napisal/-a:o ring se dobi posebej na servisu.
to da je tko mastno okliki je "normalno" oz. se pojavlja skoraj pri vseh vag vozilih.vzrok je olnji oddusek ki je speljan nazaj v sesalno vejo in poc pridejo oljni hlapi do ic-ja kjer se ohladijo in se iz pare speremenijo v olje in potem mas tm spodaj olje,ker je najnizja tocka v sistemu..

Pri vseh ne, pri 1.9TDI-jih pa res. Ni pa to nič življenjsko pomembnega. Večina tega sploh opazi ne, razen če si picajzl :mrgreen:

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr sep 12, 2012 2:27 pm

peroRS je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:o ring se dobi posebej na servisu.

Pri vseh ne, pri 1.9TDI-jih pa res. Ni pa to nič življenjsko pomembnega. Večina tega sploh opazi ne, razen če si picajzl :mrgreen:

a pr 2.0 tdi se pa ne pojavlja?ker jst mislm da se
Ni vse res kar napišem
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 10 gostov