Nasveti in napotki ter povpraševanja...

gtr35
Nov uporabnik

Problem z amortizerji ?

Napisal/-a gtr35 To sep 18, 2012 7:00 pm

Živjo !

Zadnji teden opažam, da avto čudno pleše po cesti, še posebej ko zapeljem čez grbino in zadnji del niha gor in dol :evil: Včeraj sem z rokami zadek potisnil dol in spustil, in je ta počasi zanihal, kar pa ne bi smelo :( pa tudi zadek je višji kokr pred tednom dni :cry: tako da sem skoraj 100% prepričan, da sta oba zadnja amortizerja šla v rit :? ?

Gledal sem tele http://www.amortizer.si , ima kdo izkušnje z njimi so dobri, slabi ? kakšne so kaj cene ?

Drugi problem, so pa zadnje bremze ( bobni ), ki ob bremzanju spuščajo hrapah drgajoč zvok ( kokr da bi se rja nabrala ) ampak ta ni, ker tudi če močno zabremzam, in se segreje boben, zvok izgine ampak samo za toliko časa, dokler se spet ne ohladi :huh: Kaj bi lahko bilo narobe ( a je treba kaj podmazat, ker pač ne vem kako je boben zgrajen ), ali se je kaj zrahljalo. Aha pa opažam, da tudi slabše zavira ?

Gre pa za Nissan Primero 98 letnik :)

Hvaležen bi bil za vsak odgovor oz, nasvet oops

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Re: Problem z amortizerji ?

Napisal/-a radar To sep 18, 2012 7:40 pm

Pozdavljen.
Glede amortizerjev...

Sam sem imel na cliotu eibach vzmeti in obnovljenimi amortizeji in ti lahko povem, da nisem imel nobenega problema in sem znjimi prevozil cca. 120.000 km in potem avto prodal.
Komplet je bil zelo dobro uglašen in se mi kr kolcne, ko se vozim čez ovinke.. :roll:

glede zadnjih zavor - kdaj si nazadnje odprl boben, spucal, pregledal - zamenjal pakne?

lp

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 To sep 18, 2012 7:47 pm

Težave z zavorami se rešuje tako, da se sname bobne in za začetek pregleda v kakšnem stanju so zavore... Na pamet govoriti nima smisla.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To sep 18, 2012 7:56 pm

zlica22 je napisal/-a:Težave z zavorami se rešuje tako, da se sname bobne in za začetek pregleda v kakšnem stanju so zavore... Na pamet govoriti nima smisla.

Sej je vse povedu.....

Ko zavira se sliši "šobanje"
Ko se ogreje utihne
Primejo slabše...

Pakne so na kraju in bo jih potrebno menjat.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

gtr35
Nov uporabnik

Napisal/-a gtr35 To sep 18, 2012 7:59 pm

Bobni so bili nazadnje odprti pred letom in pol, ali mogoče še kaj več :roll: Sem klical mehanika, in se bom zapeljal do njega in bo pogledal :) amortizerje bom pa raje peljak k tem, ki sem jih zgoraj omenil :)

Me pa zanima, kaj se bolj splača kupit nove, ali obnoviti amortizerje oops ?

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To sep 18, 2012 8:08 pm

Avto je star 14 let,nekih eibachov ali drugih dragih se ne splača kupovat tako da kupi neke nove ki bojo najcenejši in bojo v vsakem primeru odlični proti tem ki jih imaš gor.Obnavljat nekih standardnih amortizerjev se ne splača,ker je cena primerljiva z novimi oz. v nekterih primerih še dražja (vem za 2 čisto navadna avta za ketere so pri AMORTIZERJU postavili za obnovo višjo ceno od novih).Glede bremz pa podret pa vidt kaj se dogaja.

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar To sep 18, 2012 8:15 pm

sem spregledal starost avta - pokliči in se pozanimaj glede cen in tudi same menjave (amortizerjev ali celega kompleta). Vse to ti lahko zamenja tvoj mehanik, ko boš mel avto tam in je škoda okoli se vozit. Cene novih pa tudi niso pretirane..
lp

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Sr sep 19, 2012 4:03 pm

Kar daj Kayaba amortizerje gor.

Lahko je tudi boben 'jajčast' ratal in pahne ne nalegajo dobro.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov