Nasveti in napotki ter povpraševanja...

TheGoC
Nov uporabnik

Seat Cordoba 1.4 bencin MOTOR TRESE

Napisal/-a TheGoC So sep 22, 2012 2:17 pm

Pozdravljeni.

Imam težavu na Seat Cordobi 1.4 16V bencinski motor. Včeraj zju3aj ko je bilo zelo hladno mi je skoraj da 2x crknil men počasno vožnjo po LJ nato pa je začel motor tresti )obrati rahlo padejo) prižgala in utripala je tudi lučka za diagnostiko motorja, avto je še vedno zgubljal obrate in moč in pri pospeševanju cukal. Kontrolna lučka je čez čas začela svetiti. Po koncu službe je avto normalno užgal in deloval le da je lučka za diagnostiko motorja svetila in med vožnjo domov spet začel cukati in po 15km pošteno začel tresti. Danes zju3aj je avto spet užgal deloval kot bi moral lučka sveti, voziti se ne upam.

So to lahko svečke (menjane lani) cinšpula kabli ? ali kaj resnejšega?

Uporabniški avatar
erixon
Stalni uporabnik

Kraj: Dom je kjer je avto...

Re: Seat Cordoba 1.4 bencin MOTOR TRESE

Napisal/-a erixon So sep 22, 2012 5:37 pm

Po mojem občutku ti kak cilinder ne dela dobro, verjetno nekaj na elektriki, da ni iskre. Preveri cinšpulo, kable in svečke. Glede na to da je periodično bi rekel da kabli do svečk.
Rad imam ženske, ki znajo bočno parkirat.

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS So sep 22, 2012 6:36 pm

erixon je napisal/-a:Po mojem občutku ti kak cilinder ne dela dobro, verjetno nekaj na elektriki, da ni iskre. Preveri cinšpulo, kable in svečke. Glede na to da je periodično bi rekel da kabli do svečk.

Se strinjam. Ali pa vzigalna tuljava.
Slika

Uporabniški avatar
Atomic Sound
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Atomic Sound Ne sep 23, 2012 10:54 am

To se je zgodilo tudi pri meni samo da je bila seat ibiza, vzrok napake je bila cinšpula. 40eur je bila nova.

veliki
Nov uporabnik

Napisal/-a veliki To dec 15, 2015 8:45 am

No jaz sem imel podobne težave z cinšpulami. Menjal vse tudi svečke. no sej po pol leta se mi pa dogaja da, avto hladen nič ne trese. ko se pa segreje ga pa v prostem teku strese tako kot nas. Venar če se peljem v leru (pač probal tudi to) ga pa trese nič. Tudi pri pospeševanju je tako da če počasi pospešujem ni nič. v primeru da imam v 5. prestavi in vozim cca 70km/h ter stopim na gas ga pa spet cukne kot da bi se spotaknil oz nekaj da bi preskočilo. Lučka mi nobena ne sveti. Računalnik ne kaže nobene napake. Tako da res ne vem kaj bi lahko bilo. Mogoče kakšen predlog

Uporabniški avatar
hp6715s
Novinec

Napisal/-a hp6715s To dec 15, 2015 9:15 am

Tole deluje tako, kot da bi kabli do svečk prebijali. Si jih tudi menjal?

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx To dec 15, 2015 9:41 am

Imel sem podobno težavo, sicer na Ibizi. Enako kot pri tebi mi je avto cuknik, ko sem stopil na gas. Velika verjetnost je, da je nekaj narobe s cinšpulu, ali pa ti prebija kakšen kabel. Jaz ti priporočam, da greš, do mehanika in naj ti preveri vse cinšpule in kable. Ker jaz sem takrat predolgo oddlašal in mi je na avtocesti nato ena cinšpula odpovedala.

veliki
Nov uporabnik

Napisal/-a veliki To dec 15, 2015 10:10 am

Hvala za hitre odgovore. Svečke in cinšpule (ne vse) so bile menjane ene pol leta nazaj. Začelo se je s 4. cinšpulo nato 2. in sem rekel če sta menjani 2 pa naj bosta še 1. in 3. cinšpula ter posledično tudi vse svečke. Včeraj sem bil na uradnem servisu in ker računalnik ni javil nobene napake smo/so pač preventivno odstranili plastični pokrov motorja in opazili da je tretja cinšpula (od leve proti desni) bila dvignjena nekje 3-4mm in seveda jo mehanik vzame ven, ugotovi da se sploh ni "vsedla" na svečko to porihta ampak potem je treslo še bolj. Lahko zaradi tega je je sedaj na koncu cinšpula malo skrivljena. Res je potem vzel še svečko na tej cinšpuli in kolikoj jaz poznam svečke ji manjkajo tisti zobčki na koncu. Za moj avto pa pašejo NGK BKUR6ET-10. In na sliki imajo te svečke 3 jezičke gor.
Na njegovi testni vožnji pa je rekel da je vse v redu. Bom danes rekel da naj še kable pregledajo.

No tako cuka od prejšnjega četrtka vendar vsakodnevno naredim cca. 100km. Upam da še danes se varno pripeljem domov v svojem avtu, ker nadomestni že čaka.

veliki
Nov uporabnik

Napisal/-a veliki Pe dec 18, 2015 8:50 am

Še enkrat hvala za vse predloge in možne rešitve. Mehaniki so se potrudili in ugotovili oz. naredili (našli) napako. Avto so terali, se še malo vozili, da je posvetila lučka. Vglavnem bila je cinšpula na drugem cilindru. Menjali in avto teče in nič več ne trese ne med vožnjo in ne v prostem teku.

Lp, Veliki

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe dec 18, 2015 7:32 pm

veliki je napisal/-a:...Začelo se je s 4. cinšpulo nato 2. in sem rekel če sta menjani 2 pa naj bosta še 1. in 3. cinšpula ...

Drugi krog se je torej začel z 2. namesto s 4.? Morda kak glodavec (gl. zato, ker očitno ne pozna vrstnega reda) žveči cinšpule ali pa jih tamani mašina?

veliki
Nov uporabnik

Napisal/-a veliki Po dec 21, 2015 1:04 pm

No upam da se ni začel drugi krog, če pa je bo pa potrebno bolj raziskat zakaj do tega prihaja. Ker cinšpule so "kvalitetne" znamka BERU tako da, v primeru nadaljevanja napak na cinšpulah bo potrebno iskat razlog kje drugje. Morda kak predlog za naprej? v kolikor se ugotovi da jih mašina uničuje.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov