Nasveti in napotki ter povpraševanja...

zidnidvojnik
Novinec

kodiranje ključa in aktivacija dnevnih luči

Napisal/-a zidnidvojnik Če sep 27, 2012 1:54 pm

Lep pozdrav vsem skupaj.

zanima me kako naj skodiram ključ za golf 4 letnik 2002 preko programa VCDS. Doma imam ključ, ki je že izrezan in kabel za avtodiagnostiko (vag.com). Potrebno ga je samo še skodirati vendar ne vem kako, zato se obračam na vas.

Poleg tega me zanima kako naj skodiram da se mi bodo dnevne luči avtomatsko prižgale ob kontaktu...brez da bi bilo potrebno obrniti stikalo za luči.

Hvala za odgovore :pivo

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Re: kodiranje ključa in aktivacija dnevnih luči

Napisal/-a abbe Če sep 27, 2012 2:16 pm

luci ne moreš skodirat da se same prižigajo!!!
kako mislis imaš izrezan ključ?a v ključu imaš vso potrebno periferijo?kaj bi rad skodiral?imobilizator za vžig avta,al odklepanje pa zaklepanje?
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Napisal/-a arijan Če sep 27, 2012 3:29 pm

Če misliš kodiranje novega ključa. Se pravi je še prazen in ne more prižgat avta. Greš lahko do kakšnega boljšega ključavničarja, cene se pa gibljejo mislim da nekje od 50€ gor... Nisem čisto prepričan, samo vem da ceneje ravno ni.
Vem da se da to naredit Ljubljani na Viču pri Merkurju. Znotraj je še eno ključavničarstvo, ki ni od Merkurja. Tam se pozanimaj.
Glede na to da nisi napisal s kje si...
Za luči se pa ne da kodirat, ampak mislim da se da prevezat stikalo. Tako da se ti luči takoj prižgejo ko daš kontakt.
Je pa potrebno v stikalu to naredit.

zidnidvojnik
Novinec

Napisal/-a zidnidvojnik Če sep 27, 2012 8:40 pm

hvala obema za odgovore :)

arijan: a mogoce vec kaj pa kako treba prevezati da se luci same prizgejo ob kontaktu??

abbe: ja imam kljuc z vso potrebno periferijo. Morem pa skodirat oboje in kljuc za vzig pa tudi tiste gumbe za odklepanje in zaklepanje. Nvm pa kako to naredit preko vag-coma

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če sep 27, 2012 8:57 pm

hm.na servisu ti ga bojo skodiral.sicer nevem ce se ga da z vag comom tut.mislm da se ga.sam nevem ke bos kodo dobu.kodo lahko z vag tachotom preberes vn iz stevca..pa poj vneses.
sigurn pa ostaja tut bl enostavn nacin
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Napisal/-a arijan Če sep 27, 2012 9:00 pm

Ne bi vedel točno kaj pa kako, se boš moral to pozanimat pri avtoelektričarju. Vem za enega iz Črnomlja, ki bi to vedel.

Skodiraš si ga lahko sam, da ti odklepa in zaklepa. Mislim da se da preko kabla ali pa tudi tako da ga daš v klučavnico in držiš tipke. Seveda so neka točno določena navodila, ki jih boš hitro našel, samo malo poišči po googlu ali pa mogoče celo tukaj na forumu.
Poznam enega v Grosuplju, ki se spozna na avtoelektriko.

zidnidvojnik
Novinec

Napisal/-a zidnidvojnik Če sep 27, 2012 9:14 pm

hvala obema se enkrat :)

se pa se naprej priporocam ce kdo kaj ve o zgoraj omenjenih stvareh:)

aja abbe se nekaj...kako pa da majo nekateri te avtomatske luci na golfu?? a je mogoce da majo samo kable prevezane kot je bilo omenjeno?

buhti
Stalni uporabnik

Napisal/-a buhti Če sep 27, 2012 10:27 pm

Glede luči se neda preko vag coma. Saj kokr sam vem. To imajo že original tako zvezano. Ti lahko to sam zvežeš, če si vsaj malo štromarja. Meni je kolega pokazal, potem sem pa sam zvezal, tako da mi ni bilo potrebno premikati stikala za luči ob kontaku oz. tudi ko je laufal avto...

Al ti slučajno mislš tako bi ti samo dnevne luči (npr pozicijske žarnice?) svetile ko bi se vozil, brez da bi kaj stikalo premikal?
Slika

zidnidvojnik
Novinec

Napisal/-a zidnidvojnik Pe sep 28, 2012 8:27 am

buhti je napisal/-a:Glede luči se neda preko vag coma. Saj kokr sam vem. To imajo že original tako zvezano. Ti lahko to sam zvežeš, če si vsaj malo štromarja. Meni je kolega pokazal, potem sem pa sam zvezal, tako da mi ni bilo potrebno premikati stikala za luči ob kontaku oz. tudi ko je laufal avto...

Al ti slučajno mislš tako bi ti samo dnevne luči (npr pozicijske žarnice?) svetile ko bi se vozil, brez da bi kaj stikalo premikal?

Jp rad bi tako kot si rekel na zacetku. Ko dam kontakt da se mi luci (in ne samo pozicija) prizgejo brez da bi stikalo premikal. A se mogoce spomnes kaj pa kako je treba prevezati? Ker tistih kablov na sikalo je ene 10 pa ne da se mi zdj usakega iskat za kaj je kateri. Vesel bi bil tudi ce ma mogoce kdo shemo kablov, kjer pise za kaj je kateri kabel.

Hvala :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: kiki13 in 11 gostov