Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Renault Co
Novinec

Renault clio vzmetenje

Napisal/-a Renault Co So sep 29, 2012 1:54 pm

Lep pozdrav Mati je kupila Renault clio letnik 2010 , in zgroženo ugotovila, da se pelje slabše od Golfa 4 . Tudi sam sem se peljal z avtom , ampak človek za 10.000 eur kolikor je za njega odštela bi že pričakoval da se vsaj avto dokaj solidno pelje avto nima športnega podvozja pa se pelje tako trdo grdo jame požira zelo na trdo vsaka jamica se čuti v potniškem prostoru . Lega na cesti je dobra. Poleg tega , je pa motor 1.2 16 v ni tce verzija , ne gre nikamor obup , res se peljemo po avtocesti ,in vsi nas prehitevajo ker avto negre dobesedno nikamor, golf 1,4 16 v je imel isto kw kot clio , in je imel z njim neprimerljivo boljše pospeške . Avto je sicer kvalitetno sestavljen , sedeži so zelo dobri , klima ohladi dokaj hitro , avto mi je všeč zunanjost je lepa notranjost malo man. Imate ostali z cliom tudi takšne izkušnje ali se moramo navadit na avto.

Lp Aleš

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Re: Renault clio vzmetenje

Napisal/-a _YUGO-GVX_ So sep 29, 2012 2:09 pm

10k€ ste dali brez testne vožnje? drugače pa nimaš kaj kot, da se navadiš ali pa menjaš.
litr bencina, litr olja ;)

scott
Novinec

Napisal/-a scott So sep 29, 2012 2:12 pm

Predvidevam ,da je mati prišla na Clia iz Golfa 4.Čisto možno ,da je imel Golf že močni načeto podvozje posebno amortizerjev s tem tudi občutek mehkosti.
Sam sem pred leti prišel iz Ibize na Modusa in je bil občutek ravno nasproten tvojim.

Renault Co
Novinec

Napisal/-a Renault Co So sep 29, 2012 2:27 pm

Ne kupili smo novega in ja mislim , da z njim ni šla na testno vožnjo . Sam sem se peljal v kolegovi opel corsi kolega je kupil novo in se pelje bolje v smislu požiranja grbin , clio ima boljšo lego na cesti . scott torej praviš ,da je bilo ravno obratno kot pri meni ,da se modus bolje pele ob ibize ?. Da bo držalo golf je imel že dotrajane armotizerje . Mogoče pretiravam. Kako se pa vam lastnikom cliov 2011 zdi cliotovo podvozje trdo , mehko ? . Sam se rajši udobno peljem kotm pa da vse trese pod kolesi.

scott
Novinec

Napisal/-a scott So sep 29, 2012 3:02 pm

Da se Modus pelje bolje kot Ibiza ne bom trdil,kajti Ibiza je bila kot prilimana na cesto,brez nagibanja in z več informacij izpod koles in volana.Seveda pa se je čutila vsaka grbina,in luknja kot udarec v rit in hrbtenico.Dokler nisem presedlal na Reno sem bil lastnik samih Golfov,Cordobe in Ibize in s tem navajen na trd avto.Je pa seveda Modus občutno mehkejši ,udobnejši in vsaj za mojo rit tisto pravo.
Vsakemu pa je seveda všeč nekaj drugega.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder So sep 29, 2012 3:41 pm

Ti si poglej reviewe revij na netu. Pa poglej, ali pravijo, da je clio trd. Isto lahko pogledaš za konkurenčne avte.
Mogoče dobiš kaki test tukaj http://www.avto-magazin.si/avtomobilski-testi/
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
divjak888
Novinec

Napisal/-a divjak888 So sep 29, 2012 3:43 pm

clio je trd kot k od 70 letnika. eibah kit in greš. pol se bo držal kot mora

Renault Co
Novinec

Napisal/-a Renault Co So sep 29, 2012 3:55 pm

Ok potem pa res več nevem za moj okus ima pretrdo vzmetenje. Verjetno je več okusov in kar je nekomu dobro je drugemu slabo in obratno. divjak888 govorim o cliu letnik 2012 , za starejše vem ,da imajo mehko vzmetenje.

Uporabniški avatar
Bat_zajla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Bat_zajla So sep 29, 2012 4:19 pm

Meni se pri noben cliu ni podvozje zdelo mehko. Golf IV se še v primerjavi z zdajšnimi avtomobili lepo pele, je pa tudi malo večji avto od clia.

Uporabniški avatar
divjak888
Novinec

Napisal/-a divjak888 So sep 29, 2012 5:47 pm

razlika je tudi kaj je za vas trdo. golf recimo ima trdo vzemtenje za blažitev lukenj, a ko prideš v ovinek je kot katrca. bemfa recimo ima mehko vzmetenje za luknje a ko prideš v ovinek pa je trd kot mora bit. z nastavljivimi amortizerji si nastaviš tako kot tebi paše za po luknjah, pri nagibanju v ovinek pa bo bil kot na tirih. jaz imam recimo zimski, mehek setup in poletni trd setup. reskiraš pač tistih 500€ in imaš mir in predvsem varnost

Renault Co
Novinec

Napisal/-a Renault Co So sep 29, 2012 6:42 pm

Bmw je poglavje zase verjamem ,da se odlično pelje . sem se pa peljal tudi z novo vw jetto in zame se odlično pelje tako ,da če ima golf 6 takšno vzmetenje kot ga ima vw jetta je to zelo dobro , je pa res ,da je jetta večji in dražji avto .

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Ne sep 30, 2012 5:27 pm

Človek, v prvem postu je avto 2010 letnik, v drugem sprašuješ o 2011 letniku v tretjem pa že o 2012. Čeprav ni razlike med letniki, se vseeno odloči kaj te zanima... Tudi če kupuješ nov avto, greš na testno vožnjo, ali pač ne?
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Renault Co
Novinec

Napisal/-a Renault Co Če dec 27, 2012 12:24 pm

odprti clio je napisal/-a:Človek, v prvem postu je avto 2010 letnik, v drugem sprašuješ o 2011 letniku v tretjem pa že o 2012. Čeprav ni razlike med letniki, se vseeno odloči kaj te zanima... Tudi če kupuješ nov avto, greš na testno vožnjo, ali pač ne?

Vem v mislih sem imel clia letnika 2011.Maj 2011.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov