Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
opelboy
Novinec

Kraj: Stopc da hills

Audi A4 - padec tlaka olja

Napisal/-a opelboy Po okt 01, 2012 12:21 pm

Pozdravljeni!
Na našem Audiju se je danes zjutraj po cca. 40km vožnje prižgala rumena lučka za olje(po knjižici baje za pritisk olja). Seveda na štandgasu, ko je tlak že tko nižji. Nikjer ni sledi, da bi kaj puščalo, avto je delal normalno. Koliko je zdaj možnosti za kakšen resnejši problem, npr. oljna črpalka?
Ali avto zdaj normalno dela ne vem, ker sem vse info izvedel prek telefona, zanima me, če je imel kdo podoben primer?

Gre pa za Audi A4 8H/E, 1.8t 120kW. Olje Aral Supertronic 0W40.

Lp

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Re: Audi A4 - padec tlaka olja

Napisal/-a abbe Po okt 01, 2012 12:29 pm

rumena lučka je za količino olja.rdeča je za pritisk.preveri količino olja
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
noucamp90
Nov uporabnik

Napisal/-a noucamp90 Po okt 01, 2012 1:17 pm

Ati ima BMW-ja 5, bencinarja sicer,... in se mu je tudi občasno prižigala lučka za olje (ne vem sicer kakšne barve), olja je bilo dovolj v motorju. Plus lučka ni gorela med vožnjo, le takrat ko je bil avto v prostem teku oz. na semaforju.
p.s. tudi pri vžigu je imel avto nekakšen kovinski zvok... oz. drugačen kot je "normalno" :)
Diagnoza: Podtlačni ventil, novi podt. ventil + delo = manj kot 50€ (nepooblaščeni servis).
It's like a gift you know, it's like I can't control it...

Uporabniški avatar
opelboy
Novinec

Napisal/-a opelboy Po okt 01, 2012 1:43 pm

Problem je, ker je možnosti mali milijon, vozit s takim avtom je pa čista loterija ker ne veš kdaj bo res zagrabilo.
Po ponovnem vžigu se lučka ni več pojavla..tako da je možno, da ga heca senzor za količino olja(ga je gotovo dosti not). Je pa res da je bil prvih 6 let avto bolj slabo servisiran, zdaj se pa vse kaže.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po okt 01, 2012 2:14 pm

rumena lučka pri vag grupi je definitivno za količino olja in ni v povezavi s tlakom(razn če ni olja poj tut tlaka ni samo bo svetila rdeča lučka)
preveri če je res dovolj olja. vcasih se zgodi da se lučka prižge tudi če je olja malo pod polovico (se je meni naredio med vožnjo pa ac) enkrat in nikoli več.lahko da je senzor v katerju mal zatajil..
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Tomas666
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Tomas666 Po okt 01, 2012 3:14 pm

Men se ta lučka prižge vsakič ko pridem iz avtoceste... Ugasnem motor in dam kontakt in lužka za nivo olja ( check oil level) se prižge. Vsakič preverim olje in ga je vedno dovolj. Zajebava senzor za nivo olja oz. je fuč!!
Slika

Uporabniški avatar
opelboy
Novinec

Napisal/-a opelboy Po okt 01, 2012 4:40 pm

Končno je avto doma..zmeri le bolj izgleda da avto enostavno papca Arala + senzor za nivo je kar občutljiv.
V 7kkm je iz skoraj max nivo prišel na min, tako da zdaj dolit pa kmal spet menjava da se ga mal navad hudiča :)

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po okt 01, 2012 7:13 pm

opelboy je napisal/-a:Končno je avto doma..zmeri le bolj izgleda da avto enostavno papca Arala + senzor za nivo je kar občutljiv.
V 7kkm je iz skoraj max nivo prišel na min, tako da zdaj dolit pa kmal spet menjava da se ga mal navad hudiča :)

niti ni krize, le da sam delaš napako: nikoli ne sme pridet na min. šipke - (1x tedensko pač preverjaš); pri meni, ko je prišel na pol šipke, sem cca 3-4 dcl nalil in basta - se je pa to zgodilo recimo pri 7000 km po menjavi, nato je do 10.000 zopet na 1/2 šipke bilo, ampak sem od novega mel navado menjat na 10.000 (pri vseh treh turbačih, ki sem jih imel)

Baje lahko malo umiliš porabo, če prešaltaš na 5-50_Mobil naj bi bil o.k

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po okt 01, 2012 7:52 pm

opelboy je napisal/-a:Končno je avto doma..zmeri le bolj izgleda da avto enostavno papca Arala + senzor za nivo je kar občutljiv.

Nč novga. To je normalno pri teh motorjih. Ko javi nizek nivo, mu sipaj 1l frišnega olja,katerega bo do menjave itak popil.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Po okt 01, 2012 7:53 pm

Priklopit na vag-com, potem se ukvarjaš s tem kaj bi lahko bilo.

Uporabniški avatar
opelboy
Novinec

Napisal/-a opelboy Po okt 01, 2012 9:28 pm

Saj glih v tem je štos, da nivo kontroliram vsaj 1x tedensko(oz. kadar je doma, ker ni moj avto) in en teden nazaj je bilo nekje na pol. Ker sem kontroliral kar hmalu po izklopu motorja se mi je zdelo kul..ampak očitno ni bilo. Ene 6dcl je šlo not zdj...
Sem pa Aral izbral glih zato ker sem dobil največ pozitivnih feedbackov iz tujih forumov. Naše rjice itak žrejo Mobil1 in Motul :bow

OctaviaTurbo
Nov uporabnik

Napisal/-a OctaviaTurbo Pe okt 12, 2012 8:26 pm

Mobil 5W-50 je za te motorje zelo dobro olje,je že na tujih forumih blo dosti napisano....... poraba olja se zmanjša,pa še bolj primeerno je za bolj "športno vožnjo" saj je to "racing formula",..... so pa znali bit problemi z temi motorji ob NE rednih servisih, vglavnem pri olju se ne splača šparat :) LP

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica So okt 13, 2012 9:29 am

Res je 5w50 stane ena kanta 36 evrov
drugo sintetično olje pa s 5w40 30 evrov.
Ga mam tud sam notri v 1.4 101KM, drugače je pa tud 10w40 čist vredu olje.
Član od leta 2004 :)

OctaviaTurbo
Nov uporabnik

Napisal/-a OctaviaTurbo So okt 13, 2012 9:51 pm

10w-40 olje ni za turbo motorje!

jeronimo
Novinec

Napisal/-a jeronimo So okt 13, 2012 10:24 pm

10w-40 d ni za turbo motorje?
Od kje pa to?
Mogoče za 1.8T bencinarja ni najboljši za ostale pa po standardu ki za zahteva prozivalajc.
Za VW 1.9TDI 81KW je to 505.0 standard ter to pomeni 10w-40 olje (ali 5w-40).
Ter še mnogo drugih tubodieslov ter še turbobencinarju gre lahko zravn :P
Najbolj pomembno je, da za avtom diši po pohanju :D
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: kiki13 in 12 gostov