Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

avto občasno "kleple"

Napisal/-a xalfist Po okt 08, 2012 9:39 pm

Imam eno vprašanje, zadnič ko sem vozil po avtocesti in sem ga malo potero na 180kmh po števcu je avto, drug dan klepal kot kašna stara ford fiesta vrjtno veste kaj imam v mislih. Pogledal sem nivo olja, res ga je bilo bolj malo ampak na šipki je še bil zaznan kak milimeter dva pod minimumom. Zato sem dolil olje, in avto je še kr klepal. Drug dan zjutraj pa zaštartam avto in dela brezhibno, oz brez nobenega klepanja. Nato sem se spomnil da mi je podobno naredilo ko sem šel na morje ampak tam več kot 130 nisem peljal. In nasledni dan na moju ko sem šel z avtom je začel klepat ampak je po kakšnih 2-3km prenehal. Zato nisem polagal nek pazke, sedaj pa se mi je ponovilo isto. Zaj sem naredil kakšin 50km in dela normalno. Gre za sephio 2001, 1.5 16v.

Kaj bi lahko bilo, je mogoče olje zdelano, mogoče zadelan oljni filter? Olje in filter je ravno za menjavo oz eno leto od kar je bilo menjano oz pred 15.000km. Ali kaj drugega ventili, kak španer..
Alfa romeo 147

north789
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale z okolico

Re: avto občasno "kleple"

Napisal/-a north789 Po okt 08, 2012 11:03 pm

To se verjtno slišijo dročniki ker dobijo premalo olja in jih premalo napihne...

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist To okt 09, 2012 6:13 am

north789 je napisal/-a:To se verjtno slišijo dročniki ker dobijo premalo olja in jih premalo napihne...

to pomeni da je bilo v motorju premalo olja, zamašen filter ali kaj drugega? In ali lahko to klepanje povzroci kako okvaro?
Ker sem ravno pred menjavo olja, sedaj je v motorju 10-40 ali naj uporabim raje olje 5-40?
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica To okt 09, 2012 12:27 pm

A to ti ropota, ko je v prostem teku ? Mrzu al vroč motor? Dročnik-i...pusti, kot je.
Član od leta 2004 :)

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 To okt 09, 2012 12:57 pm

Pa ja, pusti. Če bo kdo vprašal zakaj, mu samo povej, da ti je en premaknjen hribovc tko reku.
Sex turns gay people into Mexicans.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To okt 09, 2012 1:45 pm

Skrajni čas je da kupiš neko Alfo skrajni čas. :mrgreen:

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist To okt 09, 2012 1:52 pm

Hja saj ni tako hudo kot se slisi.Kleple skozi pod stangasom in tudi ko dodas plin, oz med voznjo. Avto mi je klepal kot sem napisal prvic pred 3 meseci na morju a je po 2-3km nehal in do sedaj ni. Zaj pa je spet ko sem ga malo potero po avtocesti. Je kelpo ko sem se peljal kake 3km in nazaj. Zjutraj pa vec ni, in tut vec ne kleple. Torej se je zgodilo to samo 2x, drgace masina lepo dela. Tak da mi ni jasno al je bilo premalo olja, ker ce bi bila fizicna okvara se ne bi sama od sebe popravla.

Ja čare alfa bo itak padla sam se ni prave.
Zadnjič spremenil xalfist, dne To okt 09, 2012 2:30 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Alfa romeo 147

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To okt 09, 2012 2:20 pm

Lahko da mu olje ne ustreza in ko se segreje začne nabijat kak dročnik,lahko je že slaba pumpa,lahko pa da ti kak šponar klofa,to boš pa ti lociral kje ti nabija.Najbolje da ko zamenjaš olje greš malo tiščat pa boš videl če bo še klepal ko bo pregonjen.

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica To okt 09, 2012 5:25 pm

men klepla, ropota, drgne, tuli...še kaj hočeš, to so stari avti k ne bo kr tko crknu. Sem imel swifta, kadil plavo ko tank, delal sam po 3 cilindrih komot sem se še pelov, sam delal je pa ko zmahan subaru. :lol:
Član od leta 2004 :)

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 To okt 09, 2012 5:39 pm

radio dej bolj naglas
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To okt 09, 2012 6:54 pm

ojnica je napisal/-a:men klepla, ropota, drgne, tuli...še kaj hočeš, to so stari avti k ne bo kr tko crknu. Sem imel swifta, kadil plavo ko tank, delal sam po 3 cilindrih komot sem se še pelov, sam delal je pa ko zmahan subaru. :lol:

Pa dobr je zdaj če teb avtomobili razpadajo morjo tud nam??In ti resno da boš ta ropotajoči,klepajoči avto prodal??Daj nakuliraj se malo.

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist To okt 09, 2012 7:52 pm

ojnica je napisal/-a:men klepla, ropota, drgne, tuli...še kaj hočeš, to so stari avti k ne bo kr tko crknu. Sem imel swifta, kadil plavo ko tank, delal sam po 3 cilindrih komot sem se še pelov, sam delal je pa ko zmahan subaru. :lol:

Pa glej men gre avto oz motor super, ta pojav se je pojavil samo 2x, drgače motor ne kleple nikoli. Sedaj motor dela spet normalno brez klepanja. Mogoče je res bilo premalo olja. Sedaj pa itak dam novo olje pa je toto. Saj se nebi sekiro ampak avto že mamo od novega in vem kaj se je z avtom delalo, in bo vrjetno ostal doma dokler ne gre na odpad. In ker jaz nabavlam alfico, nebi materi rad pusti neke ropotuljice :D , prodat se itak ne splača. Je pa res da v teh 11letih ni bilo nobenih težav z avtom, vse kaj je bilo menjano je termostat vode, ter kablili vžiga. Ostalo pa redni servis.
Alfa romeo 147
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: AssKicker in 10 gostov