Novinec1968 je napisal/-a: Prijatelj je nedolgo nazaj za Laguno II l. 2004 prevoženih 200K km, prvi lastnik
plačal Euro 3.800,00 za popravilo, potem ko so ojnični ležaji odpovedali...
Pa za tok že cel avto dobiš ne pa pol novega motorja.
King1 je napisal/-a:Sam imam 1.9 dci-ja že leto in pol. Na laguni je še vse original ( šobe, turbina, vztrajnik..... ) pa ima že 205.000. Kar sem hotel povedat, da je tvoj prijatelj en bukselj, da je plačal tok za popravilo enga usranga dci-ja. Za toliko denarja jest dobim tako laguno, da glava boli. Ne razumem teh cifer in konc. Je pa nekaj res. Če meni useka motor ( seveda ne bom vesel ) ampak ga dobim obnovljenega za 1k evrov z montažo. Ne vem zakaj bi v 11 let stara j***a vlaga toliko denarja. Kupim rabljen poštiman dci in ga fliknem not pa vozim dalje. No big deal tole.
lp
King1 je napisal/-a:Sam imam 1.9 dci-ja že leto in pol. Na laguni je še vse original ( šobe, turbina, vztrajnik..... ) pa ima že 205.000. Kar sem hotel povedat, da je tvoj prijatelj en bukselj, da je plačal tok za popravilo enga usranga dci-ja. Za toliko denarja jest dobim tako laguno, da glava boli. Ne razumem teh cifer in konc. Je pa nekaj res. Če meni useka motor ( seveda ne bom vesel ) ampak ga dobim obnovljenega za 1k evrov z montažo. Ne vem zakaj bi v 11 let stara j***a vlaga toliko denarja. Kupim rabljen poštiman dci in ga fliknem not pa vozim dalje. No big deal tole.
lp
airbus320 je napisal/-a: eno leto garancije na vse, razen na žarnice. Glede na to, da je bil kolega in dana garancije, logično sem avto vzel.
jack86 je napisal/-a:Moj bivsi 1.9 dci jih ima sedaj 320.000km. Sem pa lepo delal z njim. Pri 200.000 sem preventivno menjal ojnicne lezaje, turbina je se vedno prva. Avto se vozi na dolge relacije, kar je glavni namen dizla.
Novinec1968 je napisal/-a:airbus320,
Dlje časa ga boš imel več bo stroškov in manj bo vreden.
Ker je bil pri meni strošek izrednega vzdrževanja zadnjih treh let že več kot Eur 300 na mesec, sem kupnino od dCi.ja dal za polog, vzel bančni kredit na 5 let z mesečnim fiksnim obrokom Euro 300 in kupil 165 konjskega enoprostorca iz ameriško nemške naveze, ki sedaj po prvih 25k km odlično služi, porabi skoraj 2l manj goriva na 100 km in ima 7 letno garancijo na motor in menjalnik.
~toMmy~ je napisal/-a:Niso moje izkušnje, sem pa pred kratkim držal v rokah dve šobi od Megana 1.5 dCi (~2004), dobrih 200k km, ta kolega je menjal še turbino in menjalnik. Ok, avto ni bil ravno redno vzdrževan in sem to nekako vzel v zakup, ampak potem je po kakšnem tednu ali dveh še drugemu kolegu dajal navodila, kam odpeljat šobe od kakšno leto novejšega, pedantno vzdrževanega Cliota.
~toMmy~ je napisal/-a:Ma saj še največji problem je narod, ki je pripravljen mastno preplačat težave z avtomobilom...
Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov