joztom je napisal/-a:in ker si ne dajo dopovedati dolivanja dvotaktola v nafto.
peroRS je napisal/-a:joztom je napisal/-a:in ker si ne dajo dopovedati dolivanja dvotaktola v nafto.
Tole ne razumem. Zagovarjaš ali nasprotuješ dolivanju 2T olja v nafto? Če ja, zakaj? Nikoli nisem razumel pomena tega početjaBi prosil za objektivno razlago
![]()
Je pa res, da vozim motorje, ki tega ne potrebujejoRaje ne bom pisal katere, ker bo spet izpadlo, da pišem "hvalospeve"
ESX je napisal/-a:nisem pa čisto prepričan da dodajanje 2T koristi čisto vsem dizlom npr pri PD motorjih BAJE tega ne smeš vlivat not
joztom je napisal/-a:Ker pri vseh kombijih z istimi motorji in menjalniki, Renault Traficih in Opel Vivarotih in Nissanih ni prav nobenih težav z dci motorji je krivec (LUK) zelo jasen. Krivi so šoferji, ker ne poslušajo svojega avta in ker si ne dajo dopovedati dolivanja dvotaktola v nafto. Tudi pri Toyotah so menjali motorje po vrsti, pa jih je sram povedati, pa če berete BMW forum, so vsi radi pocrkali pri 165kkm, tako da nakladate o francozih.
joztom je napisal/-a:Tudi SAAB ima ta isti dci motor vgrajen, za ta nove ne vem.
C2 VTS je napisal/-a:Pozdrav,
da se še sam pridružim tejle zanimivi temi...
Sam se si sicer zelo kratek čas lastil 2.2 dci (laguna). V tem času mi je dvakrat crknil na avtocesti (1x celo v predoru), zato sem se ga tudi hitro znebil..
Na servisu niso nikoli ugotovili vzroka, tako da nekih velikih stroskov nisem imel( razen kar je bilo dela).
Zanima pa me kaksne so vase izkusnje z 2.0 dci ( 130 km, 150 km, 175 km).
Ali imajo ti motorji 2 masni vztrajnik. sli[al sem namrec, da naj bi bili ti motorji od nissana in da so naceloma kar ok.
lp
BojcU je napisal/-a:Imam opel Vivaro motor 2.0 letnik 2008. Težava je nastala na prvi šobi motorja in jo mehanik ne moe odviti. Ali imakdo kakšne izkušnje s tem. Hvala
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov