Nasveti in napotki ter povpraševanja...

protonika
Stalni uporabnik

lučke na armaturi

Napisal/-a protonika Če nov 01, 2012 2:39 pm

Na žarometu se je stopil konektor in ga je bilo treba zamenjat.
Ko je šel konektor in posledično žaromet ni več delal, se je hkrati na armaturi pri prižganih kratkih lučeh prižgala lučka za dolge luči. Kolega mi je nato zasilno zvezal žaromet brez konektorja, problem je ostal - torej na armaturi je ob kratkih lučeh še vedno gorela lučka za dolge. Malo sem se igrala in žaromet znižala, in čez čas je začela goreti normalna lučka - torej za kratke.
Potem mi je mehanik zamenjal konektor in na novo zvezal žaromet. Zdaj je z lučkami na armaturi takole: ob prižganih kratkih lučeh še vedno sveti modra lučka za dolge, če so prižgane dolge luči, pa ta ista lučka sveti res za procent manj močno. V bistvu obakrat sveti močna modra lučka, medtem ko je prvotno ob kratkih lučeh bila lučka za žaromete osvetljena minimalno - podnevi se sploh ni videlo, da kaj gori, samo ponoči se je videlo, da je šibko osvetljeno.

Če mi gre električar brskat, imam občutek, kakršne sem sreče, da bo delal to dva dni in zaračunal mastne denarje, itak. Tako da če ima kdo kako idejo, zakaj bi kar na lepem strigla osvetlitev na armaturi.

Še vedno imam pa naslednji problem: pri nizkih temperaturah in vlagi ostane prižgana lučka za ročno zavoro, dokler se avto ne ogreje. Vmes se lučka nekaj časa prižge, če pritisnem na zavore in nato spet ugasne, čez par km je pa vse v redu. Zavore so b.p., zavorna tekočina dolita za vsak slučaj.
Protonika ima bullbar.

blazkom
Stalni uporabnik

Re: lučke na armaturi

Napisal/-a blazkom Če nov 01, 2012 2:49 pm

Avto je fičo ali mogoče maybach?

Iz kod pa si da vemo kam te napotiti?

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Če nov 01, 2012 3:11 pm

Avtoelektričar izbrska odgovor takoj iz rokava, če je pa tepec, pa išče ure in ure, torej k strokovnjaku. Včasih je bil to Brane Küzmič, zdaj pa je recimo Kogovšek v Dravljah, pa še en naprej na njivah od Novaka na Viču

adryana
Nov uporabnik

Napisal/-a adryana Če nov 29, 2012 8:17 pm

Lep pozdrav
da ne bom odpirala nove teme,bom kar tukaj vprašala saj imam težavo z armaturo na mojem avtu. Vozim Opel Corso letnik 1999,problem je pa ta,da mi celotna leva stran armature ne sveti,prav tako tudi lučka za gorivo,ki je na levi strani ne sveti,kazalec pa dela normalno. Medtem ko desna,nekje približno od številke 60km naprej pa dela normalno. Zanima me kaj bi lahko bilo narobe? Hvala že v naprej :)

dejan091
Nov uporabnik

Napisal/-a dejan091 Če nov 29, 2012 11:19 pm

potrebno je števec vzeti ven in zamenjati čarnico za levo stran števca...

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Pe nov 30, 2012 8:16 am

Vedno se menjajo vse žarnice za nove in ne samo pregorelo, to je samo dvakratno delo.

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Sr dec 05, 2012 5:45 pm

Še epilog (sicer že pred tedni).
V bistvu je bil že prvi konektor za žaromet narobe zvezan, ampak dokler je drugi delal normalno, je "šlo skozi", ko je pa še drugi pregorel, je bil pa razpad sistema.
Protonika ima bullbar.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov