Nasveti in napotki ter povpraševanja...

gusti85
Stalni uporabnik

Kraj: Kotlje - Koroška

Nivo olja za servo volan.

Napisal/-a gusti85 Po nov 26, 2012 11:57 am

Zanima me koliko ima vpliv previsokega nivoja olja v posodici za servo volan? Zadeva je sledeča: Olja je bilo premalo in je začel tulit volan. Peljem na servis, da mi ga dolijejo. Tip mi ga ulije noter polno, 5cm čez max. Merica med min in max je samo 1cm, tako da je zdaj olja občutno preveč. Zej me pa zanima a moram to olje ven potegnit, da bo na max ali pa mu nima kaj bit? Seveda, sem to da je preveč olja ugotovil šele zdaj doma, ko sem ponovno preverjal. Na ta servis pa ne grem več, ker je to že drugi zaporedni kiks tega servisa.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Nivo olja za servo volan.

Napisal/-a cruiser1 Po nov 26, 2012 2:00 pm

Kakšni nesposobni debili delajo na tem servisu, da nalije preveč olje za volan? :roll:

Jaz bi višek potegnil ven in potem natančno dolil olje. Če pustiš ga bo morda nekaj čez pokrovček zmetalo ven. V najslabšem primeru lahko nastane preveč pritiska in popusti kakšna cev.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po nov 26, 2012 2:50 pm

cruiser1 je napisal/-a:Jaz bi višek potegnil ven in potem natančno dolil olje.

x2
S kapalko potegneš odvečno olje ven (da bo pod MAX) ter ga potem malo doliješ do MAX.

gusti85
Stalni uporabnik

Kraj: Kotlje - Koroška

Napisal/-a gusti85 Po nov 26, 2012 8:31 pm

Ok, bom jutri potegnil ven višek.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Po nov 26, 2012 9:11 pm

Pozdravljeni

Ker ne vem za katero vozilo govorimo .................. bom odgovoril bolj nasplošno.
- preverite v knjižici kako se kontrolira olje pri vašem vozilu, ko je vozilo ugasnjeno ali prižgano - nivo olja je različno
- preverite ali imate na paličici/merici označeno do katerega nivoja je: hladno/toplo olje - nivo olja je različno

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 Po nov 26, 2012 10:34 pm

Poglej, kot ti je že @Fan napisal. Ko bo pregledano po pravilih in če ga bo še vedno preveč, pač pelji nazaj in naj popravijo napako. Vsak se kdaj zmoti in če se človek zmoti zaradi tega še ni d****... Mi je zelo žal, ampak včasih mi pa res grdo na k... take izjave.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Po nov 26, 2012 10:40 pm

zlica22 je napisal/-a: Vsak se kdaj zmoti in če se človek zmoti zaradi tega še ni d****... Mi je zelo žal, ampak včasih mi pa res grdo na k... take izjave.

Ma dej...! Poklicni mehanik na servisu zajebe dolivanje olja v klinčev servo :roll: . Totalna šlamparij...kako naj potem človek pelje avto na servis kadar je dejansko kaj za popravit!?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot], MercedesV in 14 gostov