Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Kristjan.Renault
Novinec

Kraj: Celje

Pokanje pri Meganu

Napisal/-a Kristjan.Renault Po nov 26, 2012 2:11 pm

Pozdravljeni!

Jst na mojem avtu, sem ze nekaj cajta opazil da ko grem v ovink, ce volan obrnem v levo potem se slisi pokanje (tk tk tk), ce volan obrnem v desno in peljem se nic se slisi, naravonost prov tako nobenega zvoka. Bil sm pri mehaniku in je reku da imam levo polosovino, oz. zglob za nc. Potem sem ze kupil novo polosovino vkljucno z zglobom, ampak pokanje se se naprej slisi. Zdaj mehanik neve kaj naj bi bilo. Prosim za nasvet. Avto je Megane coupe 98 letnik, 1.6e

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Re: Pokanje pri Meganu

Napisal/-a grega983 Po nov 26, 2012 7:18 pm

Bo treba na dvigalo pa temeljito pregledat. Moj favorit je kak ležaj na vrhu enega od amortizerjev
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

Uporabniški avatar
Kristjan.Renault
Novinec

Napisal/-a Kristjan.Renault Po nov 26, 2012 7:21 pm

grega983 je napisal/-a:Bo treba na dvigalo pa temeljito pregledat. Moj favorit je kak ležaj na vrhu enega od amortizerjev

Ja mozno, sem ze razmisljal, a je mozno da je kaksn kolesni lezaj? Hvala lepa na odgovor.

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Napisal/-a grega983 Po nov 26, 2012 7:33 pm

Kristjan.Renault je napisal/-a:
grega983 je napisal/-a:Bo treba na dvigalo pa temeljito pregledat. Moj favorit je kak ležaj na vrhu enega od amortizerjev

Ja mozno, sem ze razmisljal, a je mozno da je kaksn kolesni lezaj? Hvala lepa na odgovor.

Ležaji na amortizerjih so bili dosti bolj pereč in pogost problem od kolesnih ležajev na starih renojih

Uporabniški avatar
Kristjan.Renault
Novinec

Napisal/-a Kristjan.Renault Po nov 26, 2012 7:35 pm

Se bom zapeljal do enega mehanika, pa bo pogledal. A mogoce ves kako se ugotovi, ali je levi ali desni, pa k razdres, a se vidi da je res poskodovano, kaj pa cene, a je to drago?

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Napisal/-a grega983 Po nov 26, 2012 7:44 pm

Kristjan.Renault je napisal/-a:Se bom zapeljal do enega mehanika, pa bo pogledal. A mogoce ves kako se ugotovi, ali je levi ali desni, pa k razdres, a se vidi da je res poskodovano, kaj pa cene, a je to drago?

Ti ležaji so smešno poceni, ko pa se menja je pa tk najbolj smiselno menjat obe strani

Uporabniški avatar
Kristjan.Renault
Novinec

Napisal/-a Kristjan.Renault Po nov 26, 2012 7:46 pm

grega983 je napisal/-a:
Kristjan.Renault je napisal/-a:Se bom zapeljal do enega mehanika, pa bo pogledal. A mogoce ves kako se ugotovi, ali je levi ali desni, pa k razdres, a se vidi da je res poskodovano, kaj pa cene, a je to drago?

Ti ležaji so smešno poceni, ko pa se menja je pa tk najbolj smiselno menjat obe strani

Hvala lepa na odgovor, bom porocal, kaj se bo zgodilo.

lep pozdrav

geco_sulicar
Nov uporabnik

Napisal/-a geco_sulicar Ne feb 03, 2013 1:36 pm

Tud js mam megana coupeja l. 98 in mi poka v ovinku. Sem pa pred kratkim zamenjal amortizerje in zgornje lagre, torej ni v tem problem. Ti je že uspelo odkrit kje poka?

Lp

Uporabniški avatar
Kristjan.Renault
Novinec

Napisal/-a Kristjan.Renault Po feb 04, 2013 11:14 am

geco_sulicar je napisal/-a:Tud js mam megana coupeja l. 98 in mi poka v ovinku. Sem pa pred kratkim zamenjal amortizerje in zgornje lagre, torej ni v tem problem. Ti je že uspelo odkrit kje poka?

Lp

Tezavo sem resil, zamenjala sva najprej novo levo polosovino, ampak ker je bil zvok isti, sem se svetoval na forumu, in sva pogledala se desno polosovino, sva ugotovila da je zanc, se desno sem zamenjal in zdej avto gre zelo vredu, nobeno pokanje ni slisat. Uglavnem naj mehanik pregleda polosovine oz. Zglob to naj bi bila bolezen teh Meganov. L.p

geco_sulicar
Nov uporabnik

Napisal/-a geco_sulicar Ne maj 12, 2013 12:20 am

no tudi pri meni je takrat pokalo zaradi leve polosovine. imam pa en drug problem. lani sem vse 4 amortizerje zamenjal z novimi v upanju da se bo avto lepše peljal čez luknje, rezultat pa je ta, da se ni spremenilo nič!! Sumim da je zadaj torzija fuč, ker je avto zadaj zelo mehek. Ampak ne razumem pa kaj je problem spredaj?? Novi amortizerji, pa je katastrofa za vozit...kot da bi se na starem lojtrnem vozu pelal... Ima kdo kako rešitev? je možno da sta fedri bolj bogi al kaj druga??

Lp

rs5
Novinec

Napisal/-a rs5 Ne maj 12, 2013 9:43 am

Kakšna je pa trdota amortizerjev :roll:

geco_sulicar
Nov uporabnik

Napisal/-a geco_sulicar Ne maj 12, 2013 5:01 pm

Nevem...kje pa lahko vidim to?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih