Napisal/-a marko21 Po nov 26, 2012 10:38 pm
Lp.
Danes ko sem se peljal na faks (iz korške v novo gorico), sem po cca 20 km vožnje opazil da avto ne gre kot bi moral.. Ker je bil do avtoceste gost promet, se nisem zavedal problema dokler nisem prišel na AC.
Ko sem pohodil gas za vklop na AC je ta izgubil moč..ko se je poajvil klanec sem ga moral dati celo v 3 prestavo z polnim plinom, da se je sploh kam premikal. Do LJ sem nekako prišel (max 80km/h) v LJ pa sem pogledal malo mašino. Mašina lavfa kot vedno, vendar ko dodaš gas se ne sliši kovinski zvok, ampak kod da bi uhajal nekje zrak, ko padajo obrati (kot blow off venitl)...
Sedaj sem prišel do gorice in v teh 250km sem opazil naslednje...(če kdo ve kaj, ga prosim za pomoč)
-Avto vrže po cca 10 min v zasilni program (doseže samo 3000 vrtljajev, čeprav mam gas do podna)
-Tudi ko je v zasilnem programu, v katerem lahko dosežem max 3000vrtljajev(v štan gasu), teh vrtjlajev med vožnjo praktično ne morem dosečti, ker nima moči
-Če avto ugasnem (in po cca 2 min štartam) gre iz zasilnega programa(obrati pridejo do konca), vendar kljub temu da ni v zasilnem programo ne vleče kot bi moral
-Avto ne kadi modrega ali belega dima
-Avto ni popil olja v 250km.
Vem da bom moral avto peljati na računalnik oz. mehaniku, vendar me zanima ali je možno da bi mi izpadla kakšna cev pri turbini...(oz. zanimajo me predvsem stroški) ?
Avto je letnik 2000, 2.2 cdi, 85 kw, 320k km, mašina lavfa super.
Hvala ter lep pozdrav!