207sport je napisal/-a: zato da lepo feltno nastaviš na sredino k drugače ti bo treslo...
207sport je napisal/-a:pri teh vijakih (originalnih) ima tudi feltna narejen drugače sedež za vijake. imam isto pri peugeotu...
pri jeklenih feltnah moraš pa uporabit navadne vijake, ki imajo glih tako konus samo brez podložke, zato da lepo feltno nastaviš na sredino k drugače ti bo treslo...
joztom je napisal/-a:Imam PSA npr stare feltne od PSA, ki jih že dolgo prodajam za 100€ kpl., ki so alu in kot nove in 6J15 od moje V6. Vijaki (4) so ploščati za razliko od jeklenih felten, kjer so krajši in konusni. Kolikor vem tudi na našem C3 letne feltne od Peugeota imajo enako ravne ploskve od vijakov (original kromani PSA). Mogoče je kdo predrkal alu feltne na konuse. Kakšni kozli sicer to enostavno s konusnimi vijaki zategnejo, pa čeprav samo tri navoji držijo, sem tudi to že videl.
207sport je napisal/-a:pri teh vijakih (originalnih) ima tudi feltna narejen drugače sedež za vijake. imam isto pri peugeotu...
pri jeklenih feltnah moraš pa uporabit navadne vijake, ki imajo glih tako konus samo brez podložke...
PEUGEOTT 207 je napisal/-a:207sport je napisal/-a:pri teh vijakih (originalnih) ima tudi feltna narejen drugače sedež za vijake. imam isto pri peugeotu...
pri jeklenih feltnah moraš pa uporabit navadne vijake, ki imajo glih tako konus samo brez podložke...
x2
Jerch_ je napisal/-a:Ne spoznam se na te stvari.. Zato sprašujem tiste, ki imajo izkušnje:
Sorodniku sem pomagal do ideje, da na skodi octavia 2009 namesto original ALU platišč 16", namesti za zimo original železna platišča 15". Tik pred montažo sem v dilemi ali rabim tudi druge vijake.
Berem nekje po forumih, da so vsi vijaki isti, dokler so feltne original.. Je to res?
Neumno je dati 40eu za neoriginal oziroma 70 za original 20km vijakov, če to ni potrebno.
Zelo bi bil hvaležen, če tole kdo pomomentira do sobote
luxxx7 je napisal/-a:Jerch_ je napisal/-a:Ne spoznam se na te stvari.. Zato sprašujem tiste, ki imajo izkušnje:
Sorodniku sem pomagal do ideje, da na skodi octavia 2009 namesto original ALU platišč 16", namesti za zimo original železna platišča 15". Tik pred montažo sem v dilemi ali rabim tudi druge vijake.
Berem nekje po forumih, da so vsi vijaki isti, dokler so feltne original.. Je to res?
Neumno je dati 40eu za neoriginal oziroma 70 za original 20km vijakov, če to ni potrebno.
Zelo bi bil hvaležen, če tole kdo pomomentira do sobote
Čisto odvisno na katerem avtu so bila jeklena platišča, katere vi sedaj kupujete. Namreč, če so bila na Sharanu imajo vijake z ''ojačanim'' konusom zaradi večje nosilnosti,teže..., pazite tudi na dolžino vijakov. Če bodo pa na Octavii,Passatu,Golfu pa bi morali zadoščati vijaki, katere imate sedaj!
Mgajvr je napisal/-a:na tastovem golf 6 sem med menjavo platišč opazil, da je na original alu platiščih isti konus, kot za jeklena.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov