Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Matko37
Novinec

Zamaknjena kolesa

Napisal/-a Matko37 Če dec 06, 2012 7:47 am

Pozdravljeni!

Imel sem nesrečo s Civic 8. gen in sicer sem nabasal na avtocesti gumo tovornega vozila, ki mu jo je razneslo in odpadlo. Imel sem stolčen prednji odbijač, obe luči, hladilnik klime, nosilec hladilnika in prednja vezna, levi blatnik, obroba blatnika zunaj in plastika pod blatnikom ter zaščitna plastika motorja spodaj. Avto sem dobil včeraj iz popravila, sedaj me čaka še optika (rekli so kao preventiva, ker na podvozju nič ni videt). Danes pa ugotovim, ko se peljem, da je volan nekoliko v desno, ko peljem naravnost. Zdi se mi, da je tudi desno kolo bližje blatniku, kot levo, torej da je za kak cm ali 2 nazaj pomaknjeno (udarec je pa bil v levo kolo).

Kje bi lahko bila poškodba? Optika tega verjetno ne porihta, ali pač?

Vsak nasvet dobroodšel.

LP
M.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Re: Zamaknjena kolesa

Napisal/-a TrijoAdijo Če dec 06, 2012 8:06 am

Pelji ga na optiko. Tam se bo najbolj vidlo, kje je kaj zamaknjeno.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
pixie
Novinec

Kraj: Kärnten

Napisal/-a pixie Če dec 06, 2012 8:19 am

mislim da bi se prav na optiki moralo videt zakajk ti ga vleče v desno
Freunde am fahren.

Matko37
Novinec

Napisal/-a Matko37 Če dec 06, 2012 8:31 am

Morda sem se narobe izrazil. Mislim sem napisati, da optika ne dopušča toliko nastavitev, da bi se ta zamik poravnal, da bo verjetno treba še kaj menjat. Zanima me, kateri deli vplivajo na zamik kolesa naprej/nazaj? Vilice? Še podvprašanje: roke in vilice, je to eno in isto?

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GorazdO Če dec 06, 2012 9:48 am

Lahko da je zvita roka. Boš pa v vsakem primeru na optiki izvedel vse.
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Če dec 06, 2012 3:18 pm

Ta model Honde ima popolnma razglašeno geometrijo in nikakor ne gre prav rad naravnost, kar vprašaj na servisu, kateri so imeli veliko reklamacij. Po vsakem udarcu spredaj pa je obvezno treba optiko in preverjanje stanja geometrije. Čudno, da so ti ga dali v roke brez tega testa.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če dec 06, 2012 8:45 pm

Pa če je ostalo plačala zavarovalnica mora tud optiko jih pa tam opomni na opaženo in naj dobro pogledajo.

Matko37
Novinec

Napisal/-a Matko37 Pe dec 07, 2012 9:09 am

Sem bil na optiki (plačala bo zavarovalnica, vendar smo se zmenili, da peljem sam, ker nočem da šelebajzari delajo optiko na mojem avtu). Vse je bilo v nulo. Tudi kolo ni zamaknjeno, je bla samo optična varka. Nastavili so samo zamaknjenost volana in je sedaj OK. Vleče ga nič, trese tudi ne, če volan spustim gre čisto naravnost. Tudi pred optiko je šel naravnost, le da je volan bil na 12 in 2 minuti in ne točno na 12 (če gledamo po uri).

Hvala vsem za odgovore.

LP
Matjaž

Matko37
Novinec

Napisal/-a Matko37 Pe dec 07, 2012 9:12 am

joztom je napisal/-a:Ta model Honde ima popolnma razglašeno geometrijo in nikakor ne gre prav rad naravnost, kar vprašaj na servisu, kateri so imeli veliko reklamacij. Po vsakem udarcu spredaj pa je obvezno treba optiko in preverjanje stanja geometrije. Čudno, da so ti ga dali v roke brez tega testa.

Da še tole odgovorim. Tudi jaz sem imel to težavo na novem. Tovarniško zamaknjen volan. Bilo na veliko modelih, vendar so naredili na novo optiko in je bila zadeva rešena. Nekaj modelov je pa bilo tudi takšnih, da je avto silil iz linije, torej ga je vleklo. Žal je bil tudi moj med njimi, kriva je pa bila desna aksa. Vse to so mi menjali pod garancijo, od takrat naprej ni bilo več težav.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Pe dec 07, 2012 3:18 pm

Res ne govorim na pamet, moj najboljši kolega je po enem letu pregovarjanja in drkanja z AC avto prodal, ni pa ni šel naravnost. Tudi po tujih forumih je znano, da imajo težave z zagotavljanjem stabilne smeri. Zdaj se bodo usule kritike na moj post, ampak tako je to bilo.

Matko37
Novinec

Napisal/-a Matko37 Po dec 10, 2012 9:05 am

joztom je napisal/-a:Res ne govorim na pamet, moj najboljši kolega je po enem letu pregovarjanja in drkanja z AC avto prodal, ni pa ni šel naravnost. Tudi po tujih forumih je znano, da imajo težave z zagotavljanjem stabilne smeri. Zdaj se bodo usule kritike na moj post, ampak tako je to bilo.

Tvoja trditev je resnična. Tudi jaz sem bil na tem, da avto prodam, dokler nisem prvič obiskal Honda Servisa Selič v Šmartnem ob Paki. Takega servisa v Sloveniji ni, res se je potrudil in menjal veliko stvari na mojem avtomobilu, kakšne tudi po nepotrebnem, da je ugotovil napako. Težava teh Hond je v tem, da ljudje hodijo jamrat na servise, kjer so nesposobni in še ukvarjati se jim ne da z ljudmim npr. Čepin. Radi pa šraufajo kar tako na pamet, ko je garancija mimo in plačuješ ko nor. Z garancijskimi popravili pa ni zaslužka na delih, na delu pa so tudi zelo nizke postavke. Samo takole je, kdor mi v garanciji ni pripravljen avta pogledat, ga tudi izven garancije ne bo videl. Selič to filozofijo razume, zato pa moraš skoraj imeti že veze, da te vzame, ker ima zelo zelo veliko gužvo in pomoje 99,9% zadovoljnih strank!

Jaz imam sedaj 150.000 km prevoženih in niti na misel mi ne pride prodaja avta.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov