Nasveti in napotki ter povpraševanja...

GranDuke_JK
Novinec

Punto Mk2 8V pečka- ali ima ventil?

Napisal/-a GranDuke_JK To dec 18, 2012 2:26 pm

Zamašila se mi je pečka pri avtu (seveda ravno pri -16°C) in sem že snel cevi da jo pregonim + čistilec, a nažalost na napačnem mestu (pred pečko je bypass na odzračevalcu in je tako treba sneti cevi s pečke ne z motorja).

Pa me zanima če ima ta avto kje okoli pečke ventil ki ga odpiraš z nastavljanjem temperature pihanja ali se samo preklada loputa? Da ne bom filal s '100bari' pa je zanič le ventil in ne zamašena pečka? Kar sem gledal na Eperju ni ventila, samo so me eni pumpali da sem bu****...

Koliko je sploh šans da mi rata sneti cevi s pečke ne da vse skupaj polomim pri 10 let starem avtu? Za rezati ko kratka.

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Re: Punto Mk2 8V pečka- ali ima ventil?

Napisal/-a grega983 To dec 18, 2012 3:14 pm

zamenjaš pečko pa je problem rešen. Za te stare fiate so pečke smešno poceni
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

GranDuke_JK
Novinec

Napisal/-a GranDuke_JK To dec 18, 2012 3:20 pm

grega983 je napisal/-a:zamenjaš pečko pa je problem rešen. Za te stare fiate so pečke smešno poceni

Ja ne vem kako imate pri vas doma, a jaz ne bi vrgel 60€ skozi okno (verjetno je precej več).

Pa niti se ti ne sanja da za ta Punto obstajata 2 različni pečki in dokler ne snameš armature ne veš katero rabiš. Naj še k mehaniku peljem in dam za 6 ure dela da bo ja res pošteno, itak mi bojo staro oprali pa novo računali... :roll: Pa še Vitrex z diamanti mi bojo dolili.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To dec 18, 2012 3:31 pm

k si ze tko pametn.
vitrex je za pranje stekel,ne pa hladilna tekočina.tko da ti bojo mogoče nalili antifriz z diamanti.
a si kdaj slišal da se nekaterih pečn ne da spucat?da so pač tolk zabasane da jih je treba zamenjat...sicer je to maloverjtno.
vsekakor je seveda bolje da jo najrej spucaš z wapom,vendar v pravo smer.ventila p notr pečka nima,kar bi že moral vedt če že veš da obstajata dve različni.
pa še te dve se verjetno razlikujeta po tem če vozilo ima ali nima klime.
Ni vse res kar napišem

GranDuke_JK
Novinec

Napisal/-a GranDuke_JK To dec 18, 2012 3:41 pm

abbe je napisal/-a:k si ze tko pametn.
vitrex je za pranje stekel,ne pa hladilna tekočina.tko da ti bojo mogoče nalili antifriz z diamanti.
a si kdaj slišal da se nekaterih pečn ne da spucat?da so pač tolk zabasane da jih je treba zamenjat...sicer je to maloverjtno.
vsekakor je seveda bolje da jo najrej spucaš z wapom,vendar v pravo smer.ventila p notr pečka nima,kar bi že moral vedt če že veš da obstajata dve različni.
pa še te dve se verjetno razlikujeta po tem če vozilo ima ali nima klime.

Ha ha ha, Vitrex (tisti z diamanti) ti zmeraj piše na računu da so ga dolili, če magari samo žarnice menjaš.

Saj sem napisal da sem gledal na Eperju da nima ventila notri, samo so eni še zmeraj mnenja da bi moral biti, zato sem pač vprašal (pa še zajla na 'stikalu' za nastavljanje temperature je nekam sumljva da bi loputo premikala).

Pa nisem imel namena biti žaljiv, samo ta avto me res že spravlja ob živce (kosi + psihiater postaja drago), tako da se opravičujem 'za svoj izpad'. oops

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 To dec 18, 2012 6:45 pm

GranDuke_JK je napisal/-a:
grega983 je napisal/-a:zamenjaš pečko pa je problem rešen. Za te stare fiate so pečke smešno poceni

Ja ne vem kako imate pri vas doma, a jaz ne bi vrgel 60€ skozi okno (verjetno je precej več).

Pa niti se ti ne sanja da za ta Punto obstajata 2 različni pečki in dokler ne snameš armature ne veš katero rabiš. Naj še k mehaniku peljem in dam za 6 ure dela da bo ja res pošteno, itak mi bojo staro oprali pa novo računali... :roll: Pa še Vitrex z diamanti mi bojo dolili.

Majster, za delto 2 je pečka približno 40 eur in je enaka kot v fiat tipu, pa glede na to, da si vsi italjani večino kosov nesebično delijo, bi znalo bit, da bo za tvojo nepremičnino ta del enako poceni.

Razmišljaj še pa v tej smeri. Da se prebiješ do pečke, potrebuješ kar nekaj časa. Spraviš še sčistit zadevo a neuspešno. Razmisli o vrednosti tvojega tako porabljenega časa in vrednosti novega, zanesljivo delujočega materiala. Razn če si brezposeln ali pa študent, ki cel dan žvrklja prašnike in ne ve kaj bi delal ....
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

GranDuke_JK
Novinec

Napisal/-a GranDuke_JK Sr dec 19, 2012 8:50 am

Punto 2 na žalost nima tako poceni delov kot si eni zamišljate, sploh pa model s klimo. Tudi sam sem imel oprane možgane, dokler nisem začel po trgovinah iskat alternatorja (da ne omenjam da so mi vsi ponujali napačnega...).

Ena cena je tu:
http://www.shop4parts.co.uk/?name=store ... 1&sku=3279

Linkov iz naših trgovin pa ne bi lepil, ker se vse prevečkrat izkaže da sploh ne vejo kaj prodajajo.

Če ne bom zmogel sčistiti z vrtno cevjo in tistimi 4 bari pritiska, sem pa lepo napisal da imam čistilec. Priklopim na pumpo da lepo kroži kakšne pol ure in zmagam.

In ne nisem nezaposlen študent, tako da nimam časa snemati armature.

Brez zamere, ne mislim se delati pametnega, nisem avtomehanik, če kaj crkne pač popravim. Vem da me marsikdo na tem forumu lahko pelje scati, samo nekaj tako banalnega kot je čiščenje pečke bom pa že zmogel razumeti. Spraševal sem le za ventil, za katerega obstoj pri Puntotu 2 pa očitno ni informacij.

Konec, se lahko zaklene.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr dec 19, 2012 6:02 pm

Predenj se zaklene....
Enostavno čiščenje pečke (ki dejansko pomaga)je, da obrneš cevi na pečki. Enostavno zamenjaš dovod in odvod. Počasi avtek začne veselo gret ( če je sam zadelal pečko naj jo pa še sam odmaši). Na koncu enostavno spustiš stari antifriz in naliješ novega u mes pa še sistem malo prečistiš. Pečki je čist vseeno s katere strani prihaja topla voda.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr dec 19, 2012 9:03 pm

lisko je napisal/-a:Predenj se zaklene....
Enostavno čiščenje pečke (ki dejansko pomaga)je, da obrneš cevi na pečki. Enostavno zamenjaš dovod in odvod. Počasi avtek začne veselo gret ( če je sam zadelal pečko naj jo pa še sam odmaši). Na koncu enostavno spustiš stari antifriz in naliješ novega u mes pa še sistem malo prečistiš. Pečki je čist vseeno s katere strani prihaja topla voda.

Ma svaka ti dala za tole :bow :bow :bow :pij: :pij:
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

GranDuke_JK
Novinec

Napisal/-a GranDuke_JK Če dec 20, 2012 8:48 am

Samo a ne bo potem hladilo namesto grelo?

Uporabniški avatar
Romzis
Novinec

Kraj: okolica LJ

Napisal/-a Romzis Če dec 20, 2012 2:00 pm

Zakaj že?
BTW, Lisko fenomalna ideja tole - škodit ziher ne more.
-----------------------
Romzis

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Če dec 20, 2012 4:39 pm

Vroč antifriz še nikoli ni hladil.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če dec 20, 2012 6:57 pm

Romzis je napisal/-a:

Zakaj že?
BTW, Lisko fenomalna ideja tole - škodit ziher ne more.

Je kr v praksi sprobano in ni samo ideja :)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Če dec 20, 2012 7:27 pm

še en predlog. če ne uspe predlog ki ga je dal Lisko...
jaz sem na corsi ko se je pečka zamašila, snel cevi, poskusil z cevjo koliko je pretoka. voda je komaj pritekla skozi (cev za zalivanje vrta)
potem sem v eno cev nalil okoli pol litra kisa za vlaganje in pustil čez noč. zjutraj je voda čez pečko že normalno tekla. sem samo še izpral kis in priklopil cevi nazaj, ter natočil nov antifriz (brez diamantov) :D ;)
na tak način sem zadevo očistil.
poskusi, mogoče ti uspe
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

GranDuke_JK
Novinec

Napisal/-a GranDuke_JK Po dec 31, 2012 4:58 pm

Ha ha! Glede na to kaj je prihajalo iz pečke, se mi zdi da mora nekje v avtu manjkati pol dihtnge :|

Slika

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr To jan 01, 2013 6:24 pm

kaj si preizkušal čičščenje pečke?
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

GranDuke_JK
Novinec

Napisal/-a GranDuke_JK Sr jan 02, 2013 9:25 pm

Mgajvr je napisal/-a:kaj si preizkušal čičščenje pečke?

Ne preizkušal, kar naredil.
Nažalost za brezveze ker imam prebito tesnilo na motorju že drugič v enem letu (ob nakupu seveda vse delalo, le drugi dan je bil avto nekaj žejen. Je bil pošten prodajalec sem popolnoma prepričan da me ni nategnil. Seveda.), en vijak ni hotel dosti prijet. Na okoli 90Nm se je vrtel v prazno. Sedaj kadi, zmankuje vode 2dcl na 50km, očitno teče v izpuh). Ko popravim eno stvar zmeraj crkne nekaj novega.

Sedaj rabim nekaj za 700€ s 100+ konji.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov