Nasveti in napotki ter povpraševanja...

pilot44
Nov uporabnik

peugeot 207 1.4 olje in vžig

Napisal/-a pilot44 Sr dec 26, 2012 9:01 am

Kupil sem rabljen peugeot 207 1.4,bencinar, l 2006. 70.000 km. Ugotovil sem, da pušča olje na levi strani glave. Vsak dan pusti madež z nekaj kaplicami v garaži. Mehanik pravi, da je potrebno menjati tesnilo in to pri 70.000 km !? Porabe olja s strani motorja ni zaznati. Drugi problem je, da avto ne vžge razen, če vsaj malenkost ne pridržiš stopalke za plin. Prodajalec me je skratka nat****. Gre za avtohišo Keko iz CE za katero vam priporočam, da se jih na veliko izogibate. Prodali so namreč avto s skritima napakama. Nateg se začne že pri oglasu, ki je poln laži. Prodali so mi zgodbo, moraš plin držati ob vžigu, ker češ da je to varovanje za otroke. Kaj pravite - menim, da je to en sam nateg ? Kako popraviti okvaro ?
Kaj je z puščanjem olja pri teh avtih, ali je to primer tudi na drugih motorjih. Pri nakupu se gledal model 1.4 16 V, ki je bil oljnat kot da bi ga z oljem polil in glej ga zlomka kupim skoraj enakega.
Zadnjič spremenil pilot44, dne Sr dec 26, 2012 9:26 am, skupaj popravljeno 1 krat.

čare
Mojster foruma

Re: peugeot 207 1.4 olje in vžig

Napisal/-a čare Sr dec 26, 2012 9:22 am

Za stare 8V motorje je kar pogosto da puščajo olje pod glavo,glede vžiganja pa al na tester pa da vidijo kaj ne štima al pa vse skupaj pelji prodajalcu nazaj pa naj vrne denar in išči drugega.
Zadnjič spremenil čare, dne Sr dec 26, 2012 12:15 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Sr dec 26, 2012 11:19 am

Keko hehehe kdo še sploh kupuje avte tam znani nategator....Probaj avto vrnit in naj ti vrne denar.
Lp by Mare

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Sr dec 26, 2012 1:20 pm

Verjetno ti pušča pokrov ventilov? To zamenjaš v pol ure doma. Nabaviš novo tesnilo in zamenjaš.
Glede vžiganja - a potem normalno laufa v leru, brez pritisnjenega gasa?
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
ESX
Uporabnik

Napisal/-a ESX Sr dec 26, 2012 1:27 pm

pilot44 je napisal/-a:Gre za avtohišo Keko iz CE za katero vam priporočam, da se jih na veliko izogibate.

šargi je itak profesionalni nategun. mislm da eden izmed najbolših v slo

http://www.24ur.com/novice/crna-kronika/utajili-za-milijon-evrov-davkov_comment_p2_a51.html?p_all_items=51&page=2

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr dec 26, 2012 3:09 pm

jaz tudi mislim, da pušča ventildekl, ne glava.....

PS. kot zanimivost: cca 500 metrov stran od mene, je mož kupil (14 dni nazaj) Passata pri Kekotu(Šargiju) dipl. ing. elektrotehnike dela v nuklearki, nasplošno fasciniran z odnosom in predvsem čistostjo vseh avtov, ki se prodajajo pri njih..........itak, da mu ne privoščim, da bi se bilo kaj zgodilo, ampak čakam pa le.......Sicer 2007 letnik 156.000 km prevoženih, bil je pa res najcenejši od vseh primerljivih letnikov na netu. Ogledal sem si ga, občutki... :?: :arrow: celo rekel mu je, da če bo v treh mesecih kaj narobe, nobenega problema, da ne bi pripeljal nazaj....

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Sr dec 26, 2012 4:50 pm

Pozdravljeni

@pilot44:
- V koliko je kupljeno vozilo pri pravni osebi:
- je na vozilo garancija
- če piše v kupoprodajni pogodbi kaj od teh bedarij "videno - kupljeno" je pogodba pravno nična

Torej, vozilo odpeljite do mehanika ( pravno osebo ), naj ga pregleda, napiše izjavo v kakšnem stanju je vozilo ..................... in če se izkaže, da so na vozilu skrite napake, ki jih kot kupec niste mogli takoj prepoznati ...................... se vrne vozilo nazaj prodajalcu. Prodajalec vam je dolžan vrniti tudi strošek strokovnega pregleda.
Če pa so nepravilnosti že v kupoprodajni pogodbi ................. ste prihranili pri mehaniku

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
DrinY
Novinec

Kraj: Dravograd

Napisal/-a DrinY Sr dec 26, 2012 6:35 pm

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni

@pilot44:
- V koliko je kupljeno vozilo pri pravni osebi:
- je na vozilo garancija
- če piše v kupoprodajni pogodbi kaj od teh bedarij "videno - kupljeno" je pogodba pravno nična

Zanimivo! Je predpisano tudi(minimalno) trajanje garacije na vozilo? Ali to velja tudi če je vozilo kupljeno pri S.P.ju?

Hvala
Kar je čvavek naredo, vahko čvavek popraji!

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Sr dec 26, 2012 8:23 pm

Pozdravljeni

Minimalna garancija je določena z zakonom, kakor tudi kaj vse mora vsebovati pogodba med pogodbenikoma in kaj ne sme vsebovati. Seveda pa to velja samo za pravne osebe ( s.p. je pravna oseba ) ................... uradni list

Lep pozdrav

pilot44
Nov uporabnik

Napisal/-a pilot44 Sr dec 26, 2012 9:17 pm

marko01 je napisal/-a:Keko hehehe kdo še sploh kupuje avte tam znani nategator....Probaj avto vrnit in naj ti vrne denar.

Kot intelektualec in resen poslovnež s prodajalcem nočem več imeti opravka - ni vredno, kajti v življenju je še preveč drugih stvari, ki nam pokvarijo dneve. Prepričan sem, da bo prodajalec s tem načinom poslovanja zagotovo uspel v prihodnje ter to občutil svojim dejanjem primerno. Ugotavljam, da gre za dve manjši napaki, ki bosta zahtevali manjši strošek popravila. Avto je sicer odlično ohranjen in sva ga z ženo zato tudi kupila. Moti predvsem to, da avto brez že manjšega dotika pedala za plin ne vžge. Po uspelem vžigu obrati motorja še malenkostno zanihajo in potem se ustalijo na prostem teku. V zelo mrzlem vremenu pa je motor tudi ugasnil in potem si potreboval vsaj nekaj ponovnih poskusov z dodajanjem plina, da ni ponovno ugasnil. Sicer pa kot pravijo gospodje pri Keko gre za "otroško varovalo - da se ti otrok ne odpelje z avtom". In to sem jim še celo po malem verjel, ker "če že predolgo vozim dizla potem pač tega ne morem vedeti." Tak sistem po moje še ni bil vgrajen v noben avto na tem svetu, razen seveda v mojega P 207. Gospodje tako lažejo, da že sami sebi verjamejo.
Kaj je narobe mi iz vaših odgovorov še ni jasno po moje je kakšen senzorček, ki ga bo potrebno zamenjati. Ali kdo ve katerega ?
Puščanje olja pa bo očitno rešila menjava tesnila pokrova glave (ventilov), kar pa je očitno manjši problem oz. minimalen poseg ter strošek. Pogledal sem na motor in manjša sled olja se dejansko začne na vrhu pri pokrovu.

pilot44
Nov uporabnik

Napisal/-a pilot44 Sr dec 26, 2012 9:19 pm

Energetik81 je napisal/-a:Verjetno ti pušča pokrov ventilov? To zamenjaš v pol ure doma. Nabaviš novo tesnilo in zamenjaš.
Glede vžiganja - a potem normalno laufa v leru, brez pritisnjenega gasa?

Po uspelem vžigu obrati motorja še malenkostno zanihajo in potem se ustalijo na prostem teku. V zelo mrzlem vremenu pa je motor tudi ugasnil in potem si potreboval vsaj nekaj ponovnih poskusov z dodajanjem plina, da ni ponovno ugasnil.

Uporabniški avatar
DrinY
Novinec

Napisal/-a DrinY Sr dec 26, 2012 9:40 pm

Fan je napisal/-a: ( s.p. je pravna oseba )

Aha, ko sem še hodil v šolo je bil s.p. izvzet, torej ni pravna oseba, torej so sedaj to spremenili. Mogoče kdo ve koliko mora trajati minimalna garancija?

Mogoče pa je s.p. le še vedno fizična oseba, kopirano iz te spletne strani:
Najprej poglejmo pravno formalno razliko. S.p. - samostojni podjetnik - je fizična oseba, ki opravlja dejavnost. D.o.o. ali t. i. družba z omejeno odgovornostjo pa je pravna oseba, ki prav tako opravlja neko dejavnost oziroma več dejavnosti. Malo OFF

Glih kot resen poslovneš bi mogo it nazaj k njemu in mu povedat svoje,praviš da si intelektualec torej najverjetneje poznaš zakone. Kaj pa cajger za temperaturo kaže ok? Na tester priklopit da vidiš kolko kaže temparaturo hladilne tekočine. Ko boš menjat tesnilo pokrova mimogrede spucaš še dušilno loputo. Mogoče je to to :|

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Sr dec 26, 2012 9:56 pm

Pozdravljeni

Samostoji obrtnik ali kakšna druga vrsta združbe je pravna oseba, seveda če je pravilno registriran. So pa manjša zakonska odstopanja, vendar ko se pride do točke zakona ( spora, sodišča, DURSa ............... ) se vse šteje pod pravno osebo.
Vse vam piše v Uradnem listu RS, Tržna inšpekcija in ostalih straneh. Stric Google dela čudeže. Je potrebno tudi kaj poiskati, ne samo čakati na druge!

lep pozdrav

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Sr dec 26, 2012 10:06 pm

Pa to niso napake za avto vračat, dejte mir. To en orel uredi v pol ure. Antipovratni ventil, menjava filtra, čiščenje senzorja mrtve točke in ona dihtunga na kapi. Zdaj verjetno veš, da serijsko na teh Peugeotih menjalniki razsuvajo ležaj, to bi mene bolj skrbelo. Zelo poznani AntiPollutionFault še PSA ne razvozla, ti iz prve roke od našega 307hdi povem, če ne bi imel Janeza iz Skaručne, bi tenko piskal. Star avto, stara baba, tukaj ni pomoči, je treba pač po novega. Tako pa za stara j***a zahtevate višje garancije kot za novega.

Uporabniški avatar
DrinY
Novinec

Napisal/-a DrinY Sr dec 26, 2012 10:23 pm

Fan v tem primeru se ne strinjam z vami. http://www.uradni-list.si/1/content?id=73007 , 3ji člen točka 6. Ampak mislim da bi lahko mdva o tem debatirala kje drugje, mogoče ob :pivo

Kot velik strokovnjak pa verjamem da boste lahko dali kakšen uporaben nasvet glede problema pri vžigu avtomobila.

Uporabniški avatar
bedolin
Novinec

Napisal/-a bedolin Sr dec 26, 2012 10:35 pm

Sam ta izjava je pa dobra:

ker "če že predolgo vozim dizla potem pač tega ne morem vedeti."

Zakaj naj bi dizel vžgal brez dodajanja plina, bencinar pa bi rabil dodajanje plina? Ne razumem, saj ne živimo več v časih Yugo-tov, Stoenk ipd.

Kaj je narobe mi iz vaših odgovorov še ni jasno po moje je kakšen senzorček, ki ga bo potrebno zamenjati. Ali kdo ve katerega ?

Saj tudi nam ni. Avto na original tester, pa se bo videlo.

Najveretneje je kriv motorček prostega teka, ni pa nujno. Lahko pa je čisto neka tretja stvar, saj to je Francoz, pa še Peugeot povrhu. :D

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Sr dec 26, 2012 11:12 pm

pilot44 je napisal/-a:Po uspelem vžigu obrati motorja še malenkostno zanihajo in potem se ustalijo na prostem teku. V zelo mrzlem vremenu pa je motor tudi ugasnil in potem si potreboval vsaj nekaj ponovnih poskusov z dodajanjem plina, da ni ponovno ugasnil.
Torej preveri kar ti je že zapisal joztom, predvsem senzor položaja gredi, motorček protega teka in spucaj loputo gasa/preglej potenciometer položaja lopute. Kar drugega bi bilo že težko. Če so stvari samo za spucat ali premigat konektorje, potem je stvar skoraj zastonj, tudi dihtunga pokrova ventilov je poceni.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

pilot44
Nov uporabnik

Napisal/-a pilot44 Pe dec 28, 2012 5:17 pm

Energetik81 je napisal/-a:
pilot44 je napisal/-a:Po uspelem vžigu obrati motorja še malenkostno zanihajo in potem se ustalijo na prostem teku. V zelo mrzlem vremenu pa je motor tudi ugasnil in potem si potreboval vsaj nekaj ponovnih poskusov z dodajanjem plina, da ni ponovno ugasnil.
Torej preveri kar ti je že zapisal joztom, predvsem senzor položaja gredi, motorček protega teka in spucaj loputo gasa/preglej potenciometer položaja lopute. Kar drugega bi bilo že težko. Če so stvari samo za spucat ali premigat konektorje, potem je stvar skoraj zastonj, tudi dihtunga pokrova ventilov je poceni.

Hvala za nasvete. Jutri grem na servis. Javim napako.

pilot44
Nov uporabnik

Napisal/-a pilot44 So dec 29, 2012 3:51 pm

Sem obiskal servis. Rezultat:
- pušča tesnilo na glavi in ne na pokrovu. Strošek 25 EUR + delo
- testiranje z računalnikom ni pokazalo nič. Serviser sumi oba senzorja temperature in dušilno loputo, ki po čiščenju ni pokazala spremembe. Sumi se napaka na dušilni loputi vendar ni jasno kaj. Drugič bodo testirali hladen avto in poskušali določiti dejansko napako. Strošek za oba senzorja 60 EUR in komplet dušilna loputa 250 EUR. Strošek ni več tako minimalen. Ali kdo pozna problem oz ali ima kdo že izkušnjo s popravilom te napake ?

Uporabniški avatar
ESX
Uporabnik

Napisal/-a ESX So dec 29, 2012 5:31 pm

pilot44 je napisal/-a:Sem obiskal servis. Rezultat:
- pušča tesnilo na glavi in ne na pokrovu. Strošek 25 EUR + delo

tole pride mal več k 25e, ker se menja še kšna druga tesnil (sesalni, izpušni kolektor, semering odmične) ravnanje glave, vijaki, tefloni

kr nanese, če hočeš zrihtat da bo za neki časa mer

recimo 1 leto nazaj, za citroen C2 kar je dokaj primerljiv avto je prišlo pri Novaku 730e
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov