Preventivno menjal tudi svečke 2000km nazaj. Menjan tudi senzor glavne gredi. Stestiran je bil tudi senzor odmične gredi in bi naj bil brez problema. Tudi senzor temp. hladilne tekočine je OK.
Težava je sledeča: Stvar se vleče že cca 6 mesecev. Zjutraj avto vžge normalno, če ga npr. ugasnem in v roku 0-10min ponovno vžgem bo vžgal OK. Če pa ga npr. spravim na delovno temp. in ga potem pustim stati od 30min do 3 ure... pa zelo dolgo vergla (cca več kot 5 sekund) preden ponovno vžge, ko vžge moram dodati malo po gasu. Pred meseci sem imel težavo le z tem, da so pri vžigu (po pretečenih 30 min) le obrati padli, da je skoraj ugasnil. Simptomi, ki spadajo zraven so: takrat ko dolgo vergla je prisoten vonj bencina v kabini, nekaj sekund po vžigu so obrati nemirni oz. nekoliko nizki...
Po nekaj sekundah se stvar stabilizira in je vse OK. Med vožnjo ni opaziti nobenih napak... pospešuje normalno (brez cukanja), poraba je normalno oz. po menjavi senzorja glavne gredi je celo malo nižja... če ima morda to kakšno povezavo ali pa samo lepše vozim...
Z avtom sem šel že na štiri te testerje, ko ti avto priklopijo na računalnik... vedno vse OK, oz. ni bilo nobene napake. Tudi vse temperature bi naj bile OK. Tudi izpušni plini so OK.
Torej, če povzamem: - Avto normalno vžiga zjutraj, ali če ga toplega takoj nazaj vžgem.
- Če stoji 30min do 3ure dolgo vergla (cca 5s), moram dodati gas, ko vžge.
- nemirni obrati nekaj sekund po dolgem verglanju
- vonj bencina po dolgem verglanju, vendar zgolj nekaj sekund
Ni me pa še pustil na cesti, vedno sicer vžge, ampak težko...
Kakšen predlog

lp
lp, David