Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Sekson
Nov uporabnik

Brisalci - skoz delajo

Napisal/-a Sekson Sr dec 26, 2012 11:57 pm

Pozdravljeni,

Imam en problem, namreč pred nekaj časa so mi crknili brisalci, takrat sem odprl motorček (tam ko so prenosi), ščistil in je po čudežu spet delalo. Zdaj pa je pri prvi resni uporabi spet zaštekalo, najprej se niso hotli vrteti. Nato sem neke mučkal (probal ponovno ščistiti), in sedaj se neprestano vrtijo, tudi ko ni ključa v ključavnici, ustavijo se le če odklopim konektor, ali pa vzamem ven varovalko... Poskušal sem najti tudi rele če bi morda zaštekal, ampak je problem da ga ne najdem.

Na vas se obračam z prošnjo, saj bi čimprej potreboval avto.

Gre pa za avto Renault Megane Classic 1.6 16V letnik 2001

Najlepša hvala že v naprej
Nejc

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Brisalci - skoz delajo

Napisal/-a Fan Če dec 27, 2012 12:43 am

Pozdravljeni

Pri vašem čiščenje se je nekaj zalomilo. Bo potrebno še enkrat podreti in preveriti kako je postavljen kontakt/stik za prekinitev delovanja.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če dec 27, 2012 5:41 pm

Na Scenic-u isti letnik imam isti problem in mi je bilo rečeno na servisu, ker nima več dodatne varovalke kot starejši modeli za rele moraš menjati motorček saj je vsa elektronika v njem. Moraš pa merkati saj so trije različni konektorji tako, da ob nakupu drugega imej motorček ali pa sprintano sliko konektorja. Paše pa tako od Scenc-a kot od Megana isti letnik.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Če dec 27, 2012 8:32 pm

Kot so ti povedali, ti odmikač ne dela na koncu vsake faze. Razdri in preglej, premisli, kako to sploh dela in kaj hitro ti bo jasno.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov