Nasveti in napotki ter povpraševanja...

devilkin
Novinec

Kraj: Kranj

Citroen C5 nabijanje zadaj

Napisal/-a devilkin So dec 29, 2012 4:50 pm

Pozdravljeni druščina.

Na mojem Citroenu C5 ph1 letnik 2002 imam problem da mi zadaj na vzmetenju na zadnjem desnem kolesu nabija in poka. To se ponavadi zgodi ko zapelješ hitro čez ležečega policija ali kakšno kratko neravnino ki jo hidravlika ne izenači dovolj hitro. V velikih primerih se zgodi da se sliši v potem tak kovinski udarec ki je precej neugleden in moteč.
Sem sicer dokaj prepričan da je vzrok obrabljen gumeni odbojnik na roki ki je tja nasajen zato da roka ob prevelikem hodu ne udarja ob notranji blatnik , saj sem opazil ko sem menjaval gume da je na tej strani že čisto scufan in uničen.
Vendar me vsseno zanima predvsem od lastnikov tega avta ki so že imeli ta primer ali je lahko še kaj drugega? :?:
Hvala za odgovore.

ysrxdtczvgu
Novinec

Kraj: Maribor

Re: Citroen C5 nabijanje zadaj

Napisal/-a ysrxdtczvgu Pe jan 04, 2013 11:29 am

Pozdravljen, v družini si lastimo C5 2.2 HDi 2002. Imel sem isti problem na obeh zadnjih kolesih. Po preletavanju citroenovega foruma, ter pogovoru in pregledu mojega mehanika, sem prišel do zaključka da so se obrabile hidravlične krogle na zadnjih kolesih. Po menjavi le-teh je problem izginil in avto zopet pelje popolnoma tiho. Priporočam, da pogledaš to opcijo saj je zelo pogosta na teh citroenih. Hidravliko je pač treba redno vzdrževati. Krogle se ponavadi menjajo na 100.000 - 150.000. Toliko je priporočljivo ;)

Lep pozdrav Andry
Programmers - an organism that turns coffee into software.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov