Nasveti in napotki ter povpraševanja...

igork
Nov uporabnik

Osvetlitev tablic - Opel Zafira

Napisal/-a igork Če jan 10, 2013 9:43 am

Imam en čuden primer, ki si ga ne znam razložit pri Opel Zafiri l.2009.
Kot pri večini avtomobilov danes ima tudi moj to opcijo, da se pri vžigu motorja samodejno vklopijo kratke luči - pozicija stikala je na 0, če želim da gorijo dolge luči pa moram ročno zavrteti stikalo na pozicijo kratkih luči. Do tu je vse OK, ni pa mi jasno, zakaj mi pri samodejnem vklopu ne svetijo luči za osvetlitev tablic. Da pa je stvar še bolj zanimiva, tudi ko je motor prižgan, se luči za tablice prižgejo le ko odprem pokrov prtljažnika, ko pa ga zaprem ponovno ugasnejo. Rešitev, ki sem jo odkril zaenkrat je samo ta, da imam stikalo za vklop vedno prižgano (ročno), takrat osvetlitev deluje kot je treba.
Ker sem lastnik avta slab mesec, ne vem ali je to pri teh avtomobilih normalen pojav, ali gre za kakšno napako, ali pa je prejšnji lastnik kaj delal na tem.

Pozna kdo odgovor, hvala!

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Re: Osvetlitev tablic - Opel Zafira

Napisal/-a hribko Če jan 10, 2013 1:11 pm

to je normalno,za dnevne luči ti nerabi svetit na tablico......

Chris27
Novinec

Napisal/-a Chris27 Pe jan 11, 2013 2:21 pm

Mislim, da ne govori o dnevnih lučeh, temveč o normalnih kratkih, ki se pač avtomatsko prižgejo ob prižigu avtomobila. Sam imam isti sistem, vendar osvetlitev tablice deluje vedno - v vseh pozicija stikala, ko gorijo luči.
A se ti ob odklepanju avtomobila z daljincem prižge notranja osvetlitev in pozicijske ter luči nad tablico?

igork
Nov uporabnik

Napisal/-a igork Sr jan 23, 2013 7:29 am

Chris27 je napisal/-a:Mislim, da ne govori o dnevnih lučeh, temveč o normalnih kratkih, ki se pač avtomatsko prižgejo ob prižigu avtomobila. Sam imam isti sistem, vendar osvetlitev tablice deluje vedno - v vseh pozicija stikala, ko gorijo luči.
A se ti ob odklepanju avtomobila z daljincem prižge notranja osvetlitev in pozicijske ter luči nad tablico?

Ja ko ga odklenem se prižge notranja osvetlitev in luči nad tablico,...sem pa šel na uradni servis vprašat kako je s tem, pa so mi rekli, da je to čisto normalno in da če želim, da med vožnjo osvetljuje tudi tablice moram pač zavrteti stikalo za vklop luči. OK mal mi je vseeno nelogično ampak bomo potrpel. :)

Povej mi Chris27 imaš ti tudi Zafiro?

Chris27
Novinec

Napisal/-a Chris27 Sr jan 23, 2013 9:50 am

Imam astro H. Kot sem rekel, luči nad tablico (skupja s pozicijskimi) delajo tudi, ko imam stikalo na 0.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov