Nasveti in napotki ter povpraševanja...

TiMe25
Nov uporabnik

Clio l.99 očistiti žaromet od znotraj

Napisal/-a TiMe25 Če jan 10, 2013 9:37 pm

Pozdravljeni,

Danes sem uspel očistiti in spolirati žaromete na zunanji strani, pa sem ugotovil da je veliko umazanije še od znotraj. Kako pristopiti k zadevi, je sploh mogoče ne da bi imel pozneje problem s tesnenjem?

Lp,

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Re: Clio l.99 očistiti žaromet od znotraj

Napisal/-a Doche Če jan 10, 2013 9:56 pm

Če boš dobro zatesnil seveda ne boš imel težav s tesnenjem. Ko jih boš dal narazen, očisti vso staro tesnilo, silikon itd.. in nabavi 3M ali kaj podobnega ter na novo zatesni vse skupaj.

Možno je tudi, da ti brez čiščenja starega tesnila uspe nazaj vse skupaj dobit, ampak ni to to. Lahko da uspe ali pa ne.

TiMe25
Nov uporabnik

Napisal/-a TiMe25 Pe jan 11, 2013 7:57 am

Ima kdo kakšen napotek kako odpreti žaromet in ga potem spet sestaviti skupaj?

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Pe jan 11, 2013 11:58 am

Najprej ga demontiraj iz avta, potem pa ce imas pistolo na vroci zrak oz industrijski fen pogrej stik med pokrovom in ostalim delom zarometa, da segrejes tesnilo in zacni vlect narazen. Ce nimas fena si pomagaj s pecico, nastavi tam 150 stopinj potem pa po pameti. Da ne bos pregrel in stopil zarometa. Daj ga v pecico in ga vsake toliko vzami ven in preverjaj ce se plastika ze mehca, ker se ne sme pr pretirano zmehcat, vsakic ko vzames ven vleci narazen da vidis ce tesnilo popusca. Meni na original zarometu s pecico ni uspelo, na depo zarometu je uspelo.
Ce ti tako ne bo slo potem pac uporabi silo in porezi malo plastike ob tesnilu, ker bos potem itak zasilikoniral vse
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov