Nasveti in napotki ter povpraševanja...

flea
Nov uporabnik

Rahli potisk avta naprej oz nazaj pri višjih hitrostih

Napisal/-a flea To jan 22, 2013 8:55 pm

Zdravo, pred kratkim sem opazil eno stvar na avtomobilu, ki prej ni bilo tako prisotna, sicer pomojem nič hudega, niti se nič grdega ne sliši al pa kaj, ampak me vseeno zanima, ker sem to opazil že pri nekaj avtomobilih.

Ko se peljem pri višji hitrosti v peti prestavi in pustim gas se z rahlo zakasnitvijo čuti takšen "potisk nazaj" iz motornega prostora, podobno se zgodi, ko imam takšno hitrost in ponovno pritisnem na gas, z rahlo zakasnitvijo spet potisk, ampak naprej. Prisotno ni nobeno škrtanje ali kakšen drug zvok, avto drugače vleče normalno.

Gre se za Audi A4 B6 1.9 TDI 2003.

Hvala, lp.

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Re: Rahli potisk avta naprej oz nazaj pri višjih hitrostih

Napisal/-a zlica22 To jan 22, 2013 9:08 pm

Za začetek preglej nosilce motorja...

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB To jan 22, 2013 9:13 pm

flea je napisal/-a:Zdravo, pred kratkim sem opazil eno stvar na avtomobilu, ki prej ni bilo tako prisotna, sicer pomojem nič hudega, niti se nič grdega ne sliši al pa kaj, ampak me vseeno zanima, ker sem to opazil že pri nekaj avtomobilih.

Ko se peljem pri višji hitrosti v peti prestavi in pustim gas se z rahlo zakasnitvijo čuti takšen "potisk nazaj" iz motornega prostora, podobno se zgodi, ko imam takšno hitrost in ponovno pritisnem na gas, z rahlo zakasnitvijo spet potisk, ampak naprej. Prisotno ni nobeno škrtanje ali kakšen drug zvok, avto drugače vleče normalno.

Gre se za Audi A4 B6 1.9 TDI 2003.

Hvala, lp.

LMM....
FOLCIKA - SCIROCCO

flea
Nov uporabnik

Napisal/-a flea Sr jan 23, 2013 2:44 pm

Hmm hvala za odgovore. Tester za LMM ne kaže nobene napake, niti se zadeva ne čuti tako, mislin da LMM ni krivec. Težko točno opišem kako se to pojavi, kot da bi nekaj zagrabilo oz. spustilo, in se začuti pač če sediš v avtu. Glede nosilca, mogoče, sicer pa se avto nikoli ne strosi, ko ga vgasnem, niti če mu dam gas na mestu. Kot že rečeno se to najbolj opazi pri malo višji hitrosti in v 5 prestavi.

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Sr jan 23, 2013 3:59 pm

flea je napisal/-a:Hmm hvala za odgovore. Tester za LMM ne kaže nobene napake, niti se zadeva ne čuti tako, mislin da LMM ni krivec. Težko točno opišem kako se to pojavi, kot da bi nekaj zagrabilo oz. spustilo, in se začuti pač če sediš v avtu. Glede nosilca, mogoče, sicer pa se avto nikoli ne strosi, ko ga vgasnem, niti če mu dam gas na mestu. Kot že rečeno se to najbolj opazi pri malo višji hitrosti in v 5 prestavi.

LMM mislim, da je proti koncu....ni še crknil, zato ne kaže napake...
Priklop na tester in krog na AC...pa anj majster spremlja podatke.....

Passat 1.9 Tdi 110Km je delal identično....okoli 3.000 obratov....kot da bi mu rahlo dodajal plin in odvzemal
FOLCIKA - SCIROCCO

Jerry007
Novinec

Napisal/-a Jerry007 Sr jan 23, 2013 4:12 pm

Pri vivarotu se je podobo dogajalo ko je rahlo počil kolektor. Da se je zaganjal pri višji hitrosti. No dokler se ni razpoka razširla... :evil:

flea
Nov uporabnik

Napisal/-a flea Če jan 24, 2013 6:16 pm

Am LMM skoraj 100% ni, ker se zadeva čuti bolj kot nek mehanski priklop oz spust (malo tudi pri tem zatrese avto, res malo)... Pri nižjih hitrostih se to nikoli ne pojavi, pri kakršnihkoli obratih... Še enkrat, pojavi se recimo v peti prestavi na avtocesti, ko spustim oz pritisnem na gas, samo takrat. Avto drugače ne cuka in pospešuje enakomerno kot vedno. Če ima še kdo kako mnenje mogoče, drugače pa bo mehanik zadevo preveril na naslednjem servisu.

Pa hvala za mnjenja do sedaj.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov