Nasveti in napotki ter povpraševanja...

darkoddt
Nov uporabnik

Cordoba TDI nima moči

Napisal/-a darkoddt Ne feb 03, 2013 3:35 pm

Pred dnevi mi je na Cordobi TDI 74 Kw zasvetila kontrolka za napako motorja. Motor nima več moči in s težavo pride na 2000 obratov. Očistil sem EGR ventil, poskusil sem LMM regulator z drugega vozila, pa ni bilo razlike. Avto sem peljal na tester, kjer je pokazalo napako na regulatorju tlaka in EGR ventilu, vendar mi je mehanik dejal, da je možno, da ne vklaplja regulator vakuma (ali nekaj podobnega), ki je na turbini in naj poskusim nabaviti drugega. Preizkusil ga je s pihanjem oz. vlečanjem zraka in je rekel, da ne drži vakuma. Ker samega baje ni mogoče kupiti me zanima, če ima kdo zanič turbino in bi ga prodal oz. če ima še kak predlog, kaj bi lahko bilo narobe.
Lep pozdrav

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Cordoba TDI nima moči

Napisal/-a Fan Ne feb 03, 2013 11:10 pm

Pozdravljeni

Preverite podtlačne cevke - počena, preparela, sneta

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

darkoddt
Nov uporabnik

Napisal/-a darkoddt Pe feb 08, 2013 7:33 am

Glede na mojo trmo, da poskusim sam najti razlog napake in kupiti potrebni del, sem z odhodom na pooblaščeni servis, kot mi je nekdo predlagal, odlašal. Za nabavo novega dela, ki naj bi bil kriv - vakumske doze na turbini, so povsod zahtevali številko turbine. Vseeno sem se vozil naprej, čeprav ni šlo nikamor. Ker se je napaka pojavila, ko je bilo krepko pod nulo, pa tudi avto se je obnašal, kot da ne dobi dovolj nafte, sem menjal naftni filter, toda avto ni šel nič boljše. Že sem začel zbirati € za obisk servisa. Včeraj sem, glede na mojo trmo, gledal in ugotavljal, kako najti št. turbine in pri tem z roko premikal vzvod na vakumski dozi. Danes zjutraj sem šel delat in zgodil se je čudež. Po cca 30 prevoženih kilometrih je avto zadihal s polnimi pljuči, kontrolka za napako pa je ugasnila. Tokrat se je moja trma splačala in prišparal sem lep kupček €, ki bi mi jih na servisu pobrali za menjavo delov, ki jih sploh ne bi bilo potrebno menjati. Pač ne zaupam nikomur, ker sem slišal o serviserjih že preveč zgodb. Pa vesel kulturni praznik vam želim.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe feb 08, 2013 7:43 am

zdej, ko si ga razdrmal, pa ga še podmaži z oljem. Mrbit bo pa začel delat prej kot pa po 30-ih kilometrih :)
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Blinder in 16 gostov