zlica22 je napisal/-a:Kaj je s polnilcem ne vem. Se pa doliva pred polnjenjem in ne šele po tem. In nikakor ne do vrha!
GranDuke_JK je napisal/-a:Lahko je polnilec fuč.
Ponavadi ko akumulator v avtu pade sam od sebe na slavnih 11,5V pomeni da sta se 'spojili dve celici' in ne bo več delal- ga napolniš na 12,5V a je kmalu spet na, oziroma pod 11,5V. Moj Punto pri tej napetosti še vedno lepo vžge, ko seveda nima drugih kompleksov (slabši kot anoreksična najstnica)
Koliko pa je star?
Ne moreš, ker se je zmešala z raztopino H2SO4. Če boš zdaj povlekel s kakšno injekcijo ven, boš zmanjšal tudi koncentracijo raztopine v akumulatorju. Sploh pa pazi, kaj počneš s to izpumpano tekočino, ker je močno korozivna. Če boš že izvlekel, imej pripravljen veliko posodo vode (vsaj 20-30L) in vanji izprazni tekočino. Tako bo dovolj razredčena, da ne bo več nevarna.striic je napisal/-a:zlica22 je napisal/-a:Kaj je s polnilcem ne vem. Se pa doliva pred polnjenjem in ne šele po tem. In nikakor ne do vrha!
Ajej... in kako sedaj to vodo najlažje ven spravim?
GranDuke_JK je napisal/-a:Če se ti prazni sam od sebe je 100% fuč (vreden edino 10% popusta za novega). Meni sicer crknejo po 5 letih a imam bolj švoh avte.
Energetik81 je napisal/-a:Če se ti po 2 tednih stanja izprazne, sta 2 možnosti:
- akumulator je zanič
- imaš nekega proabnika, ki ti počasi izcuza akumulator (preveri z ampermetrom)
striic je napisal/-a:Če bi bil akumulator zanič, mi ne bi delal cel čas čez leto ko so temperature nad 10 stopinj oz. ko se redno vozim.
Če bi bil kakšen defekten porabnik, bi ti ga izpraznil tudi pri +30°C, če bi avto stal. Zato je najverjetneje aku fuč.striic je napisal/-a:Če bi bil akumulator zanič, mi ne bi delal cel čas čez leto ko so temperature nad 10 stopinj oz. ko se redno vozim. Verjetno je potem res kako porabnik.
Zanima me, če kupim zdaj novega, ali je vseeno če kupim 45,50 ali 55Ah in katerega priporočate? Trenutno imam 55Ah. Avto je Renault Megane (1998).
Energetik81 je napisal/-a:Ne moreš, ker se je zmešala z raztopino H2SO4. Če boš zdaj povlekel s kakšno injekcijo ven, boš zmanjšal tudi koncentracijo raztopine v akumulatorju. Sploh pa pazi, kaj počneš s to izpumpano tekočino, ker je močno korozivna. Če boš že izvlekel, imej pripravljen veliko posodo vode (vsaj 20-30L) in vanji izprazni tekočino. Tako bo dovolj razredčena, da ne bo več nevarna.striic je napisal/-a:zlica22 je napisal/-a:Kaj je s polnilcem ne vem. Se pa doliva pred polnjenjem in ne šele po tem. In nikakor ne do vrha!
Ajej... in kako sedaj to vodo najlažje ven spravim?
striic je napisal/-a:Kaj na asfalt ne smem izšpricat te tekočine?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov