Nasveti in napotki ter povpraševanja...

kalsekgrega
Nov uporabnik

Kraj: celje

OPEL ASTRA 1.7DTL TROKIRA

Napisal/-a kalsekgrega To feb 05, 2013 12:44 pm

Zdravo mene pa zanimače gdo ve kaj bi lahko bilo ko se peljem po ac okoli 140 150km/h avto zablokira cuti se kot blokada dvakrat mal cacuka in pol negre vec jo vrže v mirovanje. če jo ogasneš in ponovno prižgeš spet normalno vlece do te hitrosti če se skos enakomerno voziš naprimer 130 ali malo čez avto normalno vleče. je mogoče luftmeser al kaj? če gdo ve naj prosim pove. lp.opel astra 1.7dtl 2001

Uporabniški avatar
=swen=
Uporabnik

Kraj: gorenjska

Re: OPEL ASTRA 1.7DTL TROKIRA

Napisal/-a =swen= To feb 05, 2013 1:43 pm

Če ga vrže v safe mode, potem je najboljša rešitev da avto priklopiš na tester in prek kod napak, dobiš idejo kaj najprej pregledati. Če si ga že priklopil, katere kode ti je izpisalo?
Lahko je res MAF (Mass flow sensor), lahko je kakšna podtlačna cev okoli turbine (npr. cev do aktuatorja pri turbini), senzor pritiska turbine...

Če nimaš možnosti priklopa na tester, naredi naslednji test, da prideš do kod napak:
Foot on the brake and the accellerator pedal
Key into the ignition and turn to position 2 (dash lights up but do not start the engine)
any stored error codes will either be displayed as ECN Numbers in the tacho display or the EML light will flash. Count the number of flashes and write the number down. There will be a short pause in the flashes and then it moves on to the next number.

kalsekgrega
Nov uporabnik

Napisal/-a kalsekgrega To feb 05, 2013 2:20 pm

ne nisem ga se priklopil ga bom dal na tester. kdaj pa ga priklopim usejen al takrat ko mi ga vrže v blokado ker pomoje ko ga ponovno prižges ko je vse uredo na testerju nebo pokazalo napake?

buhti
Stalni uporabnik

Napisal/-a buhti To feb 05, 2013 5:14 pm

kalsekgrega je napisal/-a:ne nisem ga se priklopil ga bom dal na tester. kdaj pa ga priklopim usejen al takrat ko mi ga vrže v blokado ker pomoje ko ga ponovno prižges ko je vse uredo na testerju nebo pokazalo napake?

Napaka je sigurno zapisana. Kar lepo ga pelji na tester.

Lp
Slika

perch
Nov uporabnik

Napisal/-a perch To feb 05, 2013 5:46 pm

Tester bo vsekakor pokazal napako. Če boš kaj v okolici Zasavja, me kontaktiraj na p.m. in se lahko zmeniva za priklop na tester.

kalsekgrega
Nov uporabnik

Napisal/-a kalsekgrega To feb 05, 2013 8:30 pm

ok hvala ga bom js peljau na tester pa vam javim kaj bo. hvala za nasvet. lp grega
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Blinder in 11 gostov