Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Posoda za gorivo, pljuskanje...

Napisal/-a tomzzi To feb 19, 2013 8:15 pm

A je tudi pri vas slišat nafto oziroma tank pri speljevanju, ustavljanju? Pri meni je to zelo glasno. Pljuskanje ko premakneš avto in bolj naglo stopiš na bremzo? Ali pri speljevanju?
Meni se to fejst sliši. Oziroma je celo čutit zadevo. Tudi če se vprem v prtljažnik in zaniham avto se to lepo sliši.
Najbolj ko je poln.

Je to normalno?

Se mi zdi, da prej tega ni bilo in se je šele sedaj po popravilih (zamenjana posoda za gorivo) to pojavilo. Oziroma sem skoraj 100%, da tega ni bilo prej.
Tudi od drugih lastnikov (dveh) sem že slišal, da tega pri njihovih ni zaznati. Popolnoma nič.

Kaj je vzrok temu? Kolikor si razlagam se to ne bi smelo dogajat. Vsaj do zdaj pri nobenem nisem slišal.

Uporabniški avatar
madmax89
Novinec

Re: Posoda za gorivo, pljuskanje...

Napisal/-a madmax89 To feb 19, 2013 8:50 pm

Za kašn avto se sploh gre?

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To feb 19, 2013 9:02 pm

Jaz občasno to slišim pri polnem Passatu, tako da se mi ne vidi nič nenavadnega.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To feb 19, 2013 9:11 pm

tudi pri meni se slisši pri polnem tanku.
ni to nič nenavadnega
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare To feb 19, 2013 9:45 pm

Mislim da ga ni avta kjer se tega na bi dalo slišati na takšen ali drugačen način.
lp.

buhti
Stalni uporabnik

Napisal/-a buhti Sr feb 20, 2013 1:09 am

Ob popolnoma polnem tanku se to tudi pri meni sliši. Verjetno prej nisi bil toliko pozoren na to.

Lp
Slika

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Sr feb 20, 2013 7:13 am

To tudi mene zelo moti pri A4 B6. V Golfu IV tega nisem opazil.
Slika

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Sr feb 20, 2013 9:05 am

Imaš mogoče karavana, pa še podrto zadnjo klop?
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr feb 20, 2013 9:11 am

Tudi jaz to občasno slišim, ko parkiram avto in na hitro stopim ven recimo.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Sr feb 20, 2013 9:38 am

Astra J, 5 vrat. Dizel.
Hvala za odgovore. Najbrž, da prej nisem bil pozoren... Ampak skorjda upam trdit, da tega ni bilo. V bistvu se tako sliši, da tudi pri vžganem radiu če je sicer bolj potiho to slišim.
Pljuskanje oziroma doneč ton. Kot, da nekdo udari spodaj. Skorajda je čutiti tale "pljusk" nafte.
Zanimivo pa je, da tega prej nikoli nisem slišal v vseh treh letih oziroma se mi zdi, da ne. Pravtako ne v prejšnjih avtomobilih (astra h dizel, bencin, hyundai accent). Kot tudi ne pri avtomobilih katere sem imel kot nadomestne (zafiro, corso, merivo, fiata)... Oziroma pri nobenem do zdaj tako.
Če bi imel kamero... Bi to posnel. Tako je pa nimam.
Ampak najbrž, da je to normalno in sem sedaj res bolj pozoren na vsako stvar. Itak sem že tako ali tako po naravi tak, da mi ni čisto vseeno za take stvar in opazim vsako malenkost.
Bom pa verjetno pustil tako kot je in počakal na prvi servis pa naj potem preverijo še to sproti? Saj narobe itak verjetno ni nič? Garancijo pa itak imam na to še dobro leto.

Edit: hvala za mnenja.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če feb 21, 2013 1:59 am

tomzzi je napisal/-a:,,, se je šele sedaj po popravilih (zamenjana posoda za gorivo) to pojavilo....

Verjetno se ti res samo zdi... A vseeno je seveda še možnost, da ti niso vgradili enake posode oz da je bila rabljena, mogoče popravljana. Notri so pregrade ravno zaradi pljuskanja, morda ima "nova" posoda drugačne pregrade ali pa so pri popravilu posode (če je bila rabljena in tega potrebna) kaj spreminjali glede teh pregrad.
Morda lahko pogledaš po kataloških številkah, če se razlikujeta oz če so sedaj posode malo drugačne?

Potem je še možnost, da so "ostali" deli tanka (cevi, odzračevanje ipd) drugačni ali drugače sestavljeni. Je tankanje - hitrost požiranja, odzračevanje, predvsem, ko na koncu še malo prilivaš do roba - povsem enako ali ne?

Zakaj si sploh menjal posodo? Trk, karambol ali nesreča? Radikalno nasedanje pri vožnji v jarek?

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GorazdO Če feb 21, 2013 8:20 am

Če te moti nalepi na spodnjo stran dna prtljažnika zvočno izolacijo (v Filc Mengeš jo dobiš za drobiž).
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Če feb 21, 2013 10:00 am

esem je napisal/-a:
tomzzi je napisal/-a:,,, se je šele sedaj po popravilih (zamenjana posoda za gorivo) to pojavilo....

Verjetno se ti res samo zdi... A vseeno je seveda še možnost, da ti niso vgradili enake posode oz da je bila rabljena, mogoče popravljana. Notri so pregrade ravno zaradi pljuskanja, morda ima "nova" posoda drugačne pregrade ali pa so pri popravilu posode (če je bila rabljena in tega potrebna) kaj spreminjali glede teh pregrad.
Morda lahko pogledaš po kataloških številkah, če se razlikujeta oz če so sedaj posode malo drugačne?

Potem je še možnost, da so "ostali" deli tanka (cevi, odzračevanje ipd) drugačni ali drugače sestavljeni. Je tankanje - hitrost požiranja, odzračevanje, predvsem, ko na koncu še malo prilivaš do roba - povsem enako ali ne?

Zakaj si sploh menjal posodo? Trk, karambol ali nesreča? Radikalno nasedanje pri vožnji v jarek?

To je pa zelo dolga zgodba. Na kratko: opiljki v sistemu. Od tanka do šob. Posledično menjan komplet sistem dovoda goriva. Črpalke, šobe, vse cevi, posoda... Skratka komplet sistem.
Avto je metalo v rezervni. Večkrat. Včesih tudi po parkrat na teden. Na koncu so na glavnem servisu v lj ugotovil kaj je krivo temu. Bil je v vpleten v zadevo tudi Opel Madžarska. Skratka cela štala. Pred tem so pa delal le reprogramacije sistema po navodilih firme a ni bilo nič boljše.
Zdaj so pa šobe in črpalka za gorivo poslani na analizo v firmo, da bodo ugotavljal kje je vzrok, da je do tega prišlo. Ali neustrezno gorivo ali črpalka.

Sedaj je glede tega OK in se (še) ni ponovilo v teh dveh mescih od prevzema avtomobila. Je pa nastal ta "problem". Možno, da je tudi tank kaj drugačen ja. Ne vem.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če feb 21, 2013 11:42 am

Ko imaš enkrat toliko težav, si na vsako malenkost še toliko bolj pozoren, mi smo tudi pri Fronteri za vsak drek mislili, da je spet kaj pokvarjeno! :mrgreen: Kot vidiš, to pljuskanje pri polnem tanku ni nič nenavadnega, meni se tu pa tam zdi zelo glasno, potem ga pa dolgo dolgo sploh ne zaznam. Dober nasvet je bil, da preveriš po kataloških, če je mogoče kakšna razlika med starim in novim rezervoarjem.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Če feb 21, 2013 7:47 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Ko imaš enkrat toliko težav, si na vsako malenkost še toliko bolj pozoren, mi smo tudi pri Fronteri za vsak drek mislili, da je spet kaj pokvarjeno! :mrgreen: Kot vidiš, to pljuskanje pri polnem tanku ni nič nenavadnega, meni se tu pa tam zdi zelo glasno, potem ga pa dolgo dolgo sploh ne zaznam. Dober nasvet je bil, da preveriš po kataloških, če je mogoče kakšna razlika med starim in novim rezervoarjem.

Hja saj verjetno bo to to. Že tako in tako me zmoti vsaka malenkost katero mogoče marsikdo sploh ne bi opazil in se sekiral. Bom verjetno kar počakal še nekaj časa oziroma vsaj do kakšnega servisa. Ker smrdi ne po nafti pa tudi drugih težav zaenkrat nisem opazil.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če feb 21, 2013 8:38 pm

Jah saj, probaj malo "prespat" zadevo, pa boš videl, če bo še vedno moteče.
Slika

Black_Racer

Napisal/-a Black_Racer Če feb 21, 2013 8:58 pm

To je nekaj čisto normalnega ker če imaš pol kesla ali pa manj se ne sliši pljuskanja ker so prekati v keslu ko pa imaš polnega ti pa pljuska v strop kesla

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh So feb 23, 2013 8:04 pm

Nič narobe ni s tem pluskanjem. Jaz tudi slišim pluskanje ob polnem tanku (peugeot 206), če pa grem po klancu navzdol čez ležeči policaj, imam občutek, kot da me sila povleče malo nazaj.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Blinder in 11 gostov