Nasveti in napotki ter povpraševanja...

onlinek3xxx
Nov uporabnik

Ford Focus 1.6 tdci 2008 cuka

Napisal/-a onlinek3xxx Če feb 21, 2013 3:23 pm

Pozdravljeni, sem se cist nov na forumu in ze imam tezavo, no upam da ni tezava ampak samo neko nakljucje...
Gre pa za stvar pred enim mesecem sem kupil forda focus 2008, 1.6 tdci, naredil sem okoli tisoc kilometrov avto se pelje kot nov, potem sem ga pa malo pritisnil po eni oviknkasti cesti, in ko sem prisel na avtocesto je avto zacel cukati, in zgubljati moc, po nekih 5km je prenehal, in vse do vceraj je bilo vredu, nakar mi vceraj zopet zacne cukati ko sem ga gnal v en vecji klanec, sedaj je pa spet vse vredu. Ne prizge se mi nobena lucka ne nic, cisto nic... Me pa mati to da sem tankal napetrol pumpi ko je bil ze skoraj prazen, in takoj je zacel cukati po 10km od crpalke, sedaj pa nevem a je narobe da sem ga prevec navijal, ali je problem v nafti. Takoj ko mi je na avtocesti nehal sem ga sel natankat polnega na agipu, In sem mislil da bo vredu do vceraj ko je spet zacel... Cudno mi je to da sem naredil ze 3k km in je samo dvakrat pocukal za par km... Kje bi lahko bil vzrok? Avto vziga brez problema vsakic, nic ne ropota lepo laufa in vse, ni mi jasno... Ali je res kriv petrol z svojo nafto?

Hvala Rok

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Ford Focus 1.6 tdci 2008 cuka

Napisal/-a Fan Če feb 21, 2013 5:41 pm

Pozdravljeni

Zadnjih 30 let že točim gorivo ( bencin in dizel ) na Petrolu ( mi je najbliže ) pa do danes nisem imel nobenih problemov.
Preverite v kakšnem stanju je čistilec goriva

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če feb 21, 2013 5:44 pm

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni

Zadnjih 30 let že točim gorivo ( bencin in dizel ) na Petrolu ( mi je najbliže ) pa do danes nisem imel nobenih problemov.
Preverite v kakšnem stanju je čistilec goriva

Lep pozdrav

x2.

p.s.: Te fore s petrolovo kao u kurcu nafto ne palijo. to, da ima petrol nafto u kurcu so forumske priče za lahko noč..
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

onlinek3xxx
Nov uporabnik

Napisal/-a onlinek3xxx Če feb 21, 2013 6:25 pm

Nevem, prvic imam dizla in sem zato sprasujem, avto drugace tece kot nov res nic ne daje kasnih znakov da bi bilo kaj narobe, samo zakaj je samo 2x naredilo?
Petrol na katerem sem pa tankal je pa bil ze na pogled zelo star zato sem na to pomislil...
Koliko je pa dela z menjanjem filtra in kasne so kaj cene priblizno?

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Če feb 21, 2013 6:31 pm

Pozdravljeni

V koliko boste čistilec goriva menjali sami, ga nabavite v lokalni avtotrgovini ( s seboj je potrebno imeti prometno - podatki ), če ga bo menjal mehanik, pred posegom preverite strošek menjave.

Lep pozdrav

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če feb 21, 2013 8:56 pm

Ne vem kako je pri 1.6 tdci, ampak pri 1.8 tdci je jeba kakšne dele nabavit, nič ne paše =P .

Drugače pa na servis z njim da se priklopi, pa zamenjaj filter nafte in ostale filtre, ..
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

onlinek3xxx
Nov uporabnik

Napisal/-a onlinek3xxx Sr feb 27, 2013 5:31 pm

Pozdravljeni, vceraj je bil menjan filter goriva, in danes se peljem domov, hocem v klancu prehitevati dam v 4 obrati grejo malo cez 3k in avto zacne spet cukati, ima se kdo kaksno idejo kaj bi bilo, zgleda da zacne cukati pri visokih obratih...

Hvala

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr feb 27, 2013 6:34 pm

Na tester bo treba in med vožnjo spremljat parametre.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Sr feb 27, 2013 8:13 pm

Pozdravljeni

Kot je bilo že svetovano, bo potrebno vozilo priklopiti na tester. Preverite pa še pravilno delovanje EGR ventila - v omenjenih vrtljajih bi ga moralo zapreti, v koliko blokira ( umazanija ) se ne zapre in lahko nagaja

Lep pozdrav

onlinek3xxx
Nov uporabnik

Napisal/-a onlinek3xxx So mar 02, 2013 7:18 pm

Hm mogoce bo EGR ventil. Danes sva sla z punco v portoroz pa piran, in je ze v vrhniski klanec zacel cukati peljal sem pa okoli 150km, potem se je cez kaksne 10km cukanje umirilo, potem greva nazaj in ze prvi klanec iz kopra, na stevcu lepo 110km na uro in przgan tempomat in je isto zacel cukati, tako da zgleda tudi pri majhni hitrosti zacne cukati, zato sem zapeljal na odstavni pas ga ugasnu in ponovno przgal in je blo vse vredu, do doma potem ni vec pocukal... a je mozno da bi bilo kaj z kasno elektroniko kaj narobe, ker sem zgleda z ponovnim uzigom reseteral in je bilo vredu. Poleg tega ga pa v ponedeljek peljem nazaj v avtohiso in majo da ga zrihtajo imam ga sele 1 mesec in 2 leti garancijo tako da me dploh ne zanima...

Lp Rok

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan So mar 02, 2013 8:03 pm

Pozdravljeni

Bo potrebno kar tester priklopiti

Lep pozdrav

onlinek3xxx
Nov uporabnik

Napisal/-a onlinek3xxx Pe mar 15, 2013 10:15 pm

Zivjo, evo skoraj en mesec je ze mimoi pa avto se zmeraj cuka, peljal sem ga nazaj na garancijo, in z mehankarjem sva se vozila skoraj eno uro po obvoznici avto seveda ni nic cukal, tako da mi je rekel da naj se pac vozim in da bi se moralo umiriti. Dal je se teorijo da v franciji ni zimske nafte in je morala pri nas zmrzniti ko je bil avto uvozen in je sedaj verjetno voda notr. Meni je vse to malo za lase privleceno in niti nevem vec kaj naj naredim, ali je res potrebno scistiti rezervoar za nafto? Koliko je to kaj dela in casa da se to naredi, ker vidim da bom moral sam to resiti in placati ce bom hotel imeti zrihtano, pozna kdo se kasno resitev ali naj dam scistiti rezervoar?
Prosim za kaksno pomoc
Lp Rok

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Pe mar 15, 2013 10:51 pm

onlinek3xxx je napisal/-a: Dal je se teorijo da v franciji ni zimske nafte in je morala pri nas zmrzniti ko je bil avto uvozen in je sedaj verjetno voda notr.
Lp Rok

Pozdravljeni

Ne tam pozimi tankajo poletje :)
V koliko vaš mehanik ne more odkriti napake pri vožnji in priključenim testerjem ....................... vam naj priklopi OBD čitalec, in vi se vozite. Ko bo vozilo nagajalo bo čitalec to zabeležil .................... mehanik pa po pregledu posnetka videl kje je bila sprememba in zakaj.
Še slikca OBD čitalca:
Slika

Lep pozdrav

onlinek3xxx
Nov uporabnik

Napisal/-a onlinek3xxx Pe mar 15, 2013 11:50 pm

Ja to z zimsko nafto je meni bila tudi bosa, nekako nezaupam tem ljudem na servisu in bi ga rad peljal nekam kjer vem da mi bodo res popravili in placam pa cao... a tale obd citalec naj bi imeli vsi mehaniki? Da ne bom potem rekel za ta citalec pa me bojo samo cudno gledali

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan So mar 16, 2013 12:42 am

Pozdravljeni

Hja, za ta odgovor bi moral biti vedeževalec.
Naj ga bi imela vsaka malo bolje opremljena avtomehanična delavnica, tako kot tester, sedaj kdo ga ima...........................

Lep pozdrav

onlinek3xxx
Nov uporabnik

Napisal/-a onlinek3xxx Po apr 08, 2013 6:11 am

Evo prejsnji tedden dobil nazaj avto, rekli so mi da je cukanje povezano stem, da ga kao prevec tisim in da morm lepse pospesevati. Ampak pri 140 da nekoga prehitis moras malo pohoditi gas.... so pa se rekli da lahko ima ford kao neko blokado da se ne preobrenmi motorja... men so to buce ampk ok dobil sem tudi sliko iz testerja, ce vam kaj pomaga in poveste kaj naj naredim :

http://shrani.si/f/34/Bi/1U79WxC8/20130408070323.jpg

Uporabniški avatar
Romzis
Novinec

Kraj: okolica LJ

Napisal/-a Romzis Po apr 08, 2013 12:11 pm

Ma dej nehi, to so navadne bučke kar ti na servisu prodajajo. Itak da si ti kriv, če bi avto pustil doma 100% ne bi cukal!
Če ti kaj pomaga, preberi si malo moje hece s Citroenom HDI 2.0, simptomi so bili podobni tvojim, na koncu se je izkazalo da je kriv MAF senzor (ali LMM ali "luftmesser" kakor hočeš). Napako sem našel sam (nabavil sem si kitajski ponaredek testerja za PSA grupo). Za tolažbo: pooblaščenec oz. njihov serviser je trdil da imam "prebito membrano od EGR ventila". Pol se pa pejt ....
Še to: tile lufmesserji so praktično pri vseh turbodizlih problematični (tako na PSA grupi kot na Fordih ki so mimogrede kopije PSA motorjev, VW enako, verjetno ostali tudi in nič posebnega ni, če crkne po kakšni 100.000 kilometrih). Če imaš le možnost, si ga poskusi nekje naprej sposodit, ker niso ravno poceni.
Edit - da ne boš preveč iskal:
viewtopic.php?f=6&t=94654&p=1578961#p1578961
-----------------------
Romzis

onlinek3xxx
Nov uporabnik

Napisal/-a onlinek3xxx Po apr 08, 2013 9:01 pm

Hvala za to... daes sem bil pri mojem mehaniku, tudi on je reku da so velike buce, tako da nslesnji teden se starta z polnim pregledom avta. Je pa rekel da bo zabavno heheh...

Sporocim ko bom vedel kaj vec

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To apr 09, 2013 6:44 am

Ja in kaj? Od napak je bilo samo to? Tam preverit vakume in če lopatice lepo gibajo (ni treba turbine dol jemat). Če to ni, potem pride v poštev kalibracija. Vendar sumim na EGR...oz. el. napeljavo do njega. Je EGR zelo znan problem pri teh motorjih.

Aja,pa še nekaj: Ford nima nobene blokade proti preobremenitvi motorja. Blokado ima un,ki ti je to rekel. Umsko blokado.
Pa še to: Ford nima nobenih kopij francoskih motorjev vgrajenih, ampak je to sranje od motorja plod skupne izdelave med psa in fordom. In ta plod, je za en falus.

Uporabniški avatar
Romzis
Novinec

Kraj: okolica LJ

Napisal/-a Romzis To apr 09, 2013 6:59 am

TrijoAdijo je napisal/-a:Pa še to: Ford nima nobenih kopij francoskih motorjev vgrajenih, ampak je to sranje od motorja plod skupne izdelave med psa in fordom. In ta plod, je za en falus.

Bi znalo biti tako ja. Spremeni pa popolnoma nič.
-----------------------
Romzis
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov