Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
no-body
Novinec

grelne test

Napisal/-a no-body Pe feb 22, 2013 12:44 pm

lep pozdrav...mam passata dizla afn motor...včeraj sem testiral grelne svečke tako da sem jo vzel ven in priklopil direkt na akumulator.po rečmo 10 sek je cela žarela...me pa zanima za ta test če je pravilen in sicer da svečko vzamem ven, pustim kabel na njej in maso iz navoja pelem na minus od aku plus dam kontakt.to sem nardil vendar svečka ni zažarela je pa res da je prej motor laudal na mestu 5 min...tak da ni blo treba nevem kakega predgretja(če je to razlog da ni zažarela)...ker ko je mrzel avto vergla 5 sek kasneje pa vžiga u šusu tudi ko je topel.tudi če je okoli 0 stopinj zunaj normalno vžge...če je pa -10 pa vergla..če večkrat zagrejem 2× 3× ne pomaga...akumulator je nov.res je da nisem testiral vseh ampak samo eno ker nisem imel časa ko je nekaj prišlo vmes..me pa zanima kje ma ta avto rele za grelne? senzor temp motorja je tudi nov

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Re: grelne test

Napisal/-a abbe Pe feb 22, 2013 12:55 pm

zažaret mora po cca 3 sekundah.
kar se tiče žarjenja na napeljavi od vozila je pa tako,če je temperatura hladilca motorja več kot +5 stopinj ecu ne da komande releju za gretje.
če bi rad da napeljava pogreje,da vidiš ali v resnici tudi greje, izkloi konektor od senzorja za temperature vode.če je izklopljen kaze -40 stopinjin bo ecu dal komando releju o boš dal kontakt.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
no-body
Novinec

Napisal/-a no-body Pe feb 22, 2013 12:59 pm

ok hvala...bom izklopil senzor pa da vidmo...mi lahko še prosim poveš kje je rele za grelne...?čepra se sliši klik v vozilu ko daš kontakt

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe feb 22, 2013 1:45 pm

Ti dej raje svečke zamenjaj,kot pa da nekaj experimentiraš z releji in senzorji. 10 sekund je predolgo da svečka zažari. Cela more zažaret po cca. 2-3 sekundah.Kar je več, ni ok.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Pe feb 22, 2013 1:48 pm

Lahko pa tudi zmeriš upor in preveriš ali je enak na vseh. Če se prav spomnim, je bil okrog 1 ohma, ko smo merili in jih nato zamenjali z novimi, čeprav so enako žarele kot stare (menjava brez veze).

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe feb 22, 2013 3:09 pm

Če si jo že snel iz glave ne vem zakaj nisi potem kompletne priklopil z kabli in jo lahko probavaš tud pri + 80 stopinjah,sicer pa niti ne vem zakaj si jih ven jemal?? Odklopiš kable gor in potegneš + iz akuja in ga daješ na vsako svečko posebej.Če zašmelca dela,če ne je mrtva.

Uporabniški avatar
no-body
Novinec

Napisal/-a no-body Pe feb 22, 2013 3:31 pm

ko sem jo ven jemal sem jo priklopil direkt na aku...sumim na rele...pa tud šmelcalo je ko sem probaval vendar pravijo da ta test ni zanesljiv...iskrilo se pa je ja

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe feb 22, 2013 5:19 pm

Moje mišljenje:
Če si priklapljal grelne direktno preko releja in dal kontakt, je rele normalno deloval, le grelne, ker so švoh, niso zažarele. To sklepam po tvoji izjavi,da so zažarele po 10-ih sekundah. Ker so grelne švoh, v štartu niso zažarele,pa še rele dokaj hitro odklopi (zaradi višje temperature glave motorja) in zato grelne ne zažarijo. Delajo sicer še,ker šmelcajo,ampak so švohotne.
Da pa se ne zafrkavaš z relejem pa experimentiraš, dej samo na kabel od grelnih priklopi problampo,pa dej kontakt. Če problampa posveti,je rele dober.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
SIMY001
Novinec

Kraj: Stajerska

Napisal/-a SIMY001 To feb 26, 2013 7:37 am

če jih boš menjaval,obvezno bosch če hočeš mir pr bajt.
TDi power by VW Golf V sportline
Slika

Uporabniški avatar
Bmw.
Novinec

Napisal/-a Bmw. To feb 26, 2013 2:25 pm

Jaz mam enak pojav na enakem motorju, tut če trikrat greješ je enako 3,4x obrne potem pa malo vzdigne obrate tam do 1300 rpm pa kresne :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Blinder, Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 16 gostov