Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Al3n1
Nov uporabnik

Polo 1.2 , vergla a ne vžge

Napisal/-a Al3n1 To feb 26, 2013 7:34 pm

Pozdravljeni, potrebujem pomoč. In sicer, moj Polo 1.2 vergla a ne vžge. Ampak ne vedno kakor kdaj oz. kakor se mu zahoče, včasih prižge takoj brez problemov
včasih sploh ne. Ko prižge, se vozim normalno 10, 15 , 30 min ga parkiram skočim v trgovino se vrnem in spet ista zgodba vergla a ne vžge. Akumulator je star približno 8 mescev, kontrolne lučke svetijo normalno. Sem bil pri mehaniku mi je zamenjal benzinsko črpalko in se je problem spet pojavil. Pred kratkim sem zamenjal tudi vžigalne tuljave in sicer vse 3. Prosim za pomoč, kaj bi lahko bilo še narobe ? Naj še pripomnim da, je mehanik avto priklopil na računalnik in je slednji javil napako oz. ni bilo komunikacije med avtom in racunalnikom.

Hvala za pomoč

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Polo 1.2 , vergla a ne vžge

Napisal/-a Fan To feb 26, 2013 9:09 pm

Pozdravljeni

V koliko motor ne prižge, snamite konektor is senzorja temperature motorja in ponovno preverite ali motor gladko prižge. Če vam po tem motor prižge .................. ste odkrili krivca. Bi pa se to moralo lepo videti na testerju.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 To feb 26, 2013 9:30 pm

Previdevam, da je novejši polo... (3je cilindri). Ti avti so imeli probleme z verigami... In ravno taki so bili simptomi, vsaj iz mojih izkušenj.

Al3n1
Nov uporabnik

Napisal/-a Al3n1 To feb 26, 2013 9:49 pm

Avto je 2003 letnik, 3 cilindraš. V Kolikor je kriv konektor senzorja temp. bi to pomenilo da vedno ko ga odklopiš bi avto moral brez problema vžgati ?
Mogoče še kratek opis kje točno se nahaja konektor ?

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 To feb 26, 2013 10:39 pm

Senzor označen z rdečo piko.... Dobro poslušaj, če slučajno slišiš kake nenavadne zvoke?
Priponke
Zajeta slika.JPG

Renault Co
Novinec

Napisal/-a Renault Co Sr feb 27, 2013 12:03 am

Če nima povezave z računalnikom je mogoče koda za vžig ni sprejeta , ti utripa kakšna lučka za kodo.Svečke imajo iskro?. Ali je računalnik za vbrizg kriv . Mislim ,da je zagotovo računalnik .Lahko ,da glavni ,če se s testerjem ne poveže. Ali pa ima računalnik slab stik odlopi konektorje in našpricaj z wd.

Al3n1
Nov uporabnik

Napisal/-a Al3n1 Sr feb 27, 2013 12:18 pm

Tako, probal prižgati z rezervnim ključem ista zgodba enkrat ja drugič spet ne. Iskra je, nobena lučka ne sveti oz. utripa.
Izključil konektor za senzor temp. vsaj mislim da sem izključil tampraega, prižgal brez kakršnih koli čudnih, nenavadnih zvokov.
Zanima me ali je označi konektor pravi ???
Priponke
konektor.jpg
konektor ?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Blinder, Google Adsense [Bot] in 15 gostov