Nasveti in napotki ter povpraševanja...

jaggy
Novinec

Kraj: Šentjur

Ali je možno da je kriv LMM (luftmesser) ali bo šla turbina

Napisal/-a jaggy So mar 02, 2013 4:22 pm

Lp. Danes sem se peljal z avtomobilom (A6 1.9 tdi 96 kw) in mi je bil avto brez moči kot bi bil v rezervnem položaju ampak stvar je v tem da včasih ko mi ga je vrglo v rezervni poližaj sem avto ugasnil in ko sem ga nazaj prižgal je delal normalno. Tukaj je pa stvar takšna da ko sem se pelal mi je enkrat vmes začel avto normalno vlečit pri 1800 obratih včasih šele pri 2500 obratih v večina primeru pa sploh ni nič vleku no. in to ne da bi avto vmes ugaševal. Če ima kdo kakšne izkušnje se priporočam da jih delite ali pa da se spozna na takšne primere...
Lp Ambrož

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Re: Ali je možno da je kriv LMM (luftmesser) ali bo šla turb

Napisal/-a abbe So mar 02, 2013 4:39 pm

ko se ti je prej dogajalo da je avto metalo v rezervni program,a si zapelal avto h mehaniku da je videl kaj je težava, al si pač zmerej ko se je to nardilo samo ugasnu pa spet pržgal avto pa vozil naprej?
predivedava da nisi.no kokr kol
avto meče v zasilni program ker ne deluje pravilno regulacija turbine. mozni sta dve napaki,da je bilo preveč ali premalo tlaka.
v 90% je zmeraj preveč tlaka. to se dogaja ker imaš variabilno turbino in žaštekajo lopatice.
do tega pride ker se z avtom vozi zelp počasi na nizkih obratih (varčevanje goriva). to je zlo pogosta napaka.
turbina je po vsej verjetnosti dobra le lopatce bo treba očistiti. včasih pomaga če se avto stera na atocesti v 5 ali 4 prestavi na cca 3000 obratih in da se tako vozi nekih 20 minut.
lahko pa je napaka tudi drugje.lahko je n75 ventil zanič (to je ventil ki krmili turbo) ali pa so vakum cevke do tega ventila in iz njega naprej preperele pa ni dovolj vakuma.
lmm misim da tukaj nima veze.
Zadnjič spremenil abbe, dne So mar 02, 2013 4:44 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Ni vse res kar napišem

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 So mar 02, 2013 4:40 pm

Tak problem sem imel, ko sem imel crknjen akumulator in enkrat ko sem imel crknjen llm. Vendar se pri crknjenem llm ni več zbujal v normalno moč, pri aku-ju pa ja, ko je prišel na obrate.

jaggy
Novinec

Napisal/-a jaggy So mar 02, 2013 5:02 pm

To se mi ni tako pogosto dogajalo da mi je avto vrglo v rezervni položaj...
Stvar je takšna da mi je ponavadi vrglo če sem mel v četrti in sem ga pod nizkimi obrati hotu naturirat in mi je vmes vrgl v rezervo...
Zdaj se tudi dostikrat vozim po avtocesti in je tako da sem seveda ko je bil avto ogret, sem na pospeševalnem pasu vedno avto prtisnu do konca tam do enih 3500 - 4000. Možno pa je da bi bilo kaj zapacano... Nisem omenil da jih ima avto 300000 :) je pa res da mi turbina ni nič žvižgala tudi zdaj mi ne no...
Zanima me še približno strošek tega... Kolk sem gledu dobim LMM za okoli 100€ tlak turbine pa je celo malenkost ceneje ampak ne vem ali je tisto rabljeno ali novo...
Vozim pa na okoli 2200 obratov ponavadi... 3000 jih skoraj da ne presegam no razen seveda izjeme kot sem jo prej opisal...

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe So mar 02, 2013 5:08 pm

avto na tester pa boš koj vidu kje je težava.
jaz dvomim da je lmm. 300.000 pa tut ni neko merilo za kvalieto turbine.
če bi bla turbina bi ti olje žrlo pa plav dim bi biu zadaj al pa kaj takega.
do prvega mehanika pa na tester,pobrisat napake.narest testni krog pa potem pogledat katere napake kaže.po pa mal pogledat merilne bloke da se točno vidi kaj je narobe...
Ni vse res kar napišem

jaggy
Novinec

Napisal/-a jaggy Po mar 04, 2013 11:46 pm

Meni ni nekaj jasno...
Namreč že drugi dan ko se peljem iz MBja iz službe (zvečer) mi avto normalno vleče, včeraj sem ga na avtocesti našibal do konca in je še delal kar naprej normalno ko sem šou v bistrici dol je še blo tudi vse vredu a 2 km pred domom (danes isto) mi je spet nehu vlečit... Ko grem v službo je večinoma brez moči... zdaj pa ne vem ali je možno da je tudi temp. kakšen dejavnik, ker ko je pod ničlo imam občutek da je vredu podnevi pa ni vredu.. (poskusil sem tudi iz v peti iz nizkih obratov naprej ko mi je včasih začelo hecati zvečer delal normalno...)
Pa koliko sem se pozanimal baje da LMM računalnik oz tester ne zazna da ne dela kot bi moral zdaj pa ne vem ali to drži.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe To mar 05, 2013 8:11 am

če s testerjem rokuje neko ki ve kaj z njim počet bo vse ugotovu.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To mar 05, 2013 12:38 pm

abbe je napisal/-a:če s testerjem rokuje neko ki ve kaj z njim počet bo vse ugotovu.

x2. Tudi LMM se da vidit, kako deluje ;)
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

jaggy
Novinec

Napisal/-a jaggy Sr mar 06, 2013 12:59 pm

Z nasmehom na obrazu sporočam da sem oz je odkril napako... Tlačno tipalo sesalnega kolektorja je bilo pokvarjeno oz še meko temperaturo zraven meri...Šou do odpada dal 20€ zamenjal in avto dela kot mora... :D :D
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Blinder, Google Adsense [Bot] in 15 gostov