Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Mean Machine
Novinec

Počeno vetrobransko steklo in tehnični pregled

Napisal/-a Mean Machine So mar 02, 2013 8:06 pm

Lep pozdrav!

Na veterobranskem steklu imam od kamenčka par milimetrov odkrušeno + malo je počilo. Vse skupaj v premeru ni večje od pol centimetra a se vseeno vidi.

Moje vprašanje: a bo tole šlo čez tehničnega glede na to, da je zelo malo počeno. Recimo na AMZSju?

Hvala za odgovore.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Re: Počeno vetrobransko steklo in tehnični pregled

Napisal/-a King1 So mar 02, 2013 8:10 pm

Mean Machine je napisal/-a:Lep pozdrav!

Na veterobranskem steklu imam od kamenčka par milimetrov odkrušeno + malo je počilo. Vse skupaj v premeru ni večje od pol centimetra a se vseeno vidi.

Moje vprašanje: a bo tole šlo čez tehničnega glede na to, da je zelo malo počeno. Recimo na AMZSju?

Hvala za odgovore.

Težko... Če boš imel srečo pa tega ne bo videl oz. če boš pripeljal avto na tehničnega z zelooo umazano šipo. ;) Pa good luck...

lp

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black So mar 02, 2013 8:11 pm

Načeloma ne, sicer pa odvisno kje je. Če je direkt pred voznikom bo preglednik sigurno opazil. Če je pa na kakšnem nevpadljivem kraju pa upaj da ne bo opazil. :) Za kakšnem avtom po lužah prej vozi da ti malo zasvinja šipo :D

Jaz imam piko na vetrobranskem od kar imam avto. Nihče ne opazi in se ne širi...

stig
Nov uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a stig To mar 05, 2013 11:42 am

odvisno od preglednika sicer ti pa tole piko lahko popravijo na carglass

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To mar 05, 2013 11:55 am

stig je napisal/-a:odvisno od preglednika sicer ti pa tole piko lahko popravijo na carglass

Za takšen denar, kot ga hočejo pri carglassu, ne hvala, pa še če je na "pravem" mestu, je potem moteče, ker se "lomi" slika. Za tist drobiž se definitivno splača met zavarovana stekla (in luči).
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero So mar 09, 2013 10:07 am

Šipe definitivno zavarovane ... menjal 3x v dobrem letu. Cifra za zavarovalnico 2500 €. Pa pazim na razdaljo.

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Napisal/-a arijan So mar 09, 2013 10:23 am

Če boš zavaroval stekla, moraš obvezno povedat, če imaš še senzor za dež. Ker če ni napisano zraven da imaš še senzor, ti ne bodo menjali, oz krili menjave.
Navadno steklo z menjavo pride okoli 400€. S senzorjem pa še enkrat več.

Uporabniški avatar
cky2k
Uporabnik

Kraj: Prevalje(Koroška)

Napisal/-a cky2k So mar 09, 2013 2:16 pm

sem imel isti k ti takšno majhno pikico pa ni kaj pokalo naprej sam sem malo pred tehničnim dal menjat
VW golf IV

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne mar 10, 2013 11:40 am

Počeno (sled od kamenčka in počeno kakih 5-7mm) že 6 let. Do sedaj nobenih problemov na tehničnem. Je pa res da je počeno zgoraj desno in ni v vidnem kotu.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

db
Novinec

Kraj: from MS to MB

Napisal/-a db Ne mar 10, 2013 1:32 pm

Jaz sem imel steklo odkrušeno od kamenčka, bila je velikost cirka 7mm, in ko sem prišel na tehničnega sem takoj povedal da imam malo poškodovano steklo, da imam zavarovano in, da so mi na zavarovalnici svetovali naj počakam slab mesec in potem zamenjan, da se malo ceste počistijo.( bilo je marca, proti koncu zime, bilo je še veliko kamenčkov na cesti) Pa je pogledal in me spustil, res je pa da sem imel zavaovane šipe, ni pa mi tega preverjal, pa steklo ni počilo, bilo je samo odkrušeno ampak me je konkretno motilo ker je bilo direkt pred očmi.
Aja pa preveč ne imej umazanega stekla, ker ti bo sprobal brislace in počistil šipo, sicer pa, če je v vidnem polju ti bo kompliciral, in tam niti carglas nepopravlja, vsaj pri meni je bilo tako.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov