Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Kristjan.Renault
Novinec

Kraj: Celje

Pokrova motorja ne morem odpreti

Napisal/-a Kristjan.Renault Po mar 04, 2013 8:10 pm

Zjutraj sem hotel pregledat tekocine, potem je ze nastala tezava. Rocko sem poteknil, ter ugotovil, se pokrov ne odpre. Potem sem probal odpreti malo drugace, ampak nevem kako. Podznakom Renault sem otrgal oz. zlomil crno plastiko, da bi bil blizje kljucavnice za pokrova, ampak mi enostavno ne gre. Probal sem z zico, ampak sped negre. Ko rocko vlecem, cutim da se zajla premika. Prosim na pomoc. Avto je Megane Coupe, 98

Lep pozdrav :)
Zadnjič spremenil Kristjan.Renault, dne Po mar 04, 2013 8:54 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Re: Pokorov motorja nemorem odpreti :(

Napisal/-a RedBull™ Po mar 04, 2013 8:27 pm

Dobodi še nekoga, in ko boš ti v kabini potegnil ročko, naj on istočasno potisne havbo navzdol (na sredini z občutkom) se zna narediti, da se bo kasneje odprla. Če ne bo šlo tako, se bo pa potrebno po svoje znajti, pa ne znam povedati kako :)
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
Kristjan.Renault
Novinec

Re: Pokorov motorja nemorem odpreti :(

Napisal/-a Kristjan.Renault Po mar 04, 2013 8:29 pm

RedBull™ je napisal/-a:Dobodi še nekoga, in ko boš ti v kabini potegnil ročko, naj on istočasno potisne havbo navzdol (na sredini z občutkom) se zna narediti, da se bo kasneje odprla. Če ne bo šlo tako, se bo pa potrebno po svoje znajti, pa ne znam povedati kako :)

hvala lepa, bova probala jutr, pa porocam kako bo naprej :) L.p

Black_Racer

Re: Pokrov motorja nemorem odpreti :(

Napisal/-a Black_Racer Po mar 04, 2013 10:41 pm

Avto dvigni spredaj in se ulezi po avto,pa probaj roko gor stegnit in odpret,to ti je najlažja rešitev ;)

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Po mar 04, 2013 10:48 pm

Black_Racer je napisal/-a:Avto dvigni spredaj in se ulezi po avto,pa probaj roko gor stegnit in odpret,to ti je najlažja rešitev ;)

+1
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Po mar 04, 2013 10:58 pm

Od spodaj se sigirno ne bo dalo, ker je zapiralo pri meganih pred hladilnikom. Probaj tako kot je rekel Red Bull, drugače bo pa najbolj enostavno če reskiraš masko in jo odtrgaš.

Uporabniški avatar
Kristjan.Renault
Novinec

Re: Pokrova motorja ne morem odpreti

Napisal/-a Kristjan.Renault To mar 05, 2013 9:19 am

Sem ze probal tko kot je reku redbul, ampak ne gre. Spodaj je pri hladilnuku res velika plastika, tako da ni prostora da bi z roko, ali z zico kej probal. Pod znakom Renault sem ze odlomil tisto crno plastiko oz. mrezico, zdaj je dostopno, ampak spet nemorem odpret. Zdaj ze iscem novo resitev, ce ne najdemo, se bom mogu zapeljat na servis. L.p

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 To mar 05, 2013 9:38 am

Pokrov motorja vam bo odprl vsak lokalni mehanik/klepar/ličar. Škoda da sami nekaj delate in uničujete stvari. Lp Marko
Lp by Mare

Black_Racer

Napisal/-a Black_Racer To mar 05, 2013 11:32 am

Če si sprednjo masko polomil se ziher da odšravfati vijake in skupaj z zaklenjeno ključavnico dvigneš pokrov

Uporabniški avatar
Kristjan.Renault
Novinec

Napisal/-a Kristjan.Renault To mar 05, 2013 1:01 pm

Ja vem da je skoda, ker sem ze par stvari odlomil, zdej sem v sluzbi, ko pridem domov se zapeljem do mehanika, bova probala odpret, bom porocal kako sva se lotila dela :) L.p

Uporabniški avatar
Kristjan.Renault
Novinec

Napisal/-a Kristjan.Renault Če mar 07, 2013 6:22 pm

Danes smo koncno pokrova motorja odprli :) Jst sem kr obupal, od fotra prijatel je avto licar, sem se zapeljal do njega, ter avto pustil. Za slabo uro me je ze poklical, ter sporocil da je hauba ze odprta. Potem sva kupila se novo zajlo original Renault za 21 evrov, tako da je zdaj zadeva urejena :)

Hvala na svetovanje, ter lepo vas pozdravljam! :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Blinder, Google Adsense [Bot] in 16 gostov