Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
marko21
Novinec

Pomoč-Avto nad 3500 vrže v zasilnega

Napisal/-a marko21 Po mar 04, 2013 10:29 pm

LP.

Rabil bi vaš nasvet, saj z mojim lokalnim mehanikom nimava več ''ideje'' kaj bi lahko še previrla...zato če imate kakšen nasvet kaj bi še lahko previrili, prosim :).

Avto mercedes e200, w210, letnik 2000, 330.000 km, 2.2cdi, 85kw mi v 4,5 ali 6 prestavi vedno pri 3500-3600 obratov vrže v zasilni program. Ko avto ugasnem in ponovno štartam je vse ok, dokler nebom spet v višjih prestavah dosegel te obrate. Avto smo priključili na tester, ta pa ja pokazal nasledno napako: P1470-016 Charge pressure control Positive control variation [Charge pressure is too low.]Stored&Current- Prenizek tlak turbine.
Po posvetovanju, smo prišli do zaključka, da je v velikih primerih zamašena-zapacana turbina oz. te varabilne lopatice se ne zapirajo dobro. Turbino smo odstranili in jo res temelito očistili (sicer je bila malenkost zadelana od teh saj, vendar sem pričakoval veliko hujše)...vendar kljub temu napaka ostaja.
Zdaj če ima to kaj veze s tem, naj vseeno povem da mi od takrat ko se mi ta napaka pojavla avto po neki vožnji spusti za kaplico ali dve olja na tla.

Avto po občutko do teh obratov vleče skoraj enako (mogoče 5-10% slabše kot vsa leta), pri višjih obratih, kot sem napisal ga pa zmanka.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Re: Pomoč-Avto nad 3500 vrže v zasilnega

Napisal/-a abbe Po mar 04, 2013 10:36 pm

a kj črno kadi?
napaka ki s jo naisal je posledica premalo tlaka v sesalnem sistemu.
štekanje lopatic je ponavadi vzrok za previsok tlak ne prenizek..
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po mar 04, 2013 10:38 pm

Pa je dejansko kdorkoli že pregledal recimo regulacijski ventil turbine? Morda je ratal defektn in zato ni pravega tlaka turbine. Pa morda kakšna tlačna cev? Ste jih pregledali? Je mogoče katera počena in spušča?
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
marko21
Novinec

Napisal/-a marko21 Po mar 04, 2013 10:45 pm

Črno ne kadi oz. pokadi normalno ko ga pritisneš v 1 ali 2 (kot vsak dizel), mašina lavfa super. Te cevi ko gredo v intercoler in potem gor, smo preverili in nikjer ne puščajo.. Ta ventil nismo pregledali

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po mar 04, 2013 11:06 pm

Mogoče bom brcnil v temo, ampak kolega je imel podobne težave zaradi zapacanega EGR ventila na 1.9 CDTI-ju.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Po mar 04, 2013 11:23 pm

Pozdravljeni

V koliko je to ta MB, ki je bil pri meni, je takrat tester kazal previsok tlak in svetoval sem čiščenje turbine/lopatic. Glede na to, da je po servisu tlak prenizek - predvidevam da ste uporabljali nova tesnila pri sestavljanju, preverite cevi in ventil - kot je bilo že svetovano. Lahko bi nagajal EGR, vendar bi to na testerju pokazalo, pa še pri teh obratih, pri katerih vrže v servisni program, je EGR zaprt - v koliko pa bi slabo tesnil, se bi to videlo

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
marko21
Novinec

Napisal/-a marko21 Po mar 04, 2013 11:29 pm

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni

V koliko je to ta MB, ki je bil pri meni, je takrat tester kazal previsok tlak in svetoval sem čiščenje turbine/lopatic. Glede na to, da je po servisu tlak prenizek - predvidevam da ste uporabljali nova tesnila pri sestavljanju, preverite cevi in ventil - kot je bilo že svetovano. Lahko bi nagajal EGR, vendar bi to na testerju pokazalo, pa še pri teh obratih, pri katerih vrže v servisni program, je EGR zaprt - v koliko pa bi slabo tesnil, se bi to videlo

Lep pozdrav

Da to je ta avto, kateri je bil pri vam na testerju in tudi zgorna prileplena napka je iz vašega testerja, preden smo očistili turbino. To se pravi da je bil tlak že takrat prenizek in ne previsok Charge pressure is too low.. Po čiščenju turbine, javla isto napako- Charge pressure is too low.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Po mar 04, 2013 11:37 pm

Pozdravljeni

Ko vas pot zanese mimo mene so oglasite in bom pogledal

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

robig
Nov uporabnik

Kraj: žegar

Napisal/-a robig To mar 05, 2013 8:35 pm

Če je ta motor enak kot 92 Kw verzija ima na sesalnem kolektorju, tik pred vstopom v glavo 4 loputice. Na enem sem imel primer, da se je vakumski aktuator snemal iz plastičnega vzvodovja in so te lopute ostale na pol ali pa čisto zaprte. Je pa res, da je imel ta motor turbino brez variabilnih lopatic. Napaka je pa bila če se prav spomnim identična in ravno tako v peti prestavi ko bi že avto moral iti okol 200 km/h.
francozi uporablajo eiflov stolp za to, da gledajo v NEMČIJO kak se avti delajo :)

Uporabniški avatar
marko21
Novinec

Napisal/-a marko21 To mar 05, 2013 8:48 pm

ok zdaj je pa situacija popolnoma drugačna. Res je da sem napisal da nikjer ni slišati da bi kje puščal zrak, vendar smo se pravkar z prijatli (5 komadov v avtu) peljali na pivo čez en koknkreten klanec in v 2 ali 3 prestavi-polni gas, se je slišalo kot da nekje uhaja zrak..(ssssssssssssssss pri cca 2500 obratih-Sicer avto vleče normalno). Zvok je bil takšen kot da bi z kompresorju spuščal zrak..... Nevem kako naj preverimo kje pušča, namreč v leru, ko dam polni gas, pa tega izrazitega sikanja ni slišati....

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To mar 05, 2013 8:52 pm

A...to je pa potem že druga pesem :) Poglej vse tlačne cevi, če so kje mastne. Tam kjer je mastno, tam spušča.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

911
Nov uporabnik

Napisal/-a 911 To mar 05, 2013 9:28 pm

Pozdravljeni,

Imeli smo podoben primer z mercedesom e320cdi, in sicer sta bila zabasana katalizatorja in je zrak zabijalo nazaj in se je slisalo kot da nekje uhaja zrak, tako da odstranite oz. losajte katalizator za turbino tako da bo zrak tekel takoj ven iz turbine in se zapeljite na probo.

l.p.

Uporabniški avatar
marko21
Novinec

Napisal/-a marko21 To mar 05, 2013 11:29 pm

911 je napisal/-a:Pozdravljeni,

Imeli smo podoben primer z mercedesom e320cdi, in sicer sta bila zabasana katalizatorja in je zrak zabijalo nazaj in se je slisalo kot da nekje uhaja zrak, tako da odstranite oz. losajte katalizator za turbino tako da bo zrak tekel takoj ven iz turbine in se zapeljite na probo.

l.p.

Katalizatorja ? Sta 2 ? Kajti ta katalizator ko je takoj za turbini je prazen in smo ga odstranili. Je mogoče tam na sredini tudi katalizator ?

911
Nov uporabnik

Napisal/-a 911 Sr mar 06, 2013 7:40 pm

Tisti mercedes je bil v6 in je imel dva katalizatorja....kaj pa če "losate" takoj za turbino da gre zrak takoj ven, da ni mogoče kakšen izpušni sistem zabasan...

Uporabniški avatar
marko21
Novinec

Napisal/-a marko21 Sr mar 06, 2013 8:17 pm

911 je napisal/-a:Tisti mercedes je bil v6 in je imel dva katalizatorja....kaj pa če "losate" takoj za turbino da gre zrak takoj ven, da ni mogoče kakšen izpušni sistem zabasan...

V soboto bom probal tudi to. Hvala za info
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Blinder in 11 gostov