Rabil bi vaš nasvet, saj z mojim lokalnim mehanikom nimava več ''ideje'' kaj bi lahko še previrla...zato če imate kakšen nasvet kaj bi še lahko previrili, prosim

Avto mercedes e200, w210, letnik 2000, 330.000 km, 2.2cdi, 85kw mi v 4,5 ali 6 prestavi vedno pri 3500-3600 obratov vrže v zasilni program. Ko avto ugasnem in ponovno štartam je vse ok, dokler nebom spet v višjih prestavah dosegel te obrate. Avto smo priključili na tester, ta pa ja pokazal nasledno napako: P1470-016 Charge pressure control Positive control variation [Charge pressure is too low.]Stored&Current- Prenizek tlak turbine.
Po posvetovanju, smo prišli do zaključka, da je v velikih primerih zamašena-zapacana turbina oz. te varabilne lopatice se ne zapirajo dobro. Turbino smo odstranili in jo res temelito očistili (sicer je bila malenkost zadelana od teh saj, vendar sem pričakoval veliko hujše)...vendar kljub temu napaka ostaja.
Zdaj če ima to kaj veze s tem, naj vseeno povem da mi od takrat ko se mi ta napaka pojavla avto po neki vožnji spusti za kaplico ali dve olja na tla.
Avto po občutko do teh obratov vleče skoraj enako (mogoče 5-10% slabše kot vsa leta), pri višjih obratih, kot sem napisal ga pa zmanka.