Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
MaReX93
Novinec

Kraj: Ljutomer

Clio 2 Pušča voda?!? VEČNI PROBLEM! NUJNO!!!

Napisal/-a MaReX93 Po mar 11, 2013 10:48 pm

Meni v cliotu nekje pušča voda. Pod zadnjimi sedeži mam vedno lužico vode?!?
In pa ja v prtljazniku ko je blo vedno vse suho, ampak zdaj ko sem dal dvojno dno noter in akustiko pa mam celo skatlo od basa odspodaj zmoceno :O Kak se da to vodo odpravit??

Nujno hocem odgovore.. hvala vsem

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Re: Clio 2 Pušča voda?!? VEČNI PROBLEM! NUJNO!!!

Napisal/-a nebivedu To mar 12, 2013 9:10 am

Vedro vode in gledat, kje teče v avto. Eden poliva avto, drugi pa noter čepi in gleda. Pregledat vse gumijaste dihtunge, lajtnge za odvodnjavanje in podobno. To je najbolj ziher način.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica To mar 12, 2013 10:05 am

Po vsej vrjetnosti ni tiste folije v vratih ?
Član od leta 2004 :)

Uporabniški avatar
MaReX93
Novinec

Napisal/-a MaReX93 To mar 12, 2013 10:10 am

bomo probali tako, hvala

ojnica kake folije???

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Napisal/-a ojnica To mar 12, 2013 11:56 am

Pri svojih avtih, sem imel včasih lužo zadaj za voznikovim sedežem pod tepihom in ko sem dal dol tapeto od vrat ni bilo polivinila.
Član od leta 2004 :)

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Uporabniški avatar
MaReX93
Novinec

Napisal/-a MaReX93 To mar 12, 2013 12:13 pm

aja da bi to bilo? ne verjamem, ker mam lužo pod zadnjimi sedeži, preko tapet ne verjamem da bi prišla voda

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 To mar 12, 2013 12:16 pm

MaReX93 je napisal/-a:aja da bi to bilo? ne verjamem, ker mam lužo pod zadnjimi sedeži, preko tapet ne verjamem da bi prišla voda

Sicer je malo verjetno, da bi ti ta folija manjkala, če avto ni bil kaj površno skup spravljen, je pa relano, da je lahko zaradi te folije sranje.
Je pa vendarle bolj verjetno, da ti pušča katero od tesnil okoli prtlažnika. Preglej tesnost luči, tesnil luči, vrat itd.
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt To mar 12, 2013 1:54 pm

Zadnjič sem gledal wheeler dealers, kjer je bila pri astonu db7 težava mokrih tapet na tleh. Puščanje vode je odkril tako, da si je sposodil mašino za ustvarjanje megle, ki jo je zaprl v avto in potem čakal, kje bo ven udarila.

pilon
Nov uporabnik

Napisal/-a pilon To mar 12, 2013 7:08 pm

Ko sem še sam imel klijota, sem imel isti problem.

Nobena tapeta v avtu ni bla mokra, pri rezervi pa taka luža, da bi lahko gumiračne nt spuščal :D
Kak je bil dež je smrdelo po plesni, ker je namočlo isto kot pri tebi pod zadnjih sedežih in je začela pena na zadnji klopi razpadat.

Poizkusil sem vsega mogočega, celo tak daleč, da sem tesnila pri zadnjih lučeh in vse odprtine tam okrog zatesnil s silikonom. Pa tudi to ni pomagalo. Nazadnje sem pobral dol vse možne plastike v prtljažniku, se zaprl v avto, punca pa ga je "zalivala". Tedaj sem šele ugotovil, da je točlo nekje na strehi. Voda je preko zadnjega stebrička med dvojnim plehom pod tapeto prišla na plan. Teklo je po vogalu zadnjega stebrička, da se ni dotikalo tapete, nato pa preko vogala prtljažnega dna naravnost pod zadnje sedeže.

Ker sem predvideval, da na strehi lahko voda pride v notranjost le preko stešnih letev in tesnil, sem vse kar se je dalo zatesnil s silikonom.

Žal ni pomagalo niti to. Na srečo sem avto kmalu zatem razbil in bil rešen večnih muk z vodo.

Upam, da ti kaj pomaga

LP

Uporabniški avatar
MaReX93
Novinec

Napisal/-a MaReX93 To mar 12, 2013 10:43 pm

točno tak se meni dogaja, in če si to vse že poskusil, uf no :S
torej edina rešitev se znebit avta'? :D ne ne to ne xD

dobro bom tudi sam preveril kje kaplja noter. Javim kako sem odpravil če sploh. In pa če gdo še kaj ve, pa rešitve na plan

hvala vsem

peters
Stalni uporabnik

Kraj: PTUJ

Napisal/-a peters Če mar 14, 2013 2:57 pm

Bom še opisal svojo zgodbo - sicer za Twingo, l. 2002 in pred nekaj leti, vendar je podobno.
V avtu je ob deževju na tleh vedno ratal bazen, najprej zadaj, nato je priteklo še naprej. Da bi ugotovili kje teče, smo avto zalivali s šlauhom od spredaj in zadaj, od zgoraj in spodaj, tesnili vse mogoče - nič ni pomagalo. Bližje rešitvi smo bili, ko smo ugotovili, da če avto stoji, je vse suho, dalje ko se pelješ po mokri cesti, več je vode. Ok, pregledali celo požarno steno, zatesnili luknjo volanskega droga in pedalov z upanjem rešitve. Ne, tudi to ni bilo krivo, avto je v dežju na poti dobesedno zalilo, da si imel mokre noge. Po podrobnem pregledu in skoraj sveti jezi na avto je bila odkrita luknja na zadnjem blatniku spodaj, kjer se stika s pragom. Zadeva ni bila vidna, ko pa se je odstranila namazana masa, se je s šraufencigerjem našla luknja, kjer je pritekala voda iz špricanja zadnjega kolesa v prag in ko se je ta napolnil z vodo, je skozi špranje (kjer so plastični čepki za kable) pritekla pod sedež. Če tega ne bi delali sami, ga ni servisa, ki bi za kaj takega zapravil toliko časa.

Uporabniški avatar
MaReX93
Novinec

Napisal/-a MaReX93 Pe mar 15, 2013 11:30 am

torej se še bom kar zajebaval stem. hvala. Vsak odgovor mi bo prišel prav

domenkuki
Nov uporabnik

Napisal/-a domenkuki Ne apr 07, 2013 12:06 pm

Sicer sem nov, vendar sem se registriral na forum ravno zaradi omenjene težave, ker kljub pregledovanju foruma nisem našel nobene rešitve za "vodeni" problem.

Vsakič znova po kakšnem dežju, sem v avtu (Clio, 1.2 16V, let. 2005), zavohal vonj po plesnivem (tako nekako bi najbolj opisal zadevo). Nikakor nisem odkril vzroka, nakar enkrat dvignem zadnje sedeže in glej ga zlomka, pod sedeži voda. Pobrišem vodo, si rečem, morda se je prejšnjemu lastniku kdaj polilo, v upanju na rešeno zadevo dam sedeže nazaj in to je to. Do naslednjega dežja.

Zopet voda pod zadnjimi sedeži :shock: , jaz pa se zaskrbljen sprašujem od kod le-ta prihaja. Znova pobrišem vodo, vzamem silikon, "zasilikoniram" tiste neke čepe-šraufe (pod zadnjimi sedeži), saj sem si mislil, da je to dejansko edina možnost kjer bi voda lahko prišla v avto. Zaman. Vsakič ob dežju, vedno znova in znova en in isti problem, voda se nabira pod zadnjimi sedeži, moja zadnja klop pa v stanovanju na radiatorju, da se posuši :x . To je trajalo celo zimo (letos nam padavin ne primanjkuje), včeraj pa si rečem, gremo razkopat avto, nekje bom našel luknjo. Na forumih sem že prej zasledil nekaj predlogov in namigov kje bi voda lahko puščala, vendar večina jih je bila neuporabnih, saj se je voda nabirala tudi ko je avto miroval, kar pomeni, da je edini možni vzrok nekje na strehi ali zgornjem delu avta. Najbolj sem ciljal na razpoko med streho in bokom, kjer je med stikom neka masa vmes, ki je počila na levi strani, na desni pa bo vsak čas, saj se vidijo majhne razpokice.
IMAG0526.jpg
Razpoka na stiku med streho in bokom pri zadnjih vratih

Po kosilu avto v garažo (med tednom sem v Lj in je avto na prostem), cel zadnji del in prtljažnik razkopat (cca. 2h dela), stran vzet tapete, plastiko, sedeže, vglavnem vse, kar se da vzeti stran.
IMAG0530.jpg
Razstavljen zadnji del

Avto zapeljem ven, se usedem v avto, od zunaj se ga s "kirherjem" šprica in končno ugotovim, da voda prihaja v avto skozi tisto razpoko kjer sem sprva domneval ;) . Voda gre skozi razpoko, nato med zunanjim in notranjim "plehom"
IMAG0531.jpg
Voda med plehoma
,
vse do prtljažnika, kjer med plehom pride ven, se steče na tla in potem malo v prostor za rezervno gumo,
IMAG0533.jpg
Voda se po tleh zlije v prostor za rezervno gumo ter zadnje sedeže

malo pod zadnje sedeže,
IMAG0534.jpg
IMAG0535.jpg

odvisno katere ovinke voziš in kako se voda pretaka po avtu :D .

Vzrok zamakanja ugotovljen, avto sestavit nazaj, sedaj pa samo še naročilo na servisu, kjer se bo potrebno malo pogovorit o popravilu, povsem razvidno je namreč, da je to napaka proizvajalca, ki se pojavlja na skoraj vsakem Clio-tu in vprašanje, če to ne bi moralo biti priznano kot pod tovarniško napako. Več o tem pa v drugi zgodbici...

Se opravičujem za tako dolg post, navdušenje nad odkritjem me je preveč prevezelo :lol: . Upam, da sem pomagal še komu, vsem tistim, ki pa arogantno in posmehljivo odgovarjajo na povsem kulturno in umestno zastavljena vprašanja uporabnikov, požrite se :evil: ( ne samo na tem forumu), napako smo odkrili in jo bomo odpravili.

Lep pozdrav, Domen
Zadnjič spremenil domenkuki, dne Ne apr 07, 2013 11:55 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Ne apr 07, 2013 12:43 pm

na "podnu" mas pod tepihom t.i. čepe,poglej da se ti ni kasn sneu ali pa stran padel,najlažje boš videl,če se boš ulegel pod avto ;)

W3s7_S1D3
Novinec

Napisal/-a W3s7_S1D3 Ne apr 07, 2013 12:47 pm

Lepo, da ti je uspelo najti vzrok puščanja. Kot si ugotovil je to standardna napake Cliov tega modela (3 ali 5-vratni model). Doma imamo letnika 2001, pa sem pri pranju novega opazil slabo pobarvana vrata na notranjih straneh, pa tiste razpoke, pa smo potem reklamirali. Moram reči, da je bilo kar nekaj "hude krvi", ker niso hoteli slišati za popravilo na njihove stroške (češ, da jim njihova linija ne omogoča takšne tehlogije barvanja - mene to ne zanima - kupil sem rdeč avto in ne bel ;) ). Pa smo potem le dosegli svoje in šli popravlajt skozi garancijo, hkrati pa še tiste razpoke med streho in bokom (takrat nismo niti pomislili, da bi lahko od tam kdaj namakalo. Šlo nam je bolj zaradi estetike). Od takrat ni še nič močilo.

Malo heca. Če ne bo šlo, pa malo akrilnega silikona in bo :P

domenkuki
Nov uporabnik

Napisal/-a domenkuki Ne apr 07, 2013 1:18 pm

Saj to je tisto, ker avto je sedaj star 7 let (prva reg. 2006), in o kakšnem popravilu na njihove stroške se lahko obrišem pod nosom. Vseen jim pa grem zatežit, če že druzga ne, zato da vem da sem probal vse možnosti, pa da bodo vedli, da je njihova napaka, ker zadnjič ko sem bil ravno na servisu, sem omenil da zamaka, pa se je malo naredil, da ne ve ravno o čem govorim, se grem pa stavit da je že slišal za tak primer, ker poznam kar nekaj lastnikov cliotov, pa tudi po forumih sem večkrat zasledil, da so pisali o vodi pod sedeži in razpokah med streho in bokom. Poročam v kratkem :D

Če ne bo šlo, pa tako kot si rekel, nekaj v zvezi s silikonom ali kitom, še premišljujem o zadevi in izpopolnjujem idejo, ker konec koncev, mora tudi izgledati kot, da se ni nič popravljalo. Verjetno kit in nekako pobarvat.

domenkuki
Nov uporabnik

Napisal/-a domenkuki Ne apr 07, 2013 1:25 pm

W3s7_S1D3 je napisal/-a:Lepo, da ti je uspelo najti vzrok puščanja. Kot si ugotovil je to standardna napake Cliov tega modela (3 ali 5-vratni model). Doma imamo letnika 2001, pa sem pri pranju novega opazil slabo pobarvana vrata na notranjih straneh, pa tiste razpoke, pa smo potem reklamirali. Moram reči, da je bilo kar nekaj "hude krvi", ker niso hoteli slišati za popravilo na njihove stroške (češ, da jim njihova linija ne omogoča takšne tehlogije barvanja - mene to ne zanima - kupil sem rdeč avto in ne bel ;) ). Pa smo potem le dosegli svoje in šli popravlajt skozi garancijo, hkrati pa še tiste razpoke med streho in bokom (takrat nismo niti pomislili, da bi lahko od tam kdaj namakalo. Šlo nam je bolj zaradi estetike). Od takrat ni še nič močilo.

Še eno vprašanje :D
Mogoče veš, kako so se lotili popravila razpoke?

W3s7_S1D3
Novinec

Napisal/-a W3s7_S1D3 Ne apr 07, 2013 3:17 pm

pojma nimam. Avto se je pustilo na servisu, da so ga pobarvali kot se spodobi ;)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To apr 09, 2013 7:09 pm

domenkuki je napisal/-a:
W3s7_S1D3 je napisal/-a:Lepo, da ti je uspelo najti vzrok puščanja. Kot si ugotovil je to standardna napake Cliov tega modela (3 ali 5-vratni model). Doma imamo letnika 2001, pa sem pri pranju novega opazil slabo pobarvana vrata na notranjih straneh, pa tiste razpoke, pa smo potem reklamirali. Moram reči, da je bilo kar nekaj "hude krvi", ker niso hoteli slišati za popravilo na njihove stroške (češ, da jim njihova linija ne omogoča takšne tehlogije barvanja - mene to ne zanima - kupil sem rdeč avto in ne bel ;) ). Pa smo potem le dosegli svoje in šli popravlajt skozi garancijo, hkrati pa še tiste razpoke med streho in bokom (takrat nismo niti pomislili, da bi lahko od tam kdaj namakalo. Šlo nam je bolj zaradi estetike). Od takrat ni še nič močilo.

Še eno vprašanje :D
Mogoče veš, kako so se lotili popravila razpoke?

Niso se....tam poči vedno in vsem cliotom....Enostavno je šasija prešvoh ( mi je hitro postalo jasno ko sem primerjal staro dobro R5 in novejšega cliota) Pol izdelek...ima pa eno tono, petica pa 690kg...pa pol slabše nosilce.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov